Op zoek naar iets?

wandelreizen groepsreizen azoren eilanden kratermeren, hete bronnen en theeplantages

PORTUGAL - Azoren, islandhoppen op de Vlaamse eilanden - 13 dagen

{{statusText}}

vanaf €2230

  • groepsreis naar 4 eilanden: São Miguel, São Jorge, Faial en Pico
  • optionele walvisexcursie en toppoging van Pico, de hoogste berg van Portugal
  • wandelen langs kratermeren, hete bronnen en theeplantages

  13-daagse groepsreis Azoren, islandhoppen op de Vlaamse eilanden

  We bezoeken vier eilanden op de zonnige Azoren, een vulkanische archipel, met zicht op, én optionele toppoging van, de hoogste berg van Portugal.

  Omgeven door de immer blauwe Atlantische oceaan vormen de Azoren de meest westelijke grens van Europa. Deze vulkanische archipel van de Azoren omvat negen eilanden, waarvan we het oostelijke São Miguel en de centraal gelegen eilanden São Jorge en Faial bezoeken. Het eiland Pico is facultatief. Op São Miguel, het grootste eiland, verblijven we eerst in de omgeving van Ponta Delgada. Rond Sete Cidades bewonderen we het prachtige kraterlandschap. We verkennen de theeplantages van Gorreana en verplaatsen ons naar Furnas, vreedzaam gelegen te midden van hete bronnen, modderpoelen, stoom en minigeisers. We doorkruisen het eiland en maken kennis met de steile kliffenrijke zuidkust.

  Op São Jorge verkennen we het centrale 1000 meter hooggelegen plateau Serra do Topo en de fajas, kleine kustvlaktes met lagunes en minidorpjes te midden van ruwe kliffen. We hebben vaak zicht op de Pico, de hoogste berg van Portugal.

  We varen naar Faial waar we logeren in Horta, gekend om zijn grote rijkdom aan gebouwen en monumenten, maar vooral omwille van zijn kleurrijke haven waar de jachten aanleggen bij hun oversteek van de Noord-Atlantische oceaan. Wie wil, kan een halve dag uittrekken om op zee walvissen en dolfijnen te gaan ‘spotten’. Faial werd eind jaren vijftig opgeschrikt door langdurige vulkaanuitbarstingen. De lava zorgde ervoor dat het eiland bijna twee en een halve vierkante kilometer groter werd. We wandelen er op een stuk nieuwe wereld, een quasi surrealistische belevenis in deze zo al wonderbaarlijke uithoek van Europa. Als afsluiter kan je facultatief op het eiland Pico een toppoging doen van de Pico, de hoogste berg van Portugal (2351m).

  Ontdek zeker ook onze andere groepsreizen in Portugal of wandelvakanties op individuele basis in Portugal.

  Logies en praktisch:

  • een ervaren, Vlaamse gids
  • logeren in comfortabele pensions en hotels  
  • vluchten, plaatselijke transfers en maaltijden zijn inbegrepen in de prijs
  • bagagevervoer

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1

  Vlucht Brussel - Ponta Delgada

  Vlucht Brussel - São Miguel, via Lissabon. Verblijf in Ponta Delgada.

  Dag 2

  Zuidwestkust en Mosteiros

  Met de bus naar Socorro. Wandeling langs de zuidwestkust naar Mosteiros. Onderweg mogelijkheid tot een duik in de “hot springs” van Ponta da Ferraria. Mosteiros heeft een prachtige rotskust met natuurlijke zwemgelegenheden. Terugkeer naar Ponte Delgada met de bus.

  Dag 3

  Sete Cidades en Lake Canario Park

  Met de bus naar Sete Cidades, pittoresk gelegen in een reusachtige krater. Wandeling naar én op de kraterrand met zicht op het groene en blauwe kratermeer. Verder naar Lake Canario park met onderweg een prachtig panorama over het Santiago en het Rasa meer. Terug naar Ponte Delgada met de taxi.

  Dag 4

  Gorreana en Ribeira Quente

  Transfer naar Furnas, via de theeplantage van Gorreana. We droppen de bagage in ons hotel in Furnas en rijden verder richting Povoaçao. Mooie wandeling naar het vissersdorp Ribeira Quente met zijn steegjes. Mogelijkheid tot zwemmen aan het zandstrand. Terugkeer naar Furnas met de lijnbus.

  Dag 5

  Furnas

  Vandaag geen transfers! Wandeling rond het kratermeer van Furnas, waar de lokale “cozido” gegaard wordt in thermale putten. Exploratie van het exotische park Terra Nostra, waar gelegenheid tot zwemmen in het thermaal bad.(29°C)

  Dag 6

  Lagua do Fogo

  Met de bus naar Agua d’Alto. Vandaar klimmen we naar het kratermeer Lagua do Fogo. We dalen af langs een levada naar de zuidkust, waar zwemmogelijkheid in een exclusieve baai. Terug naar Furnas met de bus.

  Dag 7

  Velas

  Vlucht naar São Jorge. Transfer naar ons typische hotelletje in Velas. In de namiddag verkennen we de omgeving van Velas. Gelegenheid tot zwemmen in de oceaan. Avondeten in een volks restaurant in de buurt van het hotel.

  Dag 8

  Faja's op de noordkust

  Met de taxi naar de hoogvlakte van Serra do Toppo. Door de Caldiera de Cima naar de steile noordkust en faja de Santo Cristo, waar onderweg zwemgelegenheid onder een waterval. Verder van faja naar faja tot de faja dos Cubres, waar de taxi ons terug oppikt.

  Dag 9

  Horta

  In de voormiddag een boottransfer naar Faial waar we ons installeren in een fraai gelegen hotel boven de jachthaven. In de namiddag is er de mogelijkheid tot een walvis- en dolfijnexcursie (facultatief en dus niet inbegrepen) of we spenderen wat vrije tijd om Horta te verkennen. Zwemgelegenheid aan de oude haven van Porto Sim of in het zwembad van het hotel. Avondeten in een lokaal restaurant in het centrum.

  Dag 10

  Caldeira

  Met de taxi naar de "grote" Caldeira. Wandeling op de kraterrand en afdaling langs een prachtige levada naar Cruzeiro. Onderweg ommetje door de spookachtige duivelskrater Cabeço do Trinto. Terugkeer naar Horta per taxi.

  Dag 11

  Capelinhos

  Met de taxi naar Capelo. We vervolgen onze kratertocht van gisteren en eindigen in Capelinhos, een stukje aarde van 60 jaar oud : een mystieke ervaring. Terug naar Velas met de taxi.

  Dag 12

  optionele beklimming van de berg Pico of vrije dag

  Met de boot naar het eiland Pico. Toppoging van de hoogste top van Portugal (2351m). Boottocht terug naar Horta. Of vrije dag mogelijk in Horta (Faial) of Madalena (Pico).

  Dag 13

  Terugvlucht

  Transfer naar de luchthaven en terugvlucht, via Lissabon, naar Zaventem.

  Periode & Prijzen

  Nota

  Vroeg boeken loont: ontvang 5% vroegboekkorting bij boeking tot 4 maanden voor vertrek op deze reis.

  Aantal dagen

  13, 11 wandeldagen.

  Afspraak

  Luchthaven Zaventem.

  Begeleiding

  Jan Gysbrechts, ervaren Zuiderhuis begeleider die de Azorenreis reeds jaren kent.

  Deelnemers

  Min. 8 - max. 10.

  Logies

  Tweepersoonskamers in zeer comfortabele logies, met ontbijt of in halfpension. Avondeten in het hotel of in typische restaurants. De begeleider zorgt voor de picknick.

  Niveau

  5-6 uur wandelen per dag aan een rustig tempo. Voor iedereen haalbaar, met een goede basisconditie. De beklimming van Pico is een zwaardere tocht met 1100m hoogteverschil in het klimmen en het dalen (ruw terrein, los grind, scherp vulkanisch gesteente).

  Situering

  Eilandengroep in het midden van de Noord-Atlantische oceaan, ongeveer 1500 km van de Europese kust en 3900 km van de Noord-Amerikaanse kust.

  Vervoer

  Heenvlucht Brussel - São Miguel, vlucht São Miguel - São Jorge, boottransfer São Jorge - Faial, alle lokale verplaatsingen met bus of taxi, terugvlucht Horta - Brussel. Optionele boottocht naar het eiland Pico.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  15/12/2020