Op zoek naar iets?

Baerentrek

ZWITSERLAND - De Bärentrek in Berner Oberland - 8 dagen

{{statusText}}

vanaf €769

  • 8-daagse individuele wandeltocht in lijn langs de Via Alpina in Berner Oberland
  • één van mooiste bergtochten in Zwitserland
  • verblijf in comfortabele hotels en gasthoven, upgrade naar charmelogies mogelijk

  De Bärentrek, langs Eiger, Mönch & Jungfrau

  Op deze unieke route langs de Via Alpina ontdek je de Zwitserse Alpen van hun allermooiste kant. De beroemde Bärentrek voert je in acht dagen over spectaculaire passen, gletsjers, imposante rotswanden en het trotse Zwitserse trio Eiger, Mönch en Jungfrau. Beren zal je echter op je pad niet ontmoeten, de naam van de route stamt uit de tijd toen enkel wilde dieren dit pad konden gebruiken. De tocht leidt je veelal over goed begaanbare wandel- en bergpaden, maar er zijn er ook een aantal hoge passen over te steken met sneeuwvelden in het begin van het seizoen en iets luchtigere passages. Voor de geleverde inspanningen word je echter royaal beloond met onvergetelijke uitzichten op imposante watervallen, gletsjers en vierduizenders. Je komt in wereldberoemde plaatsen als Grindelwald en Lauterbrunnen en ontdekt iets minder bekende maar wondermooie gebieden zoals het Kiental, de Blüemlisalpgletscher en het Öschinenmeer.

  Dit is een tocht die bij iedere bergliefhebber het hart sneller doet slaan. Je kan daarbij genieten van uitstekende verblijfsaccommodaties. De hotels en gasthoven liggen in de valleidorpen en bieden alle comfort. Wie dat wenst kan ook opteren voor charmehotels. 

  Logies in praktisch

  • Comfortabel logies op basis van kamer en ontbijt, upgrades naar verhoogd comfort en charmelogies is mogelijk
  • Het vertrekpunt Meiringen is goed bereikbaar met de trein (ca. 9u30 rijden) of met eigen wagen.
  • Terugreis naar Brussel is mogelijk per trein vanuit Lenk per trein (ca. 9u) of naar Meiringen (ca. 3u) om er de wagen op te halen
  • Je bagage wordt vervoerd

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1

  Meiringen

  Aankomst in Meiringen.

  Dag 2

  Meiringen - Grindelwald

  Verplaatsing per postbus naar Rosenlaui. Hier start de eerste gemakkelijke beklimming naar de Grosse Scheideggpas (1962m). Daarna volgt een afdaling naar Grindelwald. De indrukwekkende rotswanden van de Wetterhorn en de geweldige noordwand van de Eiger bezorgen je alvast beklijvende indrukken. Via een goed wandelpad met mooie uitzichten bereik je het beroemde gletsjerdorp Grindelwald.
  Wandeltijd: ca. 4u30, ca. 14 km, +700 m / -980 m

  Dag 3

  Grindelwald - Wengen / Lauterbrunnen

  Langs de voet van de beroemde Eigernoordwand wandel je omhoog naar de Kleine Scheideggpas (2061m). Bij mooi weer kan het hier druk zijn, want nergens ben je dichter bij het wereldberoemde panorama van Eiger, Mönch en Jungfrau. Langs brede wandelwegen daal je naarna af naar Wengen en vervolgens nog eens 500m door de prachtige Lauterbrunnen-vallei (ook mogelijk met de trein) met zijn verticale muren en spectaculaire watervallen. Overnachting in Wengen/Lauterbrunnen.
  Ca. 6u30, 19 km, +1200 m / -1400 m

  Dag 4

  Wengen / Lauterbrunnen - Griesalp / Kiental

  ’s Morgens met de kabelbaan naar Mürren. Van hier wandel je naar de Sefinenfurgge (2612m). Het laatste deel van de klim naar de pas en het eerste deel van de daaropvolgende afdaling is bijzonder steil en in de vroege zomer nog vaak besneeuwd. Je trekt door een adembenemend berglandschap en daalt af door het betoverend mooie Kiendal naar Griesalp.
  Wandeltijd: ca. 7 uur, ca. 22 km, +2000 m / -1400 m.

  Dag 5

  Griesalp / Kiental - Kandersteg

  De klim naar de Blüemlisalp is de koningsetappe van deze tocht.  Na een lange en steile klim naar de 2778 meter hoge Hohtürli  kan je genieten van een fenomenaal uitzicht met de Blüemlisalphorn in een glansrol en eventueel mits nog extra 60-tal meter klimmen, een uitstekende lunch in de Blüemlisalphütte. Voorbij de  Hohtürli daal je via de morenen van de Blüemlisalpgletscher af naar het Öschinenmeer, een van de mooiste bergmeren in de Alpen. Het is daarna nog een korte wandeling verder naar Kandersteg.
  Als alternatieve optie kan je vanuit Öschinensee met de gondellift afdalen in de vallei.
  Wandeltijd: ca. 7,5 uur,
  ca. 15 km, + 1.450 m / -1.725 m

  Dag 6

  Kandersteg - Adelboden

  Met de kabellift naar de Allmenalp. Vervolgens wandel je naar de Bonderchrinde. Geniet van het prachtige panoramische uitzicht op de omliggende bergtoppen. Daarna daal je af, de vallei in naar Adelboden.
  Wandeltijd: ca. 5,5 uur, ca. 16 km, +1350 m / -1170 m.

  Dag 7

  Adelboden - Lenk

  Op de laatste etappe wandelt u van het beroemde wintersportoord Adelboden over de Hahnenmoospass  (1950 m). De Wildstrubel en de Wildhorn trekken alle aandacht. Voorbij de pas gaat het door het Simmental bergafwaarts naar Lenk. Aan de voet van de Wildstrubel breng je een laatste nacht door in het prachtige Berner Oberland.
  Wandeltijd: 4 uur, ca. 13 km, +725 m / -975 m,

  Dag 8

  Lenk

  Einde na het ontbijt.

  Periode

  Dagelijks vertrek is mogelijk van 27/06/20 t.e.m. 27/09/20

  Prijzen

  basisprogramma

  € 769 per persoon in kamer en ontbijt (o.b.v. 2 personen – standaard tweepersoonskamer) - laag seizoen
  € 825 per persoon in kamer en ontbijt (o.b.v. 2 personen – standaard tweepersoonskamer) - hoog seizoen

  charmelogies

  € 1053 per persoon in kamer en ontbijt (o.b.v. 2 personen – standaard tweepersoonskamer) - laag seizoen
  € 1151 per persoon in kamer en ontbijt (o.b.v. 2 personen – standaard tweepersoonskamer) - hoog seizoen

  laagseizoen: 27/06/20-03/07/20 & 12/09/20-27/09/20
  hoogseizoen: 04/07/20-11/09/20

  Optioneel:
  - 1-persoonskamer
  - extra nacht in Meiringen of Lenk

  Nota

  Aantal dagen

  8 dagen, 6 dagen wandelen

  Deelnemers

  Min. 2

  Logies

  Comfortabel logies op basis van kamer en ontbijt in gasthoven, hotels** en ***, een upgrade naar charmelogies is mogelijk.

  Niveau

  Sportieve wandelingen variërend tussen 5 en 8 uur per dag, met hoogteverschillen meestal boven de 1000 meter, soms meer. Een uitstekende conditie en een goede tredzekerheid is noodzakelijk. Je mag geen hoogtevrees hebben. Een aantal wandeldagen (dag 4 en 5) zijn  fysiek en ook technisch van een iets hoger niveau, soms is klauteren noodzakelijk en zijn er moeilijk begaanbare passages met puinhellingen en rotsig terrein. Een aantal passages kunnen ingekort worden bij slecht weer.

  Situering

  Berner Oberland in centraal Zwitserland, de regio ten zuiden van Interlaken.

  Vervoer

  Ca. 750 km vanuit Brussel.
  Eigen wagen of per trein naar Meiringen, via Bern en Interlaken of over Luzern en de Brünigpas. Terugreis vanuit Lenk per trein naar België of Meiringen.

   

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Late boeking

  Indien je minder dan 28 dagen voor afreis boekt kan het zijn dat er een extra dossierkost aangerekend wordt van € 50 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  11/12/2019