Op zoek naar iets?

Groepsreis in IJsland

De voordelen van een groepsreis naar IJsland

Als individuele reiziger is het soms moeilijk om door te dringen tot het hart van IJsland. De routes zijn niet altijd even duidelijk, je zit in tijdsnood of het is moeilijk tot een compromis te komen met je reisgezel(len). Daar heb je op een groepsreis geen last van. Hoewel onze reizigers heel divers zijn zien we bij ZuiDERHuiS op onze groepsreizen naar IJsland één constante: onze reizigers zijn ongelooflijk nieuwsgierig en willen maar wat graag een inkijk in de ziel van het land van vuur en ijs. Dat brengt ons ook onmiddellijk bij de eerste troef van groepsreizen:

 

     1. Groepsgevoel

Toegegeven, met een groep moet je geluk hebben. En hoewel we bij ZuiDERHuiS IJslandreizen verschillende types reizigers ontwaren, is er steeds één cruciale factor die onze reizigers bindt: een gedeelde liefde voor IJsland. Een groepsreis is een compromis, maar als je met elkaar herinneringen kan uitwisselen en nieuwe verhalen kan schrijven, schept dat onvermijdelijk een band.

     2. Zorgeloos op reis

Zorgeloos op reis kunnen vertrekken bepaalt al voor een groot deel hoe die reis verder zal verlopen. Last-minute wijzigingen, volgeboekte hotels of onvoorziene programmawijzigingen: daar hoef je je bij ons niet druk om te maken. Alles wordt voor jou geregeld. Wat jou rest is genieten, en dat lijkt ons eerlijk gezegd niet de moeilijkste opgave.

     3. De kennis van de reisleider

Reisleiders, je hebt er in alle soorten: van wandelende encyclopedieën en doorwinterde ontdekkingsreizigers tot sociale superhelden en goedlachse levensgenieters. Eén ding hebben ze gemeenschappelijk echter: ze willen uit elke groepsreis het maximum halen. Onze reisleiders zijn stuk voor stuk verliefd op IJsland. Enkele onder hen hebben België zelfs achtergelaten om zich definitief in IJsland te vestigen. In hun doorwinterd kielzog verken je plaatsen die voor anderen onbereikbaar zijn. Je komt te weten wat nergens in boeken te lezen valt, en ze weiden je met veel genoegen in de geheimen van IJsland in.

     4. Laagdrempelig

Alleen reizen is niet altijd de gemakkelijkste opgave. Het leeuwendeel van hotels en excursies zijn voorzien of koppels of vriendengroepen, en toeslagen voor solo-reizigers kunnen al gauw erg hoog oplopen. Op groepsreis brengen we single reizigers in contact met gelijkgestemden. Een groepsreis hoort een groepservaring te zijn, en daar proberen we ook steeds voor te zorgen. Zo wordt de drempel die je over moet om alleen op reis te vertrekken, ineens een heel stuk lager.

     5. Grenzen verleggen

Mensen gaan op reis om andere culturen te ontmoeten en alles even in perspectief te zetten. Om zichzelf beter te leren kennen en zichzelf uit te dagen. Op groepsreis kan je dat samen doen, en dat maakt het heel wat gemakkelijker. Je moedigt elkaar aan om je comfortzone te verlaten en lacht achteraf samen hartelijk om die angst die eigenlijk nergens voor nodig was. Wanneer je in een groep reist hou je elkaar scherp en wakker je elkanders nieuwsgierigheid aan.