Op zoek naar iets?

Cachi

ARGENTINIË - Het noordwesten & Iguazu - 14 of 17 dagen

{{statusText}}

vanaf €1495

  • reis op individuele basis doorheen de grillige Argentijnse quebrada's van het noordwesten
  • ontdek de Quebrada de Humahuaca, Unesco werelderfgoed
  • bezoek Cachi, de wijnstreek van Cafayate en de watervallen van Iguazu

  Een surrealistische wereld van kleurrijke quebrada's, grillige rotsformaties en authentieke wijnbodega's

  Ontdek in de regio van Salta en Cafayate een wereld van prachtig gevormde rotsen, dramatische kloven en dooraderde berghellingen.

  Hier leven voornamelijk de Quechua-indianen (inheemse bevolking). Door de vruchtbare valleien staat deze regio wereldwijd bekend om zijn gerenommeerde wijnen. Je komt helemaal in de sfeer tijdens wandelingen op kleurrijke indianenmarktjes en in pittoreske koloniale dorpjes waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan.

  Verken in het noordoosten, op de grens met Brazilië, de Iguazu watervallen die met een bulderende kracht naar beneden storten. De tropische omgeving, deze groene oase, maakt dat deze watervallen tot één van de mooiste ter wereld behoren.

  Mendoza, aan de grens met Chili gelegen, doet je daarenboven wegdromen met haar talloze wijngaarden en bodega's. Een bezoek aan een van de gerenommeerde wijnhuizen of een trekking doorheen de Andes; het kan hier allemaal!

  Het noorden van Argentinië biedt je zó veel tijdens deze reis! Disfrútalo!

   

  Je kan deze reis ook verlengen met een bezoek aan Paaseiland.

  Reis op maat

  Dit individueel programma is een suggestieroute, samengesteld om een zo compleet mogelijk beeld te geven van een bestemming. Elke suggestieroute kan op maat worden aangepast.
  Dag 1

  14 dagen rondreizen in Argentinië? Bienvenido!

  Bienvenido in de Argentijnse hoofdstad, een volledig doorleefde stad met talloze verhalen. Kleine en grote mensen, euforie en tragiek, passie en dramatiek... Je vindt het hier allemaal!

  Bij aankomst in de luchthaven staat een chauffeur voor je klaar. Die brengt je naar het hotel waar je kan even kan rusten na de lange reis... Of je trekt de stad in!

  Dag 2-3

  Bruisend Buenos Aires

  Geniet in deze stad van de tango, Plaza de Mayo (de dwaze moeders), voetbal (Messi en Maradona) en Evita Perón.

  Buenos Aires is een ware metropool met vele wijken (barrios). Ze brengen elk een eigen verhaal en geschiedenis met zich mee. Het is de meest Europese hoofdstad van Latijns-Amerika en wordt ook wel eens "Paris Latino" genoemd. Parijs, Rome, Madrid en Milaan waren inspiratiebronnen voor de stad die ook uiterlijk veel weg heeft van Europese steden (denk maar aan de barok- en art decostijl).

  Tijdens deze twee vrije dagen kan je uitgebreid de tijd nemen om het bruisende Buenos Aires te verkennen.

  Optioneel is het mogelijk om aan een gegidste fietstour deel te nemen. Zo ontdek je op een rustige manier een deel van de stad. Een absolute aanrader is ook een bezoek aan een sfeervolle tangoshow in een authentiek decor met diner.

  Dag 4

  Salta, de hoofdstad van het noorden

  Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Salta. Vrije namiddag.

  Salta, ook wel Salta la Linda (de Schone) genoemd, wordt gezien als de hoofdstad van het noorden. Deze sfeervolle witte stad bruist van de bedrijvigheid en heeft een rijk koloniaal verleden, met talloze kerken, kathedralen, gezellige pleintjes en musea.

  Een bezoek aan het MAAM museum is een aanrader! Hier bevinden zich drie kindmummies die teruggevonden werden in 1999. Het museum geeft een inkijk op het leven en cultuur van de bergvolkeren, vroeger en nu.

  Als je geen moeite hebt met een stevige wandeling bergop, wandel dan zeker naar de top van de Cerro San Bernardo. Die biedt je op een hoogte van 1454m een schitterend panorama van de stad. (Er gaat ook dagelijks een kabelbaan naar boven indien je niet zo'n wandelaar bent.)

  Ook voor de wijnliefhebber is Salta een niet te missen bestemming. De hoogste wijngaarden ter wereld domineren hier immers grote delen van het landschap. Wijnen die op grote hoogte gemaakt worden, hebben een sterke en typerende smaak omdat ze temperatuurschommelingen van wel 35°C per dag kunnen weerstaan.

  Dag 5

  Door de wolken naar de zon.. én Purmamarca!

  Na een lekker ontbijt pik je de huurwagen op en rijd je via San Salvador de Jujuy (zo'n 120km ten noorden van Salta) naar Purmamarca.

  San Salvador de Jujuy ligt op het einde van de Quebrada de Humahuaca, een ravijn die vanaf de grens met Bolivia naar het zuiden loopt. Je rijdt er langzaamaan omhoog langs de droge en ruige bedding van de rivier door een weerbarstige omgeving en een indrukwekkend natuurlandschap vol magnifieke kleuren en vormen. Deze rit wordt ook wel eens beschreven als 'dwars door de wolken naar de zon'.

  Purmamarca is een dorp gelegen aan een van de minder diepe valleien die uitkomen op de vallei van Humahuaca. Het stadje vormt een prachtige groene oase en bestaat voornamelijk uit lemen huizen met rieten daken (de originele bouwmaterialen uit de streek)). Het plaatselijke pleintje is een ware ontmoetingsplek voor reizigers, handelaars en lokale bevolking.

   

  Dag 6

  Quebrada de Humahuaca

  Trek er vandaag op uit en ga verder op verkenning in deze mooie Unesco Werelderfgoed-vallei, Quebrada de Humahuaca.

  Al van vóór het Incatijdperk, doet dit pad dienst als belangrijke handelsroute tussen het het hoogland van de Andes en de vlakke delen van Zuid-Amerika (de chaco, de pampa's en rivieren).

  Deze vallei typeert zich door zijn grillige berghellingen en zijn kleurrijke indianenmarkjes waar de tijd heeft stilgestaan. Je kan een bezoek brengen aan Cerro de los Siete Colores (de Zevenkleurige berg) en de dag eindigen in Tilcara. El Pucara in Tilcara is een versterkte nederzetting uit de tijd van de Inca's en stamt uit de 10e eeuw. Ook de Salinas Grandes, de derde grootste zoutvlakte ter wereld, is een daguitstap meer dan waard!

  Een prachtige omgeving waar de inheemse cultuur goed bewaard bleef en de tijd voor bijzondere landschappen gezorgd heeft!

  Dag 7

  Cafayate

  Vandaag rijd je dwars door het bizarre klovenlandschap van de Quebrada de las Conchas. Op naar Cafayate!

  Onwaarschijnlijke rotsformaties rijzen voor je op, in rood, bruin, violet en alle kleuren daartussenin. Dit prachtige 'boetseerwerk' van rivieren, regenbuien, temperatuurwisselingen en wind, kreeg van de lokale bevolking gepaste namen toegewezen... Houd zo zeker even halt aan El Garganta del Diablo (De Duivelsstrot), El Anfiteatro, El Sapo (De Pad), El Fraile (De Monnik), El Obelisco en Los Castillos (De Kastelen).

  Laat je betoveren door een landschap dat doet denken aan de Far West!

  Dag 8

  De streek van de Torrontés

  Als grootste plaats in de provincie Salta is Cafayate absoluut de moeite om even halt te houden!

  Denk enerzijds aan de Plaza (het centrale plein), de restaurants, bars met terrasjes en winkeltjes. Als de zon in de namiddag een beetje gezakt is en de lucht aangename verkoeling brengt, is het een heerlijke plek om te vertoeven en even te 'ontsnappen' aan het dagelijkse leven...

  Denk anderzijds zeker ook aan de vele bodega's, authentieke wijnproductie en de specialiteit van de streek, de Torrontés-wijn...

  Beeld je daarenboven de vele gezellige straatjes in vol ateliers en kunstenaars...

  De ideale plek om je onder te dompelen in de zuiderse en warme sfeer van Noord-Argentinië!

  Dag 9

  Cachi

  Vandaag zet je de autorondreis verder naar het noordelijkst gelegen dorpje in de Calchaqui vallei, Cachi.

  Via San Carlos en de Quebrada de la Flecha, met rotspunten die als pijlen op de hemel gericht lijken, kom je eerst aan in Angastaco en vervolgens in Molinos, beide zeker de moeite waard om even halt te houden!

  Cachi, zonder twijfel het mooiste plekje in de Valle de Calchaqui, verwelkomt je op het einde van de rit met open armen!

  Een bezoekje aan de Mercado Artesanal of een dagtrip te paard/te voet in de bergen in de omgeving van het NP Los Cardones? Het kan hier allemaal!

   

  Dag 10

  Cachi - Salta - Iguazu

  De laatste etappe van de autorondrit brengt je terug naar Salta vandaag.

  Hier neem je de vlucht richting Iguazu waar je geniet van een vrije avond in een prachtige groene omgeving..

  Dag 11-12

  Watervallen van Iguazu

  Op de grens met Brazilië storten de Iguazu watervallen met een bulderende kracht naar beneden. De tropische omgeving maakt deze watervallen tot één van de mooiste ter wereld. Je bezoekt met Engelstalige gids zowel de Braziliaanse als de Argentijnse kant van de watervallen (in kleine groep - in privé op aanvraag).

  Optioneel kan je het ook iets avontuurlijker maken en vervolgens met zodiacs van San Martin naar de watervallen varen. Deze close-up zal je versteld doen staan van de grootsheid van de watervallen! Je voélt letterlijk hoe krachtig ze zijn! Nadien navigeer je verder naar de Iguazu-rivier waar je aan land gaat. Een kleine wandeling brengt je naar de 4x4 die te wachten staat. Hij voert je naar het Yacaratia-jungle-pad.

  Grootse indrukken komen vandaag volop op je af!

  Dag 13

  Buenos Aires

  Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Buenos Aires waar je nog een laatste dag en avond kunt genieten van deze aangename stad.

  Dag 14

  Terugreis

  Transfer naar de luchthaven voor de internationale vlucht naar Brussel.

  Dag 1

  17 dagen rondreizen in Argentinië? Bienvenido!

  Bienvenido in de Argentijnse hoofdstad, een volledig doorleefde stad met talloze verhalen. Kleine en grote mensen, euforie en tragiek, passie en dramatiek... Je vindt het hier allemaal!

  Bij aankomst in de luchthaven staat een chauffeur voor je klaar. Die brengt je naar het hotel waar je kan even kan rusten na de lange reis... Of je trekt de stad in!

  Dag 2-3

  Bruisend Buenos Aires

  Geniet in deze stad van de tango, Plaza de Mayo (de dwaze moeders), voetbal (Messi en Maradona) en Evita Perón.

  Buenos Aires is een ware metropool met vele wijken (barrios). Ze brengen elk een eigen verhaal en geschiedenis met zich mee. Het is de meest Europese hoofdstad van Latijns-Amerika en wordt ook wel eens "Paris Latino" genoemd. Parijs, Rome, Madrid en Milaan waren inspiratiebronnen voor de stad die ook uiterlijk veel weg heeft van Europese steden (denk maar aan de barok- en art decostijl).

  Tijdens deze twee vrije dagen kan je uitgebreid de tijd nemen om het bruisende Buenos Aires te verkennen.

  Optioneel is het mogelijk om aan een gegidste fietstour deel te nemen. Zo ontdek je op een rustige manier een deel van de stad. Een absolute aanrader is ook een bezoek aan een sfeervolle tangoshow in een authentiek decor met diner.

  Dag 4

  Buenos Aires - Iguazu

  Vandaag vlieg je naar Iguazu waar je geniet van een vrije dag en avond in een prachtige groene omgeving..

  Wat een afwisseling met het bruisende en dynamische Buenos Aires!

  Dag 5-6

  Watervallen

  Op de grens met Brazilië storten de Iguazu watervallen met een bulderende kracht naar beneden. De tropische omgeving maakt deze watervallen tot één van de mooiste ter wereld. Je bezoekt met Engelstalige gids zowel de Braziliaanse als de Argentijnse kant van de watervallen (in kleine groep - in privé op aanvraag).

  Optioneel kan je het ook iets avontuurlijker maken en vervolgens met zodiacs van San Martin naar de watervallen varen. Deze close-up zal je versteld doen staan van de grootsheid van de watervallen! Je voélt letterlijk hoe krachtig ze zijn! Nadien navigeer je verder naar de Iguazu-rivier waar je aan land gaat. Een kleine wandeling brengt je naar de 4x4 die te wachten staat. Hij voert je naar het Yacaratia-jungle-pad. De indrukken komen vandaag volop op je af!

  Dag 7

  Iguazu - Salta

  Transfer naar de luchthaven voor de vlucht richting Salta.

  Dag 8

  Door de wolken naar de zon.. én Purmamarca!

  Na een lekker ontbijt pik je de huurwagen op en rijd je via San Salvador de Jujuy (zo'n 120km ten noorden van Salta) naar Purmamarca.

  San Salvador de Jujuy ligt op het einde van de Quebrada de Humahuaca, een ravijn die vanaf de grens met Bolivia naar het zuiden loopt. Je rijdt er langzaamaan omhoog langs de droge en ruige bedding van de rivier door een weerbarstige omgeving en een indrukwekkend natuurlandschap vol magnifieke kleuren en vormen. Deze rit wordt ook wel eens beschreven als 'dwars door de wolken naar de zon'.

  Purmamarca is een dorp gelegen aan een van de minder diepe valleien die uitkomen op de vallei van Humahuaca. Het stadje vormt een prachtige groene oase en bestaat voornamelijk uit lemen huizen met rieten daken (de originele bouwmaterialen uit de streek)). Het plaatselijke pleintje is een ware ontmoetingsplek voor reizigers, handelaars en lokale bevolking.

   

  Dag 9

  Quebrada de Humahuaca

  Trek er vandaag op uit en ga verder op verkenning in deze mooie Unesco Werelderfgoed-vallei, Quebrada de Humahuaca.

  Al van vóór het Incatijdperk, doet dit pad dienst als belangrijke handelsroute tussen het het hoogland van de Andes en de vlakke delen van Zuid-Amerika (de chaco, de pampa's en rivieren).

  Deze vallei typeert zich door zijn dooraderde berghellingen en zijn kleurrijke indianenmarkjes waar de tijd heeft stilgestaan. Je kan een bezoek brengen aan Cerro de los Siete Colores (de Zevenkleurige berg) en de dag eindigen in Tilcara. El Pucara in Tilcara is een versterkte nederzetting uit de tijd van de Inca's en stamt uit de 10e eeuw. Ook de Salinas Grandes, de derde grootste zoutvlakte ter wereld, is een daguitstap meer dan waard!

  Een prachtige omgeving waar de inheemse cultuur goed bewaard bleef en de tijd voor bijzondere landschappen gezorgd heeft!

  Dag 10

  Cafayate

  Vandaag rijd je dwars door het bizarre klovenlandschap van de Quebrada de las Conchas. Op naar Cafayate!

  Onwaarschijnlijke rotsformaties rijzen voor je op, in rood, bruin, violet en alle kleuren daartussenin. Dit prachtige 'boetseerwerk' van rivieren, regenbuien, temperatuurwisselingen en wind,  kreeg van de lokale bevolking gepaste namen toegewezen... Houd zo zeker even halt aan El Garganta del Diablo (De Duivelsstrot), El Anfiteatro, El Sapo (De Pad), El Fraile (De Monnik), El Obelisco en Los Castillos (De Kastelen).

  Laat je betoveren door een landschap dat doet denken aan de Far West!

  Dag 11

  Cafayate, de streek van de Torrontés

  Als grootste plaats in de provincie Salta is Cafayate absoluut de moeite om even halt te houden!

  Denk enerzijds aan de Plaza (het centrale plein), de restaurants, bars met terrasjes en winkeltjes. Als de zon in de namiddag een beetje gezakt is en de lucht aangename verkoeling brengt, is het een heerlijke plek om te vertoeven en even te 'ontsnappen' aan het dagelijkse leven...

  Denk anderzijds zeker ook aan de vele bodega's, authentieke wijnproductie en de specialiteit van de streek, de Torrontés-wijn...

  Beeld je daarenboven de vele gezellige straatjes in vol ateliers en kunstenaars...

  De ideale plek om je onder te dompelen in de zuiderse en warme sfeer van Noord-Argentinië!

  Dag 12

  Cachi

  Vandaag zet je de autorondreis verder naar het noordelijkst gelegen dorpje in de Calchaqui vallei, Cachi.

  Via San Carlos en de Quebrada de la Flecha, met rotspunten die als pijlen op de hemel gericht lijken, kom je eerst aan in Angastaco en vervolgens in Molinos, beide zeker de moeite waard om even halt te houden!

  Cachi, zonder twijfel het mooiste plekje in de Valle de Calchaqui, verwelkomt je op het einde van de rit met open armen!

  Een bezoekje aan de Mercado Artesanal of een dagtrip te paard/te voet in de bergen in de omgeving van het NP Los Cardones? Het kan hier allemaal!

   

  Dag 13

  Mendoza, toegangspoort van de Andes

  De laatste etappe van de autorondrit brengt je terug naar Salta vandaag.

  Hier neem je de vlucht richting Mendoza waar je geniet van een vrije avond..

  Dag 14

  Quebrada del Cóndor

  Gedurende een hele dag zijn de condors, prachtige vergezichten, verbluffende landschappen en puur wildlife (vossen, lama’s, vogels, etc) het decor van een fijne trekking.

  De dag start met een transfer naar de Quebrada del Cóndor (de kloof van de condor), via het dorpje Potrerillos en de ‘Mirador de la Hoyada’ (een panoramisch uitkijkpunt). Eenmaal aangekomen, wacht je een stevig ontbijt, een briefing en de start van de trekking.

  Aan de voet van de Cordón del Plata, in de Uco Vallei, zal het wildlife je verbazen! Aan de rand van een kreekje, houd je halt voor een snack en een ‘maté’. Het pad gaat vervolgens verder via oude wegen en leidt je naar een uitkijkpunt op 2800m. Geniet hier van een typisch Argentijnse asado (bbq) met een lekker wijntje!

  Tegen het avondmaal ben je weer in Mendoza.

  Dag 15

  Goddelijke druiven en gletsjerwater

  Een beetje rondkuieren in deze stad aan de voet van de Andes... Kennismaken met de lekkere Argentijnse wijnen... De schaduw opzoeken in de diverse groene pleinen en parken....

  Mendoza biedt het je allemaal!

  Optioneel kan je vandaag ook een deelnemen aan een heuse 'Wijnrondleiding'. Je bent zo te gast in drie wijnhuizen, een olijfolieproducent leert je de kneepjes van het vak en je geniet van een driegangenlunch met aangepaste wijnen.

  Dag 16

  Hasta luego!

  Je neemt afscheid van Mendoza en reist terug naar Buenos Aires.

  Zeg geen vaarwel, maar tot ziens? Hasta luego!

   

  Dag 17

  Terugreis

  Transfer naar de luchthaven voor de internationale vlucht naar Brussel.

  Periode

  Afreis dagelijks.

  Prijzen

  14-daagse rondreis zonder Mendoza:
  Vanaf € 1495 per persoon (o.b.v. 2 personen - tweepersoonskamer - standaard huurwagen)
  Vanaf € 1755 per persoon (o.b.v. 2 personen - tweepersoonskamer - 4x4 huurwagen)
  Vanaf € 1495 per persoon (o.b.v. 4 personen - 2 tweepersoonskamers - 4x4 huurwagen)
   
  17-daagse rondreis met Mendoza:
  Vanaf € 1845 per persoon (o.b.v. 2 personen - tweepersoonskamer - standaard huurwagen)
  Vanaf € 2095 per persoon (o.b.v. 2 personen - tweepersoonskamer - 4x4 huurwagen)
  Vanaf € 1715 per persoon (o.b.v. 4 personen - 2 tweepersoonskamers - 4x4 huurwagen)
   
  Prijzen geldig tem maart 2021.
  Voor een éénpersoonskamer wordt een singletoeslag aangerekend.

  De prijs varieert volgens het aantal reizigers, de gewenste huurwagen, concrete reisdata (laag- of hoogseizoen) en de gewenste hotelcategorie.

  Op reis met een groepje? Dan kan een groepskorting van toepassing zijn. 

  Nota

  Reservatie is steeds op aanvraag en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

  Bagage

  De ruimbagage dient beperkt te zijn tot 15 kilo, dit in verband met de binnenlandse vluchten. Extra kilo's kunnen bijbetaald worden aan de incheckbalie.

  Het is aangeraden om te reizen met een grote reistas of kleine valies. Houd er rekening mee dat er behoorlijk wat verplaatsingen zijn met allerlei vervoer en dat je de bagage regelmatig zelf over korte afstanden moet dragen. Een dagrugzak waar je een trui, regenjas, water en eventueel een picknick in kunt opbergen (25 à 30 liter) is eveneens aangeraden.

  Budget / geld

  Een combinatie van cash (beperkt) en kredietkaart is aangeraden. Met een Belgische bankkaart (met maestro-functie) is het mogelijk geld in de lokale munt af te halen aan de automaten. De kosten zijn hiervoor soms aan de hoge kant. Het is voordeliger om in cash of, waar mogelijk, met kredietkaart te betalen. Kredietkaarten zoals Visa, Master Card en American Express worden algemeen aanvaard.

  Fooien geven is verplicht. Dit is namelijk een groot deel van het loon van de ober. Soms staat op de rekening reeds “Cubierto” vermeld, dit is echter de kost van het brood, de boter en het dipsausje dat je gepresenteerd krijgt; dit staat eigenlijk los van de fooi. Sommige mensen geven dan minder fooi... dit kan, maar sowieso word je verwacht om fooi te geven.

  Documenten

  Een geldige reispas is verplicht. Indien je reeds een internationaal paspoort hebt, gelieve dan na te zien of deze nog geldig is tot ten minste zes maanden na terugkeer in België.

  Voor de reservatie (en uitgifte) van de binnenlandse vluchten hebben we het nummer van jouw internationaal paspoort nodig. We verzoeken je dan ook om het nummer van jouw reispas mee te delen bij de inschrijving van de reis.

  Mogelijk ontvang je bij aankomst in Argentinië een inreiskaart. Bewaar deze dan goed. Als je er geen ontvangt, is dat niet erg en hoef je niet te panikeren. Soms krijg je het wel, soms niet…

  Gezondheid

  Voor professionele en up-to-date informatie verwijzen we u door naar de huisarts of de diensten reisadvies (travel clinic) van de universitaire ziekenhuizen en/of het Tropisch instituut in Antwerpen. Ook op de website van Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken.

   

  Klimaat

  Reizen naar het noordwesten van Argentinie kan het hele jaar door. De beste periode is tijdens onze zomermaanden. Overdag is het dan aangenaam warm met temperaturen rond 20 à 25° C. 's Nachts koelt het fel af. Tijdens onze wintermaanden kan het heel warm worden, tot 30°C, en moet je rekening houden met af en toe neerslag.

  Iguazu kan eveneens het hele jaar door bereisd worden en heeft een meer tropisch klimaat. In januari en februari is het er vochtig en heet. 

  Logies

  De hotels werden zorgvuldig geselecteerd en sluiten aan bij de sfeer van het land. Je verblijft in standaard 3* hotels met gezellige en typische interieurs. Ontbijt is inbegrepen.

  Als je meer comfort of luxe wenst, kunnen we ook stijlvolle 4* pensions of boutique hotels voorzien. Neem dan zeker contact op met Zuiderhuis voor een reisvoorstel op maat.

  Maaltijden

  Een standaardreis bij Zuiderhuis is geboekt op basis van kamer en ontbijt in de steden, tenzij anders vermeld in het programma.

  Voor de overige maaltijden voorzie je best nog een budget van ongeveer € 25 à € 30 per dag, exclusief drank.

  Vervoer

  Zowel voor privé uitstappen alsook de verplaatsingen in groep word je steeds opgehaald. 

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  22/04/2020