Op zoek naar iets?

rondreizen groepsreizen nepal annapurna gekleurde vlaggen

NEPAL - Annapurna Base Camp - 18 dagen

{{statusText}}

vanaf €1430

  • afwisselende 12-daagse trekking naar het hart van het Annapurna-massief
  • Pokhara en bezienswaardigheden in de Kathmandu-vallei
  • op een rustig tempo naar een hoogte van 4130 meter

  NEPAL- Annapurna Base Camp

  Deze erg afwisselende 12-daagse trekking brengt je naar het hart van het Annapurna-massief. Aan het basiskamp, op een hoogte van 4130m, ben je omringd door bergpieken van meer dan 8000m. De trekking is een aanrader voor wie een kleine twee weken in de bergen wil vertroeven: technisch niet moeilijk, voldoende tijd om te acclimatiseren, goed begaanbare paden, erg leuke accommodatie en onovertroffen panorama 's.

  Voor de trekking bezoek je Kathmandu en omgeving, achteraf kan er gerelaxt worden aan de oevers van het idyllische Fewa-meer in Pokhara.

  Nepal algemeen: sinds decennia doet Nepal de harten van reizigers sneller kloppen. Nepal is het land van de Himalaya, het land met de hoogste bergen ter wereld. Een reis naar Nepal is een les in nederigheid: oog in oog met de meer dan achtduizend meter hoge bergen word je doordrongen van de kracht van de natuur. Nepal is een van de meest veelzijdige reisbestemmingen in Azië: een rijk cultureel verleden in de vallei van Kathmandu, prachtige wandelmogelijkheden naar ieders (fysiek) vermogen, bruisende rivieren die zich uitstekend lenen voor een wildwateravontuur, een jungle die de verhalen van Kipling tot leven brengt en een zeer vriendelijke bevolking die van oudsher bekend staat om zijn gastvrijheid. Nepal is sinds jaar en dag een topbestemming voor de ZuiDERHuiS groepsreizen. Steeds meer mensen kiezen er de laatste jaren voor om op individuele basis (of in een eigen samengesteld groepje) de Himalaya te verkennen. ZuiDERHuiS en het lokale team (waarmee wij al meer dan 20 jaar samenwerken) zorgen ervoor dat jouw reis probleemloos verloopt.

  Trekking in Nepal: de grandeur van de Himalaya kan je het best ervaren tijdens een trekking. Afhankelijk van je fysieke conditie en interesse helpen wij je graag met de keuze van de meest geschikte trekking. Iedereen met een normale fysieke conditie die graag wandelt, kan in Nepal aan zijn trekken komen: men hoeft niet noodzakelijk boven de 4000m te gaan om van de Himalaya te genieten. Tijdens onze trekkings overnacht je standaard in nette lodges, berghutten zoals we die kennen van in de Alpen, maar dan op zijn Nepalees. Onderweg overnachten in tenten kan ook. Een Engelssprekende Nepalese berggids en voldoende dragers (voor de hoofdbagage) vergezellen je tijdens de tocht. Het wandelen gebeurt op eigen tempo, met voldoende tijd voor stops om van het landschap te genieten.

  Andere reisvoorstellen Nepal: op onze website vind je een aantal reisvoorstellen met prijsindicaties voor de meest populaire Nepal-reizen en/of trekkings. Als je meer of minder dagen wenst te wandelen of als je andere activiteiten of bezoeken wenst in te lassen, kan je ons gerust contacteren voor meer informatie. Alle prijzen zijn berekend op basis van 2 deelnemers. Vanaf 4 personen gelden aangepaste prijzen. Aarzel niet om vrijblijvend een prijsofferte aan te vragen voor je reis op maat (jan.delarbre@zuiderhuis.be). Naast de voorbeeldtrekkings die je op onze website vindt, kan je bij ons ook terecht voor trekkings in Mustang, Dolpo, het Kanchenjunga-gebied, ... . De mogelijkheden in Nepal zijn onuitputtelijk.


  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1-2

  Vlucht Brussel - Kathmandu

  Aankomst op dag 2 in Kathmandu, verwelkoming door ons lokaal team en transfer naar uw hotel in Kathmandu.

  Dag 3

  Bodnath - Swayambunath - Pashupatinath

  Bezoek aan de voornaamste heiligdommen van de Kathmandu-vallei: Bodnath, Swayambunath en Pashupatinath.

  Dag 4

  Kathmandu - Pokhara

  Per bus naar Pokhara aan het idyllische Fewa-meer.

  Dag 5-16

  Trekking Annapurna Base Camp

  Transfer naar Nayapul, startpunt van de twaalfdaagse trekking die je naar het hart van het Annapurna-massief brengt. Je wandelt langs goed begaanbare paden en overnacht in leuke lodges. De route loopt via bergdorpen als Ghandruk en Chomrong naar het Base Camp. Daar ben je letterlijk omringd door verschillende achtduizenders. De terugkeer gaat via Landrung en Dhampus, langs steile valleien en schuimende rivieren, tot in Pokhara.

  Dag 17

  Pokhara

  Vrije dag aan het meer om te relaxen na de trekking.

  Dag 18

  Pokhara - Kathmandu

  Terug naar Kathmandu per bus. Tegen een kleine meerprijs kan je dit traject ook met een binnenlandse vlucht afleggen.

  Dag 19

  Kathmandu - Brussel

  Vrij bezoek aan de gezellige stad tot transfer naar de luchthaven.

  Dag 20

  Brussel

  Aankomst in Brussel.

  Periode

  Meest geschikte reisperiode: maart, april, mei, oktober en november.

  Prijzen

  Prijzen 2019

  - op basis van een driesterrenhotel in Kathmandu en Pokhara (op basis van 2 deelnemers) : € 1430 per persoon
  - op basis van een driesterrenhotel in Kathmandu en Pokhara (op basis van 4 deelnemers) : € 1250 per persoon
  - op basis van een viersterrenhotel in Kathmandu en Pokhara (op basis van 2 deelnemers) : € 1730 per persoon
  - op basis van een viersterrenhotel in Kathmandu en Pokhara (op basis van 4 deelnemers) : € 1530 per persoon

  - single toeslag overnachtingen in Kathmandu en Pokhara (3-* hotels) : € 205 per persoon
  - single toeslag overnachtingen in Kathmandu en Pokhara (4-* hotels) : € 365 per persoon

  - toeslag binnenlandse vlucht Kathmandu - Pokhara (one-way) : € 130 per persoon
  - toeslag indien privé vervoer tussen Kathmandu en Pokhara (one-way) : € 170 per wagen (max. 3 personen)
  - toeslag indien privé vervoer tussen Kathmandu en Pokhara (one-way) : € 230 per wagen (4 tot 7 personen)


  Nota

  Begeleiding

  Alle Nepalreizen worden gecoördineerd door ons lokaal agentschap. Ons lokaal team werkt al jaren voor ZuiDERHuiS en kent als geen ander de noden en verzuchtingen van de Nepalreiziger. Vanuit het hoofdkantoor in Kathmandu organiseren zij de verschillende activiteiten. Op het terrein is een staff van sirdars (sherpa's), dragers en koks actief.

  Budget / geld

  Geld wisselen kan probleemloos in banken en wisselkantoren in Kathmandu en Pokhara. Kredietkaarten kunnen in de steden gebruikt worden, maar hou er rekening mee dat je dan steeds een commissie zal worden aangerekend. Geld afhalen met een kredietkaart wordt afgeraden wegens de vaak hoge kosten die hiervoor aangerekend worden. Een kredietkaart kan echter handig zijn in noodgevallen. Over het algemeen is Nepal een goedkope reisbestemming. Hou er rekening mee dat alles duurder wordt hoe hoger je de bergen in trekt.

  Populaire uitbreidingen

  Iedere Nepalreis kan uitgebreid worden met één of meerdere (extra) begeleide ‘cultuurdagen'.  Professionele Engelstalige gidsen leiden je langs de belangrijkste bezienswaardigheden.

  Ook populair is een bezoek aan het Royal Chitwan National Park. Tijdens een driedaagse trip vanuit Kathmandu of Pokhara ontdek je het andere Nepal. Je verkent de jungle te voet, op de rug van een olifant en per prauw en gaat op zoek naar krokodillen, neushoorns en olifanten. Ook een bezoek aan een kweekcentrum voor olifanten en een typisch Tharu-dorp staan op het programma. Wie dit wenst, kan helpen bij het wassen van olifanten …

  Nepal is één van de toplocaties voor een heus wildwateravontuur, zowel voor beginners als voor gevorderden. Je kan perfect een korte of langere raftingtocht integreren in uw programma. Klassiek is een tweedaagse tocht over de Trisuli (ongeveer tussen Pokhara en Chitwan). Als het wat pittiger mag zijn, is een driedaagse tocht over de Kali Gandaki een optie. En voor wie echt kicks zoekt, zijn de immense watermassa's van de Bhote Kosi en de bekende Sun Kosi ongetwijfeld een terechte keuze.

  Documenten

  Voor Nepal is een geldige internationale reispas met een visum vereist. Je kan dit visum op eenvoudige wijze verkrijgen bij aankomst op de luchthaven van Kathmandu. Een visum voor een verblijf van maximum 15 dagen kost +/- 25 USD; een visum voor 30 dagen kost +/- 40 USD of € 30 .  Het visum dient in cash USD of € betaald te worden.


  Voor de meeste trekkings en raftingactiviteiten heb je een speciale permit nodig. Deze worden afgeleverd door onze lokale medewerkers en zijn steeds in de prijs inbegrepen.

  Gezondheid

  Er zijn geen inentingen wettelijk verplicht voor Nepal. Als reisorganisator hebben wij geen medische bevoegdheid: wij raden je aan om steeds met je arts te overleggen welke maatregelen je dient te nemen. Je kan ook contact opnemen met het Instituut voor Tropische Geneeskunde. In de steden (Pokhara/Kathmandu) kan je vlot geneesmiddelen verkrijgen, daarbuiten zijn medische voorzieningen dikwijls gering of onbestaande. Voorzie dus een kleine reisapotheek.

  Klimaat

  De meest populaire periode om Nepal te bezoeken is het najaar van eind september tot eind december. De moesson is voorbij en de hemel is helder zodat de zichten optimaal zijn. Overdag heerst er een aangename temperatuur van rond de 25°C, 's nachts kan het flink afkoelen (zeker in het gebergte). Ook het voorjaar (februari tot eind april) is een geschikte periode. Het is dan ook aangenaam warm en de rododendrons op de hellingen staan in bloei. Tijdens de zomermaanden (juni-augustus) is het in Nepal moessontijd, wat resulteert in hevige regenbuien. Verschillende trekkingroutes worden dan moeilijk begaanbaar. Een verblijf in de vallei van Kathmandu is echter mogelijk, al dient men wel rekening te houden met de mogelijkheid van regenbuien.

  Logies

  Hotel in Kathmandu en Pokhara, lodges tijdens de trekking.

  Opmerking

  De maanden juni, juli en augustus zijn wegens de moessonregens niet de meest geschikte maanden om naar de Nepalese Himalaya te reizen. Een volwaardig alternatief is Ladakh waar de moesson nagenoeg niet doordringt.

  Situering

  Centraal Nepal, gebied ten noorden van Pokhara.

  Ter info

  Je wordt meestal rond 6.30u gewekt door de lokale gidsen. Je neemt een ontbijt in de centrale eetzaal van de lodge samen met de andere trekkers die er verblijven. Voor het ontbijt maak je je hoofdbagage klaar en vertrouwt deze toe aan onze dragers. Je dient enkel een dagrugzakje te dragen. Na het ontbijt vertrek je vergezeld door de sirdar (trekkingsgids). Op eigen tempo wandel je door de bergen, neem gerust de tijd om te fotograferen en om van de natuur te genieten. Regelmatig wordt er aan een theehuis halt gehouden om even te rusten. 's Middags neem je een lichte maaltijd in één van de talrijke eethuizen en enkele uren later bereik je je eindpunt van de dag. Je hoofdbagage is ondertussen gearriveerd. Je kan je verfrissen en dan gezellig ervaringen uitwisselen met andere trekkers. In de meeste lodges verblijf je in eenvoudige kamertjes. Het sanitair is gemeenschappelijk. De maaltijden worden opgediend in een centrale eetruimte. Meestal kan je kiezen uit verschillende maaltijden (typisch Nepalees, maar ook meer westerse gerechten als macaroni, pizza's en dergelijke staan op het menu). De meeste trekkers gaan met de kippen op stok.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  24/24 bereikbaar

  Gaat er iets fout? Dan is het beter de zaak meteen ter plaatse op te lossen.

  In geval van nood kan je altijd terecht bij onze betrouwbare lokale partners, zij kunnen je ter plaatse snel en efficiënt hulp aanbieden. Lukt dat niet? Dan kan je ons in nood 24 uur per dag, 7 dagen per week, 52 weken per jaar bereiken op ons noodnummer. Zo ben je er zeker van dat we jouw reis onvergetelijk maken om de juiste redenen.

  Datum reisfiche

  11/06/2019