Op zoek naar iets?

Info

 • zondag 11 oktober 2020 om 10:00 -
  zondag 11 oktober 2020 tot 17:00
 • Parking Café Radio
  Bruggesteenweg 105
  8755 Ruiselede

Wandeldag: Beernem - Ruiselede

De Zuiderhuis wandeldagen: ideaal als eerste kennismaking met de (wandel)reizen van Zuiderhuis, om je reisgenoten of reisleider van een vorige reis nog eens terug te zien, om een praatje te slaan met een Zuiderhuis-medewerker, om je conditie (voor een volgende reis) een beetje aan te scherpen of gewoon om een fijne en actieve dag in de natuur te beleven. Enkele keren per jaar organiseert Zuiderhuis een wandeldag. Telkens op een andere locatie - door een prachtig stukje natuur. 

 • Afstand : 16 km
 • Begeleiding : Karel Van Gutte en Jos Gyssels
 • Startplaats : Parking aan Café Radio, Bruggesteenweg 105 - Ruiselede
 • Start : 10.00 uur - einde: 17:00 u.

We trekken door meerdere natuurgebieden, beheerd door Natuurpunt: De Vorte Bossen, De Gulke Putten en Heideveld-Bornebeek. In deze voormalige heidegebieden wandelen we door gevarieerde bossen met een schat aan fauna en flora. De natuurgebieden zijn de thuis van bijzondere soorten zoals de aardbeivlinder en de vinpootsalamander.

Ook de Scheepsput ligt op onze route. In het verbeteringsgesticht van Ruiselede leidde men de kinderen op tot boerenknecht, maar ook tot lichtmatroos. Hiervoor bouwde men eind de jaren 1800 een driemaster na. Het schip lag op het droge, maar men groef er naderhand een vijver omheen: de Scheepsput.

De wandeldagen zijn gratis maar we vragen wel om op voorhand in te schrijven, zodat we er een zicht op krijgen hoeveel mensen we mogen verwachten en we je alle praktische afspraken (startuur en -plaats, bereikbaarheid, …) tijdig kunnen doorsturen.

Wie wenst te carpoolen naar de startplaats van de wandeling kan bij inschrijving bij ‘opmerkingen’ zijn/haar woonplaats vermelden (stad of gemeente). We zullen dan in de e-mail met de praktische afspraken je e-mailadres en woonplaats vermelden zodat mensen met interesse om samen te rijden met je contact kunnen opnemen.

Inschrijvingsformulier