Op zoek naar iets?

wandelreizen Slowakije wandelen sportieve wandeling karpatenmassief

SLOWAKIJE - Avontuurlijk wandelen in het hart van Europa - 12 dagen

{{statusText}}

vanaf €1299

  • groepsreis in de Hoge Tatra, het Slowaaks Paradijs en de kleine Fatra
  • sportieve en avontuurlijke wandelingen
  • bezoek aan de historische parel Krakau

  12-daagse groepsreis Slowakije

  Slowakije, een wandelparadijs omsloten door het Karpatenmassief waarin we drie nationale parken bezoeken: de Hoge Tatra, het Slowaaks Paradijs en de Kleine Fatra. Als afsluiter bezoeken we het prachtige Poolse Krakau. 

  Wie houdt van rust, ruimte en natuurpracht kan volop genieten in Slowakije. Maar liefst negen nationale parken en een gigantisch netwerk van gemarkeerde paden zorgen voor prima wandelmogelijkheden. Tijdens deze reis exploreren we drie toppers van deze parken: de Hoge Tatra, het Slovaaks Paradijs en de Kleine Fatra.

  Slowakije is omsloten door bergketens die een onderdeel vormen van het Karpatenmassief. In het noorden vormt de de Hoge Tatra een natuurlijke grens met Polen. Dit kleinste hooggebergte van Europa heeft pieken tot ruim 2600 meter en heeft een bijzonder rijke flora en fauna. De bergkammen zijn scherp en grillig en de hoger gelegen hellingen zijn behoorlijk steil, bij enkele passages zijn de aangebrachte kabels geen overbodige luxe. Uitvalsbasis voor onze tochten is Stary Smokovec, centraal gelegen aan de voet van het gebergte en omwille van de prima luchtkwaliteit ook als kuuroord gekend. Via een selectie van mooie en stevige wandelingen ontdekken we dit gebergte: de prachtige watervallen Studenovodské Vodopady, sportieve pasoversteken bij Priecne sedlo en Bystra sedlo, de glasheldere meren van Wahlenbergovo, verrukkelijke valleien als Studena Dolina, de hoogteroute Tatranska Magistrala vanuit Zdiar, een traditioneel dorp met typische houten huizen, trekken we door het meest beschermde deel van het natuurpark van de Hoge Tatra, de Belianske Tatry of de witte Tatra. Dit gebied is slechts beperkt toegankelijk.

  Avontuurlijk wandelen doen we zeker in het Slowaaks Paradijs. Snelstromende riviertjes hebben er nauwe kloven en indrukwekkende ravijnen uitgesleten in de kalksteenrotsen. Via ladders klimmen we er langs hoge watervallen, via in de rotsen verankerde roosters lopen we boven een snelstromend riviertje, een hangbrug brengt ons naar de andere kant van de vallei.

  Vanuit Terchova, dorp van de volksheld Juraj Janosik, verkennen we het gebied van de Mala Fatra. De Vratna Dolina, volgens velen de mooiste vallei van Slowakije, geeft toegang tot de Kleine Fatra, een middelgebergte met heel gevarieerde landschappen. De ruggengraat van het park wordt gevormd door een lange bergkam (met afgeronde bomenvrije toppen en ondiepe zadels) met als hoogste punt de Velky Krivan (1709m).

  We sluiten deze tocht af met een stadsbezoek aan het Poolse Krakau, een gezellig historische universiteitsstad met heel wat troeven: de Grote Markt met zijn imposante lakenhallen, de oude Joodse wijk Kazimierz, het kasteel en de kathedraal op de Wawel-heuvel, de parksingel Planty.

  Logies en praktisch:

  • een Vlaamse gids begeleidt de reis
  • we slapen in comfortabele hotels in tweepersoonskamers
  • vluchten, plaatselijke transfers en maaltijden zijn inbegrepen in de prijs
  • bagagevervoer

  Ontdek zeker ook onze andere wandelvakanties in Slowakije en Polen. 

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Technisch wandelniveau

  Dag 1

  Charleroi - Bratislava

  Vlucht vanuit Charleroi naar Krakau. Aansluitend met minibus naar Terchova in de Mala Fatra (220 km).

  Dag 2-3

  Mala Fatra

  Wandelingen in de Mala Fatra: de kloven van Horné en Dolné Diery, een kamwandeling langs Krivan en Chleb, het beklimmen van de Mali en Velky Rozsutec.

  16km; 920m klimmen en dalen
  16km; 700m klimmen en 1600m dalen

  Dag 4

  Tiesnavy

  Klauteren en klimmen tussen de bijzondere rotsformaties van Tiesnavy en nadien met minibus naar Cingov. 

  8km; 500m klimmen en dalen

  Dag 5-6

  Slowaaks Paradijs

  Doorkruisen van het Slowaaks Paradijs met de uitdagende kloven van Hornad, Sucha Bela, Sokolia en langs het plateau van Klastorisko met zijn kloosterruines.

  26km; 875m klimmen en dalen
  22km; 850m klimmen en dalen

  Dag 7

  Stary Smokovec

  Doorheen de Velky Sokol, de langste en ruigste kloof van het Slowaaks paradijs en verplaatsing naar Stary Smokovec aan de voet van de Hoge Tatra.

  19km; 530m klimmen en dalen

  Dag 8

  Bystre Sedlo

  Vanuit Strbske Pleso, via de vallei van Mlynicka naar de col van Bystre Sedlo. Terug via de Furkotska Dolina, langs watervallen, bergmeren, kamdoorsteek met kabelzekering.

  16km; 1080m klimmen en dalen

  Dag 9

  Priece Sedlo

  Via Hrebienok naar berghut Terycho Chata en over de pas van Priece sedlo doorheen de valleien van Mala en Veli Studena Dolina.

  19km; 1230m klimmen en dalen

  Dag 10

  Belianske Tatry

  Vanuit Zdiar doorheen de Belianske Tatry, een natuurreservaat met beperkte toegankelijkheid.

  17km; 730m klimmen en dalen

  Dag 11

  Krakau

  Verplaatsing van 150 km naar het Poolse Krakau. Stadswandeling langs Planty, kasteel Wavel, Rynek Glówny,..

  Dag 12

  Krakau - Charleroi

  Vanuit Wolski Forest langs de rivier Wisla naar de joodse wijk Kazimierz.
  Terugvlucht naar Charleroi.

  Periode & Prijzen

  Nota

  Vroeg boeken loont: ontvang 5% vroegboekkorting bij boeking tot 4 maanden voor vertrek op deze reis.

  Aantal dagen

  12.

  Afspraak

  De luchthaven van Charleroi.

  Bagage

  Met vervoer van bagage.

  Begeleiding

  Henk Vandenhoeck, ervaren Zuiderhuis begeleider.

  Deelnemers

  Min. 7, max. 12.

  Logies

  Comfortabele driesterrenhotels op basis van halfpension. Picknick via de begeleider.

  Niveau

  Pittige wandelingen waarvan een zestal ongeveer 8 wandeluren per dag met hoogteverschillen tot maximum 1300m. In de Hoge Tatra al eens ruwer terrein en een klauterstukje. De wandelingen in Mala Fatra en Slowaaks Paradijs vergen wat zin voor avontuur en geen hoogtevrees. Eén of meerdere rustdagen inlassen kan aangezien men meerdere dagen in dezelfde logies overnacht. Met dagrugzak.

  Situering

  De nationale parken van Slowakije, Centraal-Europa.

  Vervoer

  Vlucht Charleroi – Krakau retour. Lokale transfers met (mini)bus.

  (Oorspronkelijke heenvlucht op Bratislava werd geschrapt.)

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  21/08/2020