Op zoek naar iets?

Azoren, Sao Miguel

PORTUGAL - Azoren, São Miguel - 8 dagen

{{statusText}}

vanaf €713

  • individuele wandelreis met huurwagen op São Miguel
  • wandelen langs caldeiras, meren, klifkusten en theeplantages
  • verblijf in comfortale hotels en residencials op drie locaties: Ponta Delgada, Capelas en Furnas

  São Miguel, het groene eiland van de Azoren

  Tussen Europa en de nieuwe wereld ligt de smaragdgroene Azoren-archipel. São Miguel, is het grootste van de negen eilanden en ligt in het oostelijke deel van de groep. Het actieve vulkanisme heeft Sao Miguel vormgegeven en samen met een subtropisch klimaat gezorgd voor landschappen van uitzonderlijke variatie en kleur. Glooiende heuvels met diepgroene weiden omzoomd met eindeloze blauwe hortensiahagen monden uit op steile kliffen. Dankzij de warme golfstroom zijn temperaturen hier het hele jaar door zacht, waardoor de meest diverse planten en bloemensoorten hier perfect gedijen. Het vulkanisme manifesteert zich in de vorm van dampende fumarolen en uitgestrekte lavavelden, hoge vulkaankraters en glinsterende, blauwe meren. Donkere vulkanische stenen muren en helderwitte huizen zorgen nog voor extra accenten in de schilderachtige taferelen die zich steeds opnieuw aftekenen tegen de blauwe achtergrond van de Atlantische Oceaan.

  De beste manier om São Miguel te ontdekken is per huurauto, … en te voet. Je wandelingen leiden naar de randen en de flanken van kraters zoals de caldera van Sete Cidades, met zijn merkwaardige groene en blauwe meer in de diepte. Of langs de groene kraterwanden rond het Lagoa do Fogo, het “meer van het vuur” en het romantische meer van Furnas, waar je de in heetwaterbronnen gekookte hotpot kan proeven. In het Furnas zelf eisen solfataren zelfs hun plaats op in het hart van het rustige dorp. In Cha Gorreana kan je een theeplantage bezoeken, uniek in Europa en aan de zuidkust trek je er met een zodiac op uit om walvissen te observeren die zich hier in het warme water van de golfstroom thuis voelen. Vila franca do Campo waar de boten uitvaren naar het gelijknamige eilandje, vandaag een beschermd natuurreservaat, dankt zijn voorspoed aan de ananas die hier gecultiveerd worden.

  Een uniek eiland dat je steeds weer zal kunnen verrassen.

  Logies en praktisch:

  • comfortabel verblijf in kamer en ontbijt, in een pension in Ponta Delgada, een bungalow in Capelas en residencial met balkon in Furnas
  • de huurwagen is inbegrepen voor de duur van het programma.
  • gevarieerde wandelingen, vaak meerdere keuzemogelijkheden, en een boottocht met walvisobservatie

  Stel zelf je groep samen

  Dit wandelprogramma is ook mogelijk voor kleine groepen waarvoor we naargelang het aantal deelnemers een lagere prijs kunnen bieden. Vraag vrijblijvend naar een offerte.

  Meer info over zelf samengestelde groepen vind je hier.

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1

  Ponta Delgada

  Aankomst in Ponta Delgada op het eiland São Miguel. De huurauto wordt vanaf de luchthaven ter beschikking gesteld. In de middag verkenning van Ponta Delgada, de administratieve hoofdstad van de Azoren-archipel, met vele historische monumenten, typische kleine straatjes en een mooie jachthaven. Intrek in een hotel-residencial in het centrum van Ponta Delgada.

  Dag 2

  De Caldeira van Sete Cidades

  Verkenning van het westen van het eiland en de grote krater van Sete Cidades, de caldeira met twee kratermeren, een groen en een blauw, van elkaar gescheiden door een brug met 7 bogen, die symbool staan voor de 7 steden van het verloren continent Atlantis dat onder deze twee meren bedolven ligt. Na de wandeling reis je langs de kustweg met haventjes en zeezwembaden aan de rotskust naar Capelas, een klein dorp aan de noordkust waar je de volgende 2 nachten verblijft.
  4 uur wandelen, ongeveer 400 m stijgen en dalen.

  Dag 3

  Lagoa do Fogo

  Een wandeling door het meest recente vulkanische deel van het eiland: het Lagoa do Fogo. Dit natuurreservaat is een favoriete broedplaats voor veel vogelsoorten. Het is ook een plek waar veel merkwaardige en beschermde inheemse planten te vinden zijn. Je hebt twee keuzemogelijkheden om dit prachtige meer te voet te ontdekken: een rondwandeling langs de ongerepte krater van het meer en verder langs de noordelijke oever van het meer langs mooie stranden waar je kan picknicken (zwemmen jammer genoeg niet).
  2 uur, ca. 200m stijgen en dalen
  Een tweede optie is een luswandling van Agua do Alto langs de zuidkust. Een levada leidt je naar de zuidrand van het meer waar je de bergkam volgt met uizichten op het meer en de zuidkust. Op het einde van de wandeling kan je zwemmen aan een groot zwart zandstrand.

  3 uur, ca. 500m stijgen en dalen.

  Dag 4

  Furnas en de theeplantages van Gorreana

  Rit naar Gorreana, waar je een bezoek kan brengen aan een theeplantage, uniek in Europa. Je kan er het productieproces volgen dat nog volgens de traditionele methodes verloopt en er een lekker kopje thee bij proeven. Daarna rij je verder naar het charmante dorpje Furnas in het oosten van São Miguel. In het dorp is de vulkanische activiteit nog tastbaar aanwezig. Je kan er het Terra Nostra-park bezoeken, een van de mooiste tuinen van Portugal, met een warmwaterzwembad. Je verblijft hier drie nachten in een pension met zwembad.

  Dag 5-6

  Furnas, Pico da Vara en Faial da Terra

  Je hebt de keuze tussen drie wandelingen die je onderdompelen in de indrukwekkende natuur van dit deel van het eiland.
  - Een wandeling naar Pico da Vara met beklimming van deze top (1100 m) en een afdaling door bossen naar de oceaan. Uitzonderlijke panorama’s over het hele eilande vanop de top en een weelderig begroeide bergkam waar in een beschermd natuurgebied de enige inheemse vogel van het eiland, een goudvink, zijn toevlucht heeft genomen.
  3u40 wandelen, 480m stijgen en dalen.
  - Het meer van Furnas en de solfataren. Na een klim naar Pico do Ferro, daal je af naar het meer, waar langs de oever de typische stoofpot van de streek wordt bereid met geothermische energie, in een decor van dampende zwavel- en stoombronnen. De wandeling loopt verder rond het meer, onderweg kan je het geothermisch onderzoekscentrum van Furnas bezoeken (3 € pp).
  3 uur wandelen, 275m stijgen en dalen

  - Een wandeling in de Ribeira do Faial da Terra. Na een rit naar Faial da Terra, aan de zuid-oostkant van het eiland, trek je door een vallei met een weelderige endemische vegetatie. Je komt voorbij oude molens en watervallen en bereikt tenslotte het kleine dorpje Sanguinho met zijn stenen huizen.
  1u30 wandelen, 265m stijgen en dalen

  Na de wandelingen kan je iedere avond van een andere uitzonderlijke plek in Furnas genieten: de botanische tuin Terra Nostra, met eeuwenoude bomen, varens, exotische planten en zwavelhoudende rivieren ... Centraal in het park ligt een gigantische geothermische zwembad (toegang park en baden: 8 € pp). Je kan er in de dorpsrestaurants ook de cozido proeven die ’s morgens langs het meer werd bereid.

  Dag 7

  Furnas - Vila Franca en walvistocht – Ponta Delgada

  Vertrek uit Furnas na het ontbijt.
  Een dag in het teken van de alomtegenwoordige oceaan. Rit naar Vila Franca do Campo, een typische kleine vissershaven die zijn rijkdom dankt an de teelt van ananas. ’s Morgens maak je met een zodiac een uitstap van 3 uur op zee, om een of meer van de 20 walvissoorten te observeren (nb. de excursie is onder voorbehoud van de weersomstandigheden).
  Optioneel ter plaatse en uitsluitend vanaf half juni tot augustus bestaat de mogelijkheid om een ferry te nemen naar het eiland Vila Franca do Campo, op slechts 1 km van de kust. Het eilandje is beschermd natuurgebied en er is zwemgelegenheid in de baai.

  Terugkeer naar Ponta Delgda op het einde van de dag.

  Dag 8

  Einde

  Terugrit naar de luchthaven (10 min). Inleveren van de wagen en terugvlucht.

  Periode

  Dagelijks vertrek mogelijk van 01/04 tot 31/10.

  Prijzen

  Vanaf € 713 per persoon (o.b.v. 2 personen - tweepersoonskamer)
  Vanaf € 638 per persoon (o.b.v. 3* of 4 personen - tweepersoonskamer)
  Vanaf € 669 per persoon (o.b.v. 5* personen - tweepersoonskamer)

  Prijs afhankelijk van aantal deelnemers.

  Nota

  Optioneel:

  • Eenpersoonskamer (noodzakelijk bij deelname van 3 of 5 personen)*
  • Extra nacht(en)
  • Huurwagen

  Meer details en prijzen vind je bij 'Praktisch'.

  Aantal dagen

  8. 5 dagen wandelen

  Bagage

  Dagrugzakje.

  Deelnemers

  Min. 2.

  Extra nachten

  Wens je extra nachten bij te boeken vóór of na de reis? Laat ons dit dan zeker weten zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken. Dit kan via het vrije opmerkingsveld tijdens het maken van de reservatie of via e-mail indien je de reservatie reeds gemaakt hebt.

  Logies

  Comfortabel verblijf in kamer en ontbijt, in een pension in Ponta Delgada, een bungalow in Capelas met restaurant en buitenzwembad (van mei tot september) en een residencial in Furnas. Verblijf in kamer en ontbijt, in tweepersoonskamers met badkamer.

  Niveau

  Lichte tot gemiddelde wandelingen van 3 tot 4 uur en beperkte hoogteverschillen tot maximum 500m.

  Reisweg

  Er zijn dagelijks meerdere lijnvluchten naar Ponta Delgada via Lissabon met TAP. Zuiderhuis kan deze vluchten eventueel voor u reserveren.
  Vraag ons naar een vrijblijvende offerte.

  U kan ook opteren voor een rechtstreekse chartervlucht naar Ponta Delgada via touroperator Tuifly. Tuifly vliegt van begin april tot eind oktober op maandag en van eind juni tot begin september ook op vrijdag. Boeken van deze vluchten kan online op https://www.tuifly.be/

  Situering

  De eilanden van de Azoren-archipel, liggen in het midden van de Noord-Atlantische Oceaan, op 1300 km afstand van Lissabon en 1900 km van de VS. São Miguel is het grootste eiland van de archipel en ligt in het oosten ervan.

  Autohuur

  Wagentype:

  • Wagentype bij deelname 2 en 3 personen: CAT B: Peugeot 108 of gelijkwaardig
  • Wagentype bij deelname 4 personen: CAT F: Renault Megane SW of gelijkwaardig
  • Wagentype bij deelname 5 personen: CAT I: Peugeot Expert Tepee of gelijkwaardig

  Wagenhuur:

  7 dagen wagenhuur (per periode van 24 uur) is inbegrepen, met onbeperkt aantal kilometers. Het wagentype varieert naargelang het aantal deelnemers (B, F of I). De wagen wordt afgehaald en ingeleverd in de luchthaven van Ponta Delgada.

  CATEGORIE

  WAGENTYPE

  BRANDSTOF

  Aantal zitplaatsen

  Aantal deuren

  Franchise

  B voor 2 of 3 personen

  Peugeot 108

  Benzine

  4

  3

  960 €

  F voor 4 personen

  Renault Megane

  Benzine

  5

  5

  1590 €

  I voor 5 personen

  Peugeot Expert Tepee

  Benzine

  9

  4

  1890 €

  Afkoop van de franchise om het eigen risico te verlagen tot € 50, toeslag van:

  • € 12 per dag voor categorie B
  • € 14,50 per dag voor categorie F
  • € 18 per dag voor categorie I

  Opties:

  • Persoonlijke ongevallenverzekering (PAI): ca. € 3 / dag (afhankelijk van de huurder)

  • Extra bestuurder tussen € 5 - € 10 per dag voor alle categorieën (afhankelijk van de huurder)

  • Ophalen en terugbrengen buiten openingsuren van kantoor (voor 6u en na 21u): € 36

  NB. De bedragen zijn onder voorbehoud, afhankelijk van de huurder van de wagen (bv. leeftijd)

  De bestuurder moet minstens 23 jaar oud zijn en minstens 1 jaar rijervaring hebben.

  Belangrijk:

  Bij houders van een creditkaart wordt de som van het eigen risico geblokkeerd. Indien men enkel over een bankkaart (debetkaart) beschikt, wordt de som van het eigen risico ingehouden en vervolgens terugbetaald op het moment van teruggave van de wagen (afhankelijk van de staat van het voertuig - in geval van schade wordt het bedrag van de reparaties afgetrokken).

  Extra dag wagenhuur:

  • 01/04-14/06 & 01/10-31/10: € 38 (Cat. B), € 68 (Cat. F), € 59 (Cat. I)
  • 15/06-31/08: € 68 (Cat.B), € 97 (Cat. F), € 153 (Cat. I)

  • 01/09-30/09: € 59 (Cat.B), € 85 (Cat. F), € 133 (Cat. I)

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  15/12/2020