Op zoek naar iets?

Info

  • zaterdag 16 mei 2020 om 10:30 -
    zaterdag 16 mei 2020 tot 17:00
  • Wenduine

Wandeldag: Wenduine - Blankenberge

De Zuiderhuis wandeldagen: ideaal als eerste kennismaking met de (wandel)reizen van Zuiderhuis, om je reisgenoten of reisleider van een vorige reis nog eens terug te zien, om een praatje te slaan met een Zuiderhuis-medewerker, om je conditie (voor een volgende reis) een beetje aan te scherpen of gewoon om een fijne en actieve dag in de natuur te beleven. Enkele keren per jaar organiseert Zuiderhuis een wandeldag. Telkens op een andere locatie - door een prachtig stukje natuur. 

  • Afstand :+/- 20 km
  • Begeleiding : Jan Delarbre
  • Startplaats : Wenduine
  • Start : 10u30 – einde : 17u00

Op nog geen kilometer van de populaire badsteden Wenduine en Blankenberge vinden we een uitgestrekt open polderlandschap van meer dan 1400 ha.  Het is één van onze laatste open ruimtes aan de Vlaamse kust en geeft een mooi beeld van hoe de kustpolders er honderd jaren terug uitzagen : weilanden tot aan de einder, grote plassen water, sloten met rietkragen en bovenal veel rust. We wandelen, meestal over verhaarde wegen, door de duinbossen van De Haan, de Uitkerkse Polder, het zeebos van Blankenberge en de duinengordel ‘de Fonteintjes’. ‘s middags houden we halt aan het bezoekerscentrum Uitkerse Polder, waar we een introductiefilm over de polders te zien krijgen en waar we proeven van heerlijke bio- en streekproducten.

De wandeldagen zijn gratis maar we vragen wel om op voorhand in te schrijven, zodat we er een zicht op krijgen hoeveel mensen we mogen verwachten en we je alle praktische afspraken (startuur en -plaats, bereikbaarheid, …) tijdig kunnen doorsturen.

Wie wenst te carpoolen naar de startplaats van de wandeling kan bij inschrijving bij ‘opmerkingen’ zijn/haar woonplaats vermelden (stad of gemeente). We zullen dan in de e-mail met de praktische afspraken je e-mailadres en woonplaats vermelden zodat mensen met interesse om samen te rijden met je contact kunnen opnemen.

Iedereen welkom! 

Inschrijvingsformulier

U bent succesvol ingeschreven voor dit event

Gelieve uw aanspreking aan te duiden

Gelieve uw voornaam in te vullen

Gelieve uw naam in te vullen

Gelieve uw telefoonnummer in te vullen

Gelieve uw e-mail adres in te vullen

Gelieve een correct e-mail adres in te vullen

Gelieve een aantal personen op te geven

U bent al ingeschreven voor dit event

Er is iets foutgelopen, probeer later opnieuw