Op zoek naar iets?

Wandelen in Aldalusie

Andalusië, ongekend veelzijdig

Tijdens de zomermaanden baadt Andalusië in een hitte van jewelste. Vermits een aangename bries tijdens het wandelen een onmisbare partner is, zijn maart en november de ideale maanden om de warmste regio van Spanje te verkennen. Trek je wandelschoenen aan, knoop je veters, haal je beste Spaans boven en reis samen met ZuiDERHuiS Wandelreizen naar het zinderende zuiden van Spanje.

We vangen onze wandelreis aan in Ronda, een sprookjesachtige stad in de provincie Malaga die in het midden doorkliefd wordt door een duizelingwekkende kloof. Het kleinere broertje van grootsteden als Sevilla, Granada en Malaga herbergt een van de oudste Moorse badhuizen in Spanje, een indrukwekkend stel Moorse stadsmuren en -poorten en hagelwitte Spaanse plaza's. Vanuit Ronda wagen we ons aan een eerste ontmoeting met de koninklijke Sierra's van Andalusië.

Vervolgens gaan we op ontdekking in Antequera, een stad die meer dan 5000 jaar geleden haar oorsprong vond in het Bronzen tijdperk. Iberische dolmens, Romeinse termen, een Moors kasteel en Gotische kerken, Antequera is doorheen haar geschiedenis steeds een begeerd lapje grond gebleken. In het natuurreservaat El Torcal ruimt de rijke architectuurgeschiedenis van Andalusië plaats voor grillige kalksteenformaties met net iets meer jaren op de teller.

De legendarische Caminito el Rey heeft niets van zijn pluimen verloren, maar is er wat veiligheid betreft enorm op vooruitgegaan. Het pad, dat tegen de bergwanden van El Chorro aankleeft, werd in 2015 na grondige restauratiewerken heropend. Alvorens de reis te beëindigen aan de Middellandse Zee, zoeken we even het andere uiterste op. In Tabernas, aan de rand van de Sierra Nevada, verkennen we in de illustere voetsporen van menig filmheld het dorre en desolate landschap van de enige woestijn van Europa. Wat Indiana Jones, Lawrence of Arabia, Sergio Leone en Clint Eastwood hier kwamen uitrichten, ontdek je in Mini-Hollywood. De laatste avond van je wandelvakantie breng je door aan de goudkleurige stranden van Almería.