Op zoek naar iets?

Info

  • zaterdag 27 april 2019 om 10:30 -
    zaterdag 27 april 2019 tot 17:00

  • Bois del Priesse
    5561 Houyet

Wandeldag: Lessevallei

De Zuiderhuis wandeldagen: ideaal als eerste kennismaking met de (wandel)reizen van Zuiderhuis, om je reisgenoten of reisleider van een vorige reis nog eens terug te zien, om een praatje te slaan met een Zuiderhuis-medewerker, om je conditie (voor een volgende reis) een beetje aan te scherpen of gewoon om een fijne en actieve dag in de natuur te beleven. Enkele keren per jaar organiseert Zuiderhuis een wandeldag. Telkens op een andere locatie - door een prachtig stukje natuur.

Lessevallei

  • Afstand: +/- 17 km
  • Begeleiding: Martin Meirlaen
  • Startplaats: Kajakparking vlakbij het station Gendron-Celles
  • Opmerking: geen honden toegelaten

Onder leiding van Martin wandelen we langs de Lesse in de omgeving van de dorpjes Furfooz en Hulsonniaux, niet ver van Dinant, aan de poort van de Ardennen. Soms lopen we door de smalle vallei, dan weer hoog boven de rivier.  De Lesse is een bijrivier van de Maas en bekend van het kajaktraject tussen Houyet en Anseremme.  We verkennen te voet het middendeel van dit traject.

Indien gewenst kan je gemakkelijk overnachten in de omgeving bij Auberge de la Lesse of Le Saint-Hadelin.

We ontmoeten elkaar aan de kajakparking vlakbij het station Gendron-Celles en klimmen het dal uit langs de Ry de Vesse naar Hulsonniaux. We genieten van indrukwekkende rotsformaties en weidse vergezichten over het glooiende landschap. In namiddag klimmen we verder naar Furfooz tot aan het bekende uitzichtpunt ‘Point de vue sur Chaleux’, een beschermd natuurmonument dat fier boven de Lesse uittorent.  Na de afdaling volgen we de Lesse stroomopwaarts - soms rakelings langs de kabbelende rivier

De wandeldagen zijn gratis maar we vragen wel om op voorhand in te schrijven, zodat we er een zicht op krijgen hoeveel mensen we mogen verwachten en we je alle praktische afspraken (startuur en -plaats, bereikbaarheid, …) tijdig kunnen doorsturen.

Wie wenst te carpoolen naar de startplaats van de wandeling kan bij inschrijving bij ‘opmerkingen’ zijn/haar woonplaats vermelden (stad of gemeente). We zullen dan in de e-mail met de praktische afspraken je e-mailadres en woonplaats vermelden zodat mensen met interesse om samen te rijden met je contact kunnen opnemen.

Iedereen welkom!

Inschrijvingsformulier

U bent succesvol ingeschreven voor dit event

Gelieve uw aanspreking aan te duiden

Gelieve uw voornaam in te vullen

Gelieve uw naam in te vullen

Gelieve uw telefoonnummer in te vullen

Gelieve uw e-mail adres in te vullen

Gelieve een correct e-mail adres in te vullen

Gelieve een aantal personen op te geven

U bent al ingeschreven voor dit event

Er is iets foutgelopen, probeer later opnieuw