Op zoek naar iets?

Info

 • zaterdag 19 oktober 2019 om 10:30 -
  zaterdag 19 oktober 2019 tot 17:00
 • Station Geraardsbergen
  Stationplein
  9500 Geraardsbergen

Wandeldag: Geraardsbergen

De Zuiderhuis wandeldagen: ideaal als eerste kennismaking met de (wandel)reizen van Zuiderhuis, om je reisgenoten of reisleider van een vorige reis nog eens terug te zien, om een praatje te slaan met een Zuiderhuis-medewerker, om je conditie (voor een volgende reis) een beetje aan te scherpen of gewoon om een fijne en actieve dag in de natuur te beleven. Enkele keren per jaar organiseert Zuiderhuis een wandeldag. Telkens op een andere locatie - door een prachtig stukje natuur.

Geraardsbergen

 • Afstand : +/- 18 km
 • Begeleiding : Martin Meirlaen
 • Startplaats : station Geraardsbergen
 • Start : 10.30 uur – einde : 17 uur
 • Opmerking : geen honden toegelaten

De Vlaamse Ardennen staan bekend als een waar wandelwalhalla, met meer dan 850 km aaneengesloten wandelpaden.  Het heuvelachtige landschap, de rustieke dorpen en het vele groen maken van deze regio een ideaal terrein voor een afwisselende wandeling met mooie vergezichten over de glooiende akkers en weilanden. 

We wandelen in de Dendervallei door de Boelaremeersen over veldwegen en bospaden naar het provinciaal domein De Gavers, een domein met een 20 ha grote vijver middenin een groene omgeving.  We houden even halt aan De Helix, een educatief centrum voor natuur en milieu in het stiltegebied Dender-Mark, en wandelen door het Raspaillebos naar de Bosberg.  Op de Oudenberg genieten we van het weidse uitzicht voor we via de legendarische kasseiweg van de Muur afdalen naar het centrum van Geraardsbergen.  Een wandeling door een fascinerend stukje Vlaanderen, o.a. bekend van de Ronde van Vlaanderen.

De wandeldagen zijn gratis maar we vragen wel om op voorhand in te schrijven, zodat we er een zicht op krijgen hoeveel mensen we mogen verwachten en we je alle praktische afspraken (startuur en -plaats, bereikbaarheid, …) tijdig kunnen doorsturen.

Wie wenst te carpoolen naar de startplaats van de wandeling kan bij inschrijving bij ‘opmerkingen’ zijn/haar woonplaats vermelden (stad of gemeente). We zullen dan in de e-mail met de praktische afspraken je e-mailadres en woonplaats vermelden zodat mensen met interesse om samen te rijden met je contact kunnen opnemen.

Iedereen welkom!

Inschrijvingsformulier