Op zoek naar iets?

Argentinie reizen zuiderhuis

De 6 highlights van Argentinië-expert Heidi De Koninck

Wereldreizen-expert Heidi kwam twaalf jaar geleden voor het eerst in Argentinië en was meteen verkocht. Intussen begeleidde ze al diverse groepsreizen door het Zuid-Amerikaanse land, en reisde er ook enkele keren individueel rond. Haar persoonlijke favoriete plekken zijn de uitkijkpunten op de wandelingen vanuit El Chaltén en de watervallen van Iguazu.

1. Malbec

De Malbecdruif reisde van Frankrijk naar Zuid-Amerika en aardde heel goed in Argentinië. Nu is het de meest iconische druif van het land. De krachtige wijn past perfect bij een lekkere gegrilde Argentijnse steak, nog al zo’n must als je het land bezoekt.
In België kennen we vooral de streek van Mendoza met grote wijngaarden en bodegas of wijnhuizen. Minder bekend is de noordelijke wijnregio, de tweede wijnstreek van het land. De bodegas zijn er kleiner maar de wijnen zeker zo goed. De wijngaarden liggen er vaak op grotere hoogte, en door de warme dagen en frisse nachten is de wijn er van uitstekende kwaliteit. Helemaal onbekend is dat Argentinië ook een schitterende witte wijn heeft, de Torontes, die vooral in de streek van Cafayate groeit.

2. Buenos Aires

De stad van Evita en de tango! Met statige oude gebouwen, brede boulevards en diverse wijken die bij momenten heel Europees aandoen, omdat ze net zoals de parken gebaseerd zijn op de architectuur van Parijs. Je moet ze allemaal zien: van het oude en toeristische La Boca met de gekleurde huisjes en de wereldberoemde voetbalploeg van Maradona, tot de parken en de residentiële wijk Palermo. In de heropgewaardeerde havenbuurt Puerto Madera vind je tal van leuke restaurants en bars, de wijk San Telmo wemelt van de antiekwinkeltjes en heeft een grote zondagse markt.

3. Perito Moreno

De meeste gletsjers in de wereld nemen af,maar gelukkig zijn er nog enkele die groeien of stabiel zijn. De reusachtige Perito Moreno-gletsjer maakt deel uit van de Zuid-Patagonische ijsvlakte en kan je vanuit El Calafate op een daguitstap bezoeken. Er zijn verschillende makkelijke wandelpaden langs de gletsjer. Regelmatig hoor je het ijs kraken en vallen er brokken van de gletsjerwand naar beneden. Wil je nog dichterbij komen dan kan je een boottocht maken. Die brengt je tot op enkele honderden meters van de wanden. Het avontuurlijkst is een begeleide gletsjerwandeling op het ijs.

Ontdek deze gletsjer op onze groepsreis: Argentinië / Chili - Trekking in Patagonië - 20 dagen

4. El Chaltén

Het zuiden van Argentinië, Patagonië, is de wandelstreek bij uitstek. Het kleine stadje El Chaltén is de uitvalsbasis voor prachtige dagwandelingen naar onvergetelijke uitkijkpunten. De massieve granieten bergen Cerro Torre en Fitz Roy vormen het decor, met gletsjers en gletsjermeren in de voorgrond en ongerepte riviertjes waar je gewoon nog uit kan drinken. ’s Avonds ben je weer comfortabel in het stadje en kan je nagenieten bij het haardvuur en bij een lekkere maaltijd.

5. Iguazu

Op de grens met Brazilië liggen de massieve watervallen van Iguazu. Je kunt dit werelderfgoed van Unesco zowel van de Argentijnse als de Braziliaanse kant bezoeken, telkens als daguitstap. Langs de Braziliaanse kant ben je verder weg van de watervallen maar krijg je een mooi breedtezicht en wordt het duidelijk hoe immens groot ze wel zijn. Het bezoek langs de Argentijnse kant brengt je dichterbij en laat je de kracht van het water ten volle voelen. Niet alleen de watervallen zijn een attractie. De weelderige plantengroei rondom trekt ook vele vogels aan. De kans dat je een toekan ziet is zeker reëel.

Bezoek de watervallen tijdens deze individuele reis: Argentinië - Het noordwesten & Iguacu - 15 dagen

6. Salta

De meest koloniale stad van Argentinië heeft een mooi centraal plein met palmbomen. De Jezuïetenenkerk, kathedraal en andere koloniale gebouwen zijn meer dan de moeite waard. In Salta mag een bezoek aan het MAAM-museum niet ontbreken. Hier worden enkele goed bewaarde Incamummies tentoon gesteld die op bergtoppen in de omgeving zijn gevonden. Salta vanuit de hoogte bekijken kan via een kabelbaan of een pad met trappen naar de top van de Cerro San Bernardo.

 

Kom alles te weten over Argentinië!

SCHRIJF JE HIER IN VOOR DE INFOMIDDAG OP ZATERDAG 10 JUNI OM 15U00.