Op zoek naar iets?

ijsland herfst

5 redenen waarom je best in de herfst naar IJsland reist

1.IJsland maakt zich klaar voor de winter

De herfst is een ideaal seizoen om IJsland te bezoeken. De natuur bereidt zich voor op de winter. Het landschap kleurt prachtig geel en oranje. Ook het licht zorgt voor fraaie luchtschilderijen. Deze kleurrijke taferelen maken het landschap bijzonder fotogeniek. Hoewel de meeste vogels midden augustus wegtrekken van het eiland, zijn er toch een aantal soorten die je nog in september kunt spotten zoals de goudplevier.

2.Lagere prijzen

September en oktober worden in IJsland beschouwd als tussenseizoen, dus liggen de prijzen voor hotels, farmhouses en vakantiehuizen lager. Ook voor excursies, musea en een huurwagen tel je minder neer dan in het hoogseizoen.

3.Veel rustiger

Omdat het in de herfst minder druk is, heb je veel meer keuze aan overnachtingsmogelijkheden. Bovendien heb je de natuur meer voor jezelf, zodat je op eigen houtje en in je eigen tempo kunt ontdekken wat dit wonderlijke land je allemaal te bieden heeft.

4.Kortere dagen maar nog aangename temperaturen

De naam van het land doet iets anders vermoeden, maar door de warme golfstroom van de Atlantische Oceaan valt het behoorlijk mee met de temperaturen. Zeker als je IJsland vergelijkt met andere landen op dezelfde breedtegraad. De maand september is doorgaans zonnig, met temperaturen tussen 4 en 12°C. Naarmate de zomer eraan komt, lengen de dagen hier overigens zeer snel. Vanaf eind september, begin oktober kunnen de eerste sneeuwvlokken vallen.

5.Met een personenwagen rond het eiland

Tot eind oktober kun je met een personenwagen de ringweg nemen en het hele eiland rondrijden. Deze weg, met een totale lengte van zo’n 1.340 km, verbindt vrijwel alle belangrijke plaatsen en bezienswaardigheden. Langs de ringweg zie je dorpjes en steden, maar ook spectaculaire natuurfenomenen: smeulende vulkanen, grillig gestolde lavastromen, spuitende geisers, warmwaterbronnen, eindeloze meren, ruige rotspartijen en klaterende watervallen. Een rondje IJsland over de rondweg staat dan ook hoog op het verlanglijstje van de meeste reizigers.