Op zoek naar iets?

Info

  • zaterdag 20 juni 2020 om 10:30 -
    zaterdag 20 juni 2020 tot 17:00
  • Grimbergen

Wandeldag: Grimbergen

De Zuiderhuis wandeldagen: ideaal als eerste kennismaking met de (wandel)reizen van Zuiderhuis, om je reisgenoten of reisleider van een vorige reis nog eens terug te zien, om een praatje te slaan met een Zuiderhuis-medewerker, om je conditie (voor een volgende reis) een beetje aan te scherpen of gewoon om een fijne en actieve dag in de natuur te beleven. Enkele keren per jaar organiseert Zuiderhuis een wandeldag. Telkens op een andere locatie - door een prachtig stukje natuur. 

  • Afstand : volgt later
  • Begeleiding : Ludwig D'Haeze
  • Startplaats : volgt later
  • Start : volgt later – einde : volgt later

Prachtige wandeling over veldwegjes - langs kouters, weiden, beekvalleien, oude watermolens en bosranden.  Onderweg vertelt Ludwig een cultuurhistorisch verhaal of een natuurlijke wetenswaardigheid.  We komen meer te weten over de geschiedenis van de abdij van Grimbergen, het bier (en binnenkort ook de trappist) van Grimbergen en de Volkssterrenwacht MIRA.  We houden even halt aan de Lier- en Tommelmolen en wandelen door het prachtige Lintbos en langs het vliegveld en MOT (het wat ?) van Grimbergen. 

Een vlakke wandeling door de natuurgebieden van Grimbergen en Humbeek - een verrassend groene streek met ridderlijke kastelen, mooie bossen, wuivende graanvelden, hier en daar metershoge hopranken en ... authentieke kroegen. Stap terug in de tijd en breng het agrarische verleden weer tot leven.

De wandeldagen zijn gratis maar we vragen wel om op voorhand in te schrijven, zodat we er een zicht op krijgen hoeveel mensen we mogen verwachten en we je alle praktische afspraken (startuur en -plaats, bereikbaarheid, …) tijdig kunnen doorsturen.

Wie wenst te carpoolen naar de startplaats van de wandeling kan bij inschrijving bij ‘opmerkingen’ zijn/haar woonplaats vermelden (stad of gemeente). We zullen dan in de e-mail met de praktische afspraken je e-mailadres en woonplaats vermelden zodat mensen met interesse om samen te rijden met je contact kunnen opnemen.

Iedereen welkom! 

Inschrijvingsformulier