Op zoek naar iets?

Info

  • zaterdag 18 januari 2020 om 13:30 -
    zaterdag 18 januari 2020 tot 15:30
  • Zuiderhuis Antwerpen
    Britselei 80
    2000 Antwerpen

Infomoment Roemenië

Weet jij wie de balpen heeft uitgevonden? Of de straalmotor? Of de CD-ROM? Ken jij Nadia Comaneci? Of Gheorghe Hagi? Of Nicolae Paulescu?

Roemenië heeft veel meer te bieden dan Dracula of Vlad de Spietser. Het is een bestemming die blijft hangen en die je niet meer loslaat. Boordevol geschiedenis, adembenemende natuur, een gastvrije bevolking, lekker eten en schitterende wijnen en nog steeds niet overrompeld door toeristische horden, maar een bestemming met verborgen juweeltjes. Dichtbij, vlot bereikbaar maar in onze gedachten zeer van ons verwijderd.

Wellicht heb je deze bestemming al eens overwogen en wil je meer informatie en achtergrond?
We bieden 2 begeleide reizen en 1 individuele reis aan naar Roemenië. Een comfortabele wandelreis doorheen Maramures brengt je langs kleine dorpjes tijden het plaatselijke ‘Festival van de dorpen’. We maken een praatje met de herders en proeven van zijn verse schapenkaas. Met een andere wandelreis wandel je in unieke UNESCO-gebergtes door wandeltunneltjes en bewonderen we vanop de kliffen de majestatische Donau die voor het eerst vanuit Servië Roemenië binnenstroomt. Tijdens de individuele wandelreis trek je op eigen ritme over de zacht glooiende Transsylvaanse heuvels langs middeleeuwse dorpjes. Je proeft er lokale wijnen en logeert in kleine, familiale pensionnetjes. Een glimlach en enkele woordjes doorbreken alle taalbarrières en vast en zeker krijg je water, fruit of Țuică aangeboden.

Karel Van Gutte bezoekt het land intensief sinds 1990 en heeft er gewoond en gewerkt. Hij is gepassioneerd verteller en wil je graag deze bestemming leren kennen. Als Zuiderhuis-reisleider kent hij het land als geen ander en vertelt hij vanuit zijn kennis en ervaring met zijn Roemeense vrienden wat dit land te bieden heeft.

Op het eind van de voorstelling kan je uiteraard met al je vragen bij Karel terecht.

Tijdsduur: ongeveer 2 uur.

Gratis toegang maar reserveren via de website is wel noodzakelijk.

Plan hier je route

 

Inschrijvingsformulier

U bent succesvol ingeschreven voor dit event

Gelieve uw aanspreking aan te duiden

Gelieve uw voornaam in te vullen

Gelieve uw naam in te vullen

Gelieve uw telefoonnummer in te vullen

Gelieve uw e-mail adres in te vullen

Gelieve een correct e-mail adres in te vullen

Gelieve een aantal personen op te geven

U bent al ingeschreven voor dit event

Er is iets foutgelopen, probeer later opnieuw