Op zoek naar iets?

Cap Ferret

Anja en de Atlantische Kust

Collega Anja liet haar kindjes even thuis en ging samen met onze lokale partner de drie familievakanties aan de Atlantische kust verkennen. Hieronder vind je haar verslag.

In de late namiddag kom ik aan in Bordeaux, aan het station staat een minibusje voor ons klaar. Dat zal ons gezelschap worden voor de komende 5 dagen. Na een kort bezoek aan hotel Particulier, vlakbij de kathedraal, en de omgeving rond de kathedraal, vertrekken we richting Bassin d’Arcachon. Een extra overnachting zou hier niet misstaan, wat een prachtige stad!

Aan het Bassin d’Arcachon vinden we verschillende gezellige restaurantjes waarbij je kan genieten van het zicht op het water. De eerste indruk is alvast heel erg positief. Tijdens de fietstocht is het rustig fietsen op voornamelijk afgesloten fietswegen. Een speeltuin of een stukje speciaal aangelegd gras behoren tot de mogelijkheden om even uit te rusten. En waarom niet gewoon even stoppen en de voetjes in het water steken? Aan Cap Ferret volgen de oesterhaventjes elkaar op, zeker een tussenstop waard! Nadat we de Atlantische Oceaan hebben opgezocht, varen we terug richting Arcachon met de imposante Dune de Pilat in ons kielzog.

Samen met onze minibus steken we per boot de Gironde over richting Royan. Een kwartiertje later genieten we al van een heerlijk middagmaal aan de baai van Saint-Palais sur mer, het beginpunt van onze vakantie aan de Vélodyssee. In de namiddag staat een prachtige fietstocht op het programma doorheen een sprookjesachtig bos waarbij het fietspad soms omhoog maar dan ook heel snel terug naar beneden gaat. De oceaan blijft steeds in het vizier en we blazen dan ook uit in ons hotel in Ronce les Bains met zicht op de oceaan. Jammer dat het al wat frisser is, anders had ik zeker buiten ontbeten. Helaas hebben we geen tijd meer om de twee eilandjes te verkennen. Tijd om la Nouvelle Aquitaine vaarwel te zeggen en ons door le Pays de La Loire te laten verwelkomen.

Na enkele uren in de auto, gelukkig in goed gezelschap, zien we de witte huisjes met blauwe vensterluikjes van Beauvoir sur Mer opdoemen. Ik ben op slag verliefd! We rijden over de Passage du Gois richting het eiland Noirmoutier. De haventjes en vele zoutmoerassen lonken uitnodigend. Jammer genoeg is er niet veel tijd om dit pittoreske eiland te ontdekken want er staat al een boottocht naar I’lle d’Yeu op het programma, een eiland van amper 23 m² groot. Picknicken doen we gewoon op de rotsen aan de oceaan. De Côte Sauvage is met zijn rotsen en kliffen gewoonweg adembenemend. Na het kasteel van Kuifje ontdekken we de noordelijke en de oostelijke kant van het eiland die met zijn vele zandstranden en pijnbomen het meest doen denken aan het vasteland van de Vendée. Ook al is het al half oktober, we kunnen nog even pootjebaden. Onze koning, die er zijn buitenverblijf heeft, ben ik helaas niet tegengekomen. Misschien valt jullie die eer wel te beurt.

Na een kleine week en drie reizen verder is het tijd geworden om richting Nantes te vertrekken en terug naar België te treinen. Maar ik ben er zeker van: JE REVIENS!