Op zoek naar iets?

rondreizen groepsreizen nepal annapurna gekleurde vlaggen

NEPAL - Annapurna Base Camp - 15 dagen - 20-30'ers

{{statusText}}

vanaf €2495

  • november | groepsreis voor 20-30'ers  | Engelstalige begeleiding
  • logies in typische lodges tijdens de trekking en comfortabele hotels in de steden
  • een legendarische 10-daagse trekking met overweldigende panorama's 

  NEPAL- Annapurna Base Camp

  Nepal staat zowat synoniem voor de Himalaya, een droombestemming voor elke fervente reiziger. Reizen door Nepal is immers een confrontatie met de overweldigende natuur en met jezelf.
   
  Op deze trekking langs de indrukwekkende Annapurna, de godin van de oogst, sta je oog in oog met de hoogste bergen op aarde.
   
  Een spectaculaire binnenlandse vlucht brengt ons naar Pokhara. Doordat er weinig bewolking is in het najaar krijgen we gegarandeerd sublieme zichten op de hoogste bergen van de Himalaya. Na het landen en een korte transfer per minibus starten we een erg afwisselende trekking naar het hart van het Annapurna-massief. Aan het basiskamp worden we omringd door bergpieken van meer dan 8000m.
   
  Deze trekking is een echte aanrader voor wie een langere tijd in de bergen wil vertoeven, zonder technische moeilijkheden. De tocht biedt voldoende tijd om te acclimatiseren en loopt langs goed begaanbare paden. We logeren in erg leuke en sfeervolle lodges en genieten ten volle van contact met de lokale bevolking en onovertroffen panorama's. We passeren allerhande typische dorpjes en maken uitgebreid kennis met de levenswijze van de Nepalese bergbewoners.

  Fysiek wandelniveau

  Comfort niveau

  Dag 1-2

  Heenreis

  Heenvlucht naar Kathmandu, verwelkoming door ons lokaal team en transfer naar het hotel in het centrum van de stad. 

  Als de vluchturen het toelaten, verkennen we in de namiddag nog even Thamel, het toeristische centrum van Kathmandu.

  Dag 3

  Binnenvlucht naar Pokhara met zicht op de hoge Himalaya toppen

  Na een vroeg ontbijt vertrekken we naar de luchthaven van Kathmandu. De binnenvlucht naar Pokhara biedt spectaculaire uitzichten op de Kathmandu vallei en de hoge Himalaya toppen.  Na aankomst in Pokhara volgt een transfer naar Nayapul, het startpunt van de trekking. We wandelen vandaag al een paar uurtjes voor we toekomen aan onze eerste charmante lodge.

  Dag 4-12

  Trekking naar de Balkons van de Annapurna

  We trekken 9 dagen lang door het Annapurna-massief, vergezeld door enkele lokale sherpa-gidsen en dragers voor de hoofdbagage. Per dag wordt er ongeveer 6 tot 7 uur gewandeld op een aangenaam tempo. Voldoende tijd om te fotograferen, om even in een dorpje rond te snuisteren of gewoon wat te genieten van de natuur.

  We wandelen door zeer afwisselende landschappen. De eerste dagen wandelen we door loofwouden, uitgestrekte rododendronbossen en kunstig aangelegde terrasvelden met daartussen kleine dorpjes. Later wordt het landschap grimmiger en komen we in een alpiene wereld terecht. In het Annapurna Base Camp staan we in een natuurlijk amfitheater gevormd door pieken van meer dan 8000m.

  Overnachtingen gebeuren in leuke lokale lodges op basis van twee- of driepersoonskamers. 's Avonds wordt er voor ons gekookt door de vrouw des huizes. De maaltijden in de Annapurna-regio behoren tot de beste in Nepal.

  De route werd zorgvuldig uitgestippeld om niet al te snel hoogte te winnen zodat er niemand met acclimatisatie problemen te maken heeft. Hoogste punt is het Annapurna Base Camp op iets meer dan 4000m, maar tegen dan hebben we reeds geruime tijd boven de 3000m vertoefd.

  Voorgestelde route: Nayapul - Tirkedhunga - Ghorepani - Poon Hill - Tadapani - Chomrong - Annapurna Base Camp - Bamboo - Jhinwa Danda -  Phedi (+ transfer naar Pokhara). Dit is niet de klassieke Annapurna Base Camp (ABC)-route die rechttoe rechtaan naar het Base Camp loopt. We opteren voor een omzwerving via Ghorepani waar we vanop Poon Hill een prachtig frontaal zicht op de o.a. de Annapurna's, Dhaulagiri en Machapuchare hebben.

  Na 9 dagen komen we terug aan in Pokhara, gelegen aan het prachtige Fewa-meer.  We nemen afscheid van onze dragers, genieten van een terrasje en relaxen aan de oever van het meer.

  Dag 13

  Pohkara - Kathmandu

  Vroeg uit de veren voor een busrit naar Kathmandu. Per touristbus (een lokale bus waarin men een vaste zitplaats heeft) rijden we over de enige Highway die Nepal rijk is, de vallei van Kathmandu tegemoet. Een zestal uur later arriveren we in Kathmandu en trekken we verder op verkenning in deze boeiende stad.

  Dag 14-15

  Terugreis naar België

  Transfer naar de luchthaven van Kathmandu en terugvlucht.

  Nota

  Vroeg boeken loont: ontvang 5% vroegboekkorting bij boeking tot 6 maanden voor vertrek op deze reis.

  Aantal dagen

  15

  Begeleiding

  De reis wordt Engelstalig begeleid door ons Nepalees team. Hun oprechte vriendelijkheid en goedlachsheid maken elke Nepalreis tot een prachtige ervaring. Het contact met de lokale bevolking is op deze reis dan ook optimaal. Een vertegenwoordiger van onze lokale agent pikt jullie op aan de luchthaven in Kathmandu en zet jullie na afloop met een reistas vol mooie herinneringen weer op het vliegtuig.

  De groep bestaat uitsluitend uit Nederlandstalige deelnemers.

  Deelnemers

  Min. 4 - max. 12

  Documenten

  Internationale reispas en visum (ter plaatse).

  Logies

  Tijdens de reis verblijven we in verschillende logies. In de steden overnachten we in comfortabele hotels. Tijdens de bergtrekking logeren we in plaatselijke lodges/guesthouses. De lodges op de ABC-trekking behoren tot de beste in Nepal.

  Maaltijden

  Tijdens ons verblijf in Kathmandu en Pokhara zijn enkel de ontbijten inbegrepen. Hier nemen we s' middags een kleine snack en zoeken we 's avonds een leuk restaurantje op (ter plaatse te betalen). Op alle andere dagen zijn alle maaltijden inbegrepen.

  Niveau

  Tijdens de bergtrektocht bedraagt de staptijd tussen de 4 en de 7 uur per dag. Het stijgen gebeurt geleidelijk waardoor er tijd is voor acclimatisatie. De maximum hoogte tijdens de trekking is ong. 4100m. Zoals gebruikelijk in Nepal wordt de hoofdbagage door dragers gedragen. Zelf draag je enkel je dagrugzak. Een goede doorsnee conditie volstaat in principe voor deze reis. Wie meer sport, zal uiteraard meer genieten van de trekking en de volledige reis. 

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  18/06/2019