Op zoek naar iets?

Fietsen in Frankrijk met ZuiDERHuiS Fietsvakanties

Fietsen in Frankrijk

Nieuw: de Vélodyssée langs de Atlantische Kust

Deze nieuwe zevendaagse rondreis start bij het levendige badplaatsje St-Palais-sur-Mer in het westen van Frankrijk. Het is een gemakkelijke route langs talloze mooie stranden, waarop je naast fietsen lekker sportief bezig kunt zijn. Zo kan je in Royan en St. Georges de Didonne zwemmen in zee, een avontuurlijk touwenparcours volgen of zeilwagen rijden.
Via prachtige verkeersvrije stukken van de Vélodyssée, de bekroonde fietsroute langs de azuurblauwe Atlantische Oceaan, vervolg je je weg naar de haven van Grève. Hier laat je je fiets achter en maak je de boottocht van 1,5 uur naar het eiland île-d'Aix, via de lange bruggen van Seudre en Oléron en het beroemde Fort Boyard. Op het eiland Oléron fiets je  langs oesterboerderijen en bezoek je het vogelmoeras Le Marais aux Oiseaux, om alles te leren over de fauna op het eiland. Je sluit af al fietsend door wijngaarden en langs de Atlantische kust.

Fietsen rond de bijzondere lagune Bassin D’Arc

Tijdens deze fietsvakantie verken je acht dagen lang het gebied rondom deze prachtige lagune in het zuidwesten van Frankrijk. Vanuit de gezellige luxebadplaats Arcachon begint je avontuur over mooi aangelegde en verkeersvrije fietspaden. Eerst fiets je naar de hoogste duin van Europa: de 114 meter hoge Dune du Pilat, met fantastische panoramische uitzichten. Langs de zuidkust van de lagune gaat het vervolgens naar Biganos. Onderweg kom je langs de oude oesterhaventjes Rocher en Meyran, en het kleine museum Maison de l'Huître in Gujan-Mestres heeft een leuke tentoonstelling over oesterkwekerijen. Neem daarna de route door het beschermde vogelpark Le Teich waar je meer dan 250 verschillende vogelsoorten kunt spotten waaronder de kraanvogel, de zilverreiger en de kluut. Via een oude spoorlijn en verschillende oesterkwekerijen begin je aan het laatste gedeelte van de reis. Je fietst langs de mooie stranden van de Atlantische Oceaan en kunt een verfrissende duik in zee maken, alvorens een boot je terugbrengt naar Arcachon.

Ontdek de bijzondere natuur van de Hérault

Tijdens deze acht dagen geniet je met het hele gezin van de bijzondere natuur in de Hérault, een streek in de regio Languedoc in het zuiden van Frankrijk. Je begint de reis door naar de zuidelijke oevers van het schitterende meer van Salagou te fietsen. Het is een kleurrijk stukje natuur met turkoois water en rode rotsen en ideaal om te watersporten. Via de Merquière en zijn prachtige uitzicht op de Middellandse Zee, breng je een bezoek aan de paleontologische site met goed bewaarde voetafdrukken van dinosaurussen. Je fietst vervolgens naar het mysterieuze amfitheater van Le Cirque de Mourèze dat ontstaan is uit kalkrotsen met grillige vormen. Na een bezoek aan het cirkelvormige dorp Puech en een optionele tocht per paard, rijd je naar een van de mooiste dorpen van Frankrijk. In de vestigingsstad Couvertoirade wandel je door charmante geplaveide straatjes en vanop de stadswallen heb je een prachtig uitzicht op de omgeving.