Op zoek naar iets?

supercitytrip naar berlijn

3 supercitytrips per fiets

Fietsen door de romantische lichtstad

Deze fraaie 4-daagse fietstocht brengt je langs de historische wijken, mooie parken en een overvloed aan indrukwekkende architectuur van de stad van de liefde. Je begint in de meest romantische wijk van de stad, Montmartre, waar de legendarische Sacré-Coeur en La Bastille voor je opdoemen. Vervolgens staat het adembenemende Versailles op het programma, waarvoor je door het stadspark Bois de Boulogne en het Fôret Fausses Réposes richting het wereldberoemde kasteel trapt. Hier heb je de tijd om in dit schitterende nationaal museum en z’n enorme Franse tuinen rond te lopen. De volgende dag stap je op de fiets om richting het Panthéon en het stadspark Jardin du Luxembourg te vertrekken. Je maakt kennis met de oude en moderne architectuur en je kunt lunchen op een typisch Frans terrasje. Als klap op de vuurpijl sluit je de tocht af langs de oevers van de Seine en met de beroemde Eiffeltoren, het Louvre en de Champs-Elysées.

Bezoek de parel aan de Douro op 2 wielen

Kan je een glas zoete wijn wel waarderen, terwijl je geniet van uitzichten op een historisch centrum of een riviermonding, dan mag je deze 4-daagse fietstocht in Porto niet overslaan. Al bij aankomst kijk je je ogen uit in de oude straten en op de historische gevels van deze mooie stad. Inbegrepen is een traditionele Rabelo-boot die je naar het vissersdorp Afurada brengt met onderweg prachtige uitzichten. De volgende dag fiets je vanuit het historische centrum langs de Douro naar het 17de-eeuwse Castelo do Queijo aan het strand. Moderne kunst bewonder je in het Serralves-museum en de bijhorende modernistische tuin. Je kunt hierna terug naar de stad of een mooie fietstocht van 30 km maken via rustige wegen. Afsluiten doe je met een rondleiding in het bekende porthuis in Vila Nova de Gaia, waar je ook de kans krijgt om een aantal portwijnen te proeven en vergelijken. De laatste dag leg je af op kleine fietspaden door de duinen en langs vissersdorpen aan de Atlantische Kust. De verse vis in de restaurants is tijdens dit stuk een echte aanrader.

Trap je een weg door het veelzijdige aanbod van Berlijn

Of je nu van geschiedenis, cultuur, natuur of winkelen houdt, deze 7-daagse fietstocht door het hippe Berlijn combineert het allemaal. Tijdens een begeleide stadstour vertelt je gids je graag over het regeringdistrict, het bekende plein Potsdamer Platz en het Museumeiland. ’s Avonds zie je de stad van een geheel andere kant met een leuke boottocht over de Spree. Je vertrekt vervolgens met de trein naar Potsdam, de hoofdstad van de deelstaat Brandenburg. De stad staat bekend om zijn paleizen en parken en het zomerpaleis Sanssouci, dat in rococo-stijl is gebouwd. Natuurlijk stap je in Berlijn ook de bewogen geschiedenis in en kom je gedenktekens, wachttorens en de East Side Gallery tegen op de indrukwekkende Muur-route vanaf station Gesundbrunnen. Geheel in contrast met de vorige dag, zie je vervolgens de groene kant van Berlijn en bezoek je de Schlachtensee en het badstrand van Wannsee waar je met goed weer kunt zwemmen. De laatste dag beslis je zelf hoe je de dag doorbrengt: winkelen, een van de populaire musea bezoeken, of weer de fiets opstappen en de natuur intrekken.