Op zoek naar iets?

roaming bellen buitenland reizen

Werken in het buitenland? Hier zijn alvast wat tips!

Droom jij er ook van om te werken in het buitenland, maar schrikken al de obstakels je af? Dat is best begrijpelijk,het is namelijk een heel grote stap om te zetten. Daarom hebben wij hieronder 6 tips voor jullie, om zo de stap toch iets kleiner te maken!

Grondig voorbereiden
Dit spreekt natuurlijk voor zich. Maar wat houdt een goede voorbereiding precies in? Vergeet vooral je visa en paspoort niet en zorg dat al je documenten in orde zijn, om in het buitenland aan de slag te kunnen. Vergeet niet je sportlidmaatschap en andere lidmaatschappen die je hebt, op te zeggen. Ga ook eens langs bij je bank en zorg ervoor dat je uitgeschreven staat van je huidige woonplaats. Daarnaast ook niet onbelangrijk: ga langs bij je huisarts voor een laatste controle en om te checken of je nog bepaalde spuitjes moet krijgen of niet.

Taal
Vaak wordt er gewoon Engels gesproken bij veel internationale ondernemingen. Maar daarnaast is het ook heel belangrijk om de taal van dat land een beetje onder de knie te hebben. Het hangt natuurlijk van je baan af hoe goed je de plaatselijke taal moet kennen, vooraleer je aan de slag kunt. Echter, indien je jezelf een klein beetje verstaanbaar kunt maken in een vreemd taal, laat je ook meteen je werkgever zien dat je zeer gemotiveerd bent!

Cultuur
Je moet je eerst heel goed verdiepen in de lokale cultuur voordat je beslist om in het buitenland te gaan werken. Je zult sowieso een cultuurshock krijgen. oor je eerst te verdiepen in de cultuur van het land, kun je het wat beperken. Ook moet je voor jezelf uitmaken of je met andere expats wilt omgaan, of liever vrienden zoekt bij een lokale gemeenschap. Op basis hiervan kun je beslissen waar je een woning wilt zoeken.

Woning
Begin tijdig met het zoeken naar een woning. Dit is vaak een lastigere klus dan je van te voren zou denken. Houd ook rekening met de afstand van en naar je werkplek. Vaak kan je werkgever je wel helpen met het zoeken naar een geschikte woning. Tip: word lid van de velen Facebook groepen voor woningen, in die bepaalde steden. Wees open om een woning te delen, dit komt veel goedkoper over.

Belastingen en verzekeringen
Hoor eens bij mensen die de stap al hebben gezet over hoe het eraan toegaat in het land waar je wilt werken. Ook kunnen zij je informatie geven over de praktische zaken. Bijvoorbeeld over hoe het zit met het openen van een bankrekening, met de hospitalisatieverzekering, of over hoeveel bijdrage je voor de sociale zekerheid kunt krijgen? Deze informatie kun je tevens ook nog vinden op de site van het land waar je wilt gaan werken.