Op zoek naar iets?

macedonie wandelreizen

Waarom je moet gaan wandelen in het hart van de Balkan

Macedonië is voor Belgen nog een vrij onbekend vakantieland. Wij vinden het nochtans een waar paradijs voor de natuurliefhebber!

Hieronder enkele redenen waarom Macedonië meer dan de moeite waard is:

  1. Macedonië telt meer dan 4000 archeologische sites, meer dan 950 kerken en kloosters en 150.000 vierkante meter aan muurschilderingen.
  2. In Macedonië liggen meer dan 1600 dorpjes: groot en klein, gelegen in de bergen of het dal, arm of rijk, modern of traditioneel. Maar de inwoners zijn overal even vriendelijk en gastvrij.
  3. De Macedonische natuur is gevarieerd en ongerept: De Balkan ligt op het punt waar de tektonische platen van 3 continenten met elkaar botsen en dit verklaart dan ook de soms grillige bergtoppen die plots uit het omringende land lijken te ontspringen. De hierdoor ontstane grote hoogteverschillen creëerden een veelheid aan microklimaten met als resultaat een enorme diversiteit aan bomen, planten en bloemen.
  4. Macedonië ligt letterlijk in het centrum van het Balkanschiereiland en wordt volledig omsloten door bergketens die de natuurlijke grenzen vormen. Het grootste deel van het land is een hoogvlakte met een gemiddelde hoogte van 800 meter waarin verschillende meren liggen.
  5. Het meer van Ohrid is één van de bekendste meren van de Balkan en met een geschatte ouderdom van 4 miljoen jaar één van de oudste ter wereld. Er zouden meer dan 200  inheemse diersoorten leven en het staat op de Unesco lijst van Werelderfgoed.

Al dit natuurschoon wordt beschermd in de verschillende nationale parken rond de berggebieden van Macedonië. Vele bergpaden worden nog nauwelijks bewandeld waardoor je dan ook in alle rust van de natuur kan genieten.

We organiseren zowel een groepsreis als een individuele reis naar het 'hart van de Balkan'.

Wil je in groep gaan wandelen in de nationale parken Mavrovo, Galicica en Pelister?
Bekijk dan hier alle details van onze 8-daagse groepsreis naar Macedonië.

Wil je liever op individuele basis stappen in de nationale parken Galicica en Pelister?
Ontdek hier onze 8-daagse tocht met bagagevervoer naar Macedonië.