Op zoek naar iets?

Info

 • zaterdag 29 februari 2020 om 10:30 -
  zaterdag 29 februari 2020 tot 17:00
 • Station Antwerpen Centraal
  Koningin Astridplein 27
  2018 Antwerpen

Wandeldag: Antwerpen - ’t Stad en Linkeroever

De Zuiderhuis wandeldagen: ideaal als eerste kennismaking met de (wandel)reizen van Zuiderhuis, om je reisgenoten of reisleider van een vorige reis nog eens terug te zien, om een praatje te slaan met een Zuiderhuis-medewerker, om je conditie (voor een volgende reis) een beetje aan te scherpen of gewoon om een fijne en actieve dag in de natuur te beleven. Enkele keren per jaar organiseert Zuiderhuis een wandeldag. Telkens op een andere locatie - door een prachtig stukje natuur. 

 • Afstand : +/- 15 km
 • Begeleiding : Martin Meirlaen
 • Startplaats : station Antwerpen Centraal
 • Start : 10.30 uur – einde : 17.00 uur
 • Opmerking : geen honden toegelaten

Onder leiding van Martin trekken we over de De Keyserlei en de Meir naar de Sint-Annatunnel. Op de Linkeroever picknicken we met zicht op de skyline van de grootstad.  We flaneren op het strand van Sint-Anneke, met uitzicht op de havenindustrie en de scheepsvormige diamant van het Havenhuis. Met het Scheldeveer keren we terug naar de rechteroever. We wandelen langs het Steen, het MAS, het Schipperskwartier, ’t Schoon Verdiep en door het Stadspark en de Diamantwijk.

De wandeldagen zijn gratis maar we vragen wel om op voorhand in te schrijven, zodat we er een zicht op krijgen hoeveel mensen we mogen verwachten en we je alle praktische afspraken (startuur en -plaats, bereikbaarheid, …) tijdig kunnen doorsturen.

Wie wenst te carpoolen naar de startplaats van de wandeling kan bij inschrijving bij ‘opmerkingen’ zijn/haar woonplaats vermelden (stad of gemeente). We zullen dan in de e-mail met de praktische afspraken je e-mailadres en woonplaats vermelden zodat mensen met interesse om samen te rijden met je contact kunnen opnemen.

Iedereen welkom!

 

Inschrijvingsformulier