Op zoek naar iets?

wandelreizen Slowakije wandelen sportieve wandeling karpatenmassief

SLOWAKIJE - Avontuurlijk wandelen in het hart van Europa - 12 dagen

{{statusText}}

vanaf €{{product.Price}}

prijs op aanvraag

  • groepsreis in de Hoge Tatra, het Slowaaks Paradijs en de kleine Fatra
  • sportieve en avontuurlijke wandelingen
  • bezoek aan de historische parel Krakau

12-daagse groepsreis Slowakije

Slowakije, een wandelparadijs omsloten door het Karpatenmassief waarin we drie nationale parken bezoeken: de Hoge Tatra, het Slowaaks Paradijs en de Kleine Fatra. Als afsluiter bezoeken we het prachtige Poolse Krakau. 

Wie houdt van rust, ruimte en natuurpracht kan volop genieten in Slowakije. Maar liefst negen nationale parken en een gigantisch netwerk van gemarkeerde paden zorgen voor prima wandelmogelijkheden. Tijdens deze reis exploreren we drie toppers van deze parken: de Hoge Tatra, het Slovaaks Paradijs en de Kleine Fatra.

Slowakije is omsloten door bergketens die een onderdeel vormen van het Karpatenmassief. In het noorden vormt de de Hoge Tatra een natuurlijke grens met Polen. Dit kleinste hooggebergte van Europa heeft pieken tot ruim 2600 meter en heeft een bijzonder rijke flora en fauna. De bergkammen zijn scherp en grillig en de hoger gelegen hellingen zijn behoorlijk steil, bij enkele passages zijn de aangebrachte kabels geen overbodige luxe. Uitvalsbasis voor onze tochten is Stary Smokovec, centraal gelegen aan de voet van het gebergte en omwille van de prima luchtkwaliteit ook als kuuroord gekend. Via een selectie van mooie en stevige wandelingen ontdekken we dit gebergte: de prachtige watervallen Studenovodské Vodopady, sportieve pasoversteken bij Priecne sedlo en Bystra sedlo, de glasheldere meren van Wahlenbergovo, verrukkelijke valleien als Studena Dolina, de hoogteroute Tatranska Magistrala vanuit Zdiar, een traditioneel dorp met typische houten huizen, trekken we door het meest beschermde deel van het natuurpark van de Hoge Tatra, de Belianske Tatry of de witte Tatra. Dit gebied is slechts beperkt toegankelijk.

Avontuurlijk wandelen doen we zeker in het Slowaaks Paradijs. Snelstromende riviertjes hebben er nauwe kloven en indrukwekkende ravijnen uitgesleten in de kalksteenrotsen. Via ladders klimmen we er langs hoge watervallen, via in de rotsen verankerde roosters lopen we boven een snelstromend riviertje, een hangbrug brengt ons naar de andere kant van de vallei.

Vanuit Terchova, dorp van de volksheld Juraj Janosik, verkennen we het gebied van de Mala Fatra. De Vratna Dolina, volgens velen de mooiste vallei van Slowakije, geeft toegang tot de Kleine Fatra, een middelgebergte met heel gevarieerde landschappen. De ruggengraat van het park wordt gevormd door een lange bergkam (met afgeronde bomenvrije toppen en ondiepe zadels) met als hoogste punt de Velky Krivan (1709m).

We sluiten deze tocht af met een stadsbezoek aan het Poolse Krakau, een gezellig historische universiteitsstad met heel wat troeven: de Grote Markt met zijn imposante lakenhallen, de oude Joodse wijk Kazimierz, het kasteel en de kathedraal op de Wawel-heuvel, de parksingel Planty.

Logies en praktisch:

  • een Vlaamse gids begeleidt de reis
  • we slapen in comfortabele hotels in tweepersoonskamers
  • vluchten, plaatselijke transfers en maaltijden zijn inbegrepen in de prijs
  • bagagevervoer

Ontdek zeker ook onze andere wandelvakanties in Slowakije en Polen. 

Comfort niveau

Fysiek wandelniveau

Technisch wandelniveau

Dag 1

Charleroi - Bratislava

Vlucht vanuit Charleroi naar Bratislava. Aansluitend met minibus naar Terchova in de Mala Fatra (220 km).

Dag 2-3

Mala Fatra

Wandelingen in de Mala Fatra: de kloven van Horné en Dolné Diery, een kamwandeling langs Krivan en Chleb, het beklimmen van de Mali en Velky Rozsutec.

16km; 920m klimmen en dalen
16km; 700m klimmen en 1600m dalen

Dag 4

Tiesnavy

Klauteren en klimmen tussen de bijzondere rotsformaties van Tiesnavy en nadien met minibus naar Cingov. 

8km; 500m klimmen en dalen

Dag 5-6

Slowaaks Paradijs

Doorkruisen van het Slowaaks Paradijs met de uitdagende kloven van Hornad, Sucha Bela, Sokolia en langs het plateau van Klastorisko met zijn kloosterruines.

26km; 875m klimmen en dalen
22km; 850m klimmen en dalen

Dag 7

Stary Smokovec

Doorheen de Velky Sokol, de langste en ruigste kloof van het Slowaaks paradijs en verplaatsing naar Stary Smokovec aan de voet van de Hoge Tatra.

19km; 530m klimmen en dalen

Dag 8

Bystre Sedlo

Vanuit Strbske Pleso, via de vallei van Mlynicka naar de col van Bystre Sedlo. Terug via de Furkotska Dolina, langs watervallen, bergmeren, kamdoorsteek met kabelzekering.

16km; 1080m klimmen en dalen

Dag 9

Priece Sedlo

Via Hrebienok naar berghut Terycho Chata en over de pas van Priece sedlo doorheen de valleien van Mala en Veli Studena Dolina.

19km; 1230m klimmen en dalen

Dag 10

Belianske Tatry

Vanuit Zdiar doorheen de Belianske Tatry, een natuurreservaat met beperkte toegankelijkheid.

17km; 730m klimmen en dalen

Dag 11

Krakau

Verplaatsing van 150 km naar het Poolse Krakau. Stadswandeling langs Planty, kasteel Wavel, Rynek Glówny,..

Dag 12

Krakau - Charleroi

Vanuit Wolski Forest langs de rivier Wisla naar de joodse wijk Kazimierz.
Terugvlucht naar Charleroi.

Aantal dagen

12.

Afspraak

De luchthaven van Charleroi.

Bagage

Met vervoer van bagage.

Begeleiding

Valère De Vos, ervaren Zuiderhuis begeleider die de reis reeds uitwerkte en reeds begeleidde.

Deelnemers

Min. 7, max. 12.

Logies

Comfortabele driesterrenhotels op basis van halfpension. Picknick via de begeleider.

Niveau

Pittige wandelingen waarvan een zestal ongeveer 8 wandeluren per dag met hoogteverschillen tot maximum 1300m. In de Hoge Tatra al eens ruwer terrein en een klauterstukje. De wandelingen in Mala Fatra en Slowaaks Paradijs vergen wat zin voor avontuur en geen hoogtevrees. Eén of meerdere rustdagen inlassen kan aangezien men meerdere dagen in dezelfde logies overnacht. Met dagrugzak.

Situering

De nationale parken van Slowakije, Centraal-Europa.

Vervoer

Vlucht Charleroi – Bratislava, Krakau - Charleroi. Lokale transfers met (mini)bus.

{E4DD60B7-4DCC-4776-898E-724E764D34EC}

SMAAKMAKERS  

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via ZuiDERHuiS. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

Je ZuiDERHuiS voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Copyright

Deze website is eigendom van: ZuiDERHuiS N.V. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan ZuiDERHuiS NV of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. ZuiDERHuiS NV is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden.

Garantiefonds Reizen

Indien je een reis boekt via ZuiDERHuiS gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds Reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).