Op zoek naar iets?

Belgiƫ - een dag vol cultuur en natuur in Tervuren

BELGIË - Een dag vol cultuur en natuur in Tervuren - 1 dag

{{statusText}}

vanaf €40

  • gegidst bezoek aan het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika
  • wandeling door het park van Tervuren en het Zoniënwoud
  • picknick inbegrepen

  Gegidst bezoek aan het AfrikaMuseum en een mooie wandeling door het park van Tervuren, het Kapucijnenbos en het Zoniënwoud.

  Tervuren ligt in de Druivenstreek, in de Groene Gordel rond Brussel.  In de voormiddag brengen we een bezoek aan het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika – in de namiddag maken we een prachtige wandeling door het park van Tervuren en het Zoniënwoud. 

  Het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika (KMMA), sinds 2018 AfricaMuseum en in het verleden ook Congo-museum genoemd, werd op 9 december 2018, na een vijf jaar durende renovatie, opnieuw geopend.  Het resultaat is een inhoudelijke ommezwaai in een architecturaal pareltje.  Een ervaren gids laat er ons kennismaken met diverse Centraal-Afrikaanse samenlevingen.  Tijdens een 1,5 uur durende rondleiding ontdekken we zowel de unieke collecties van het museum als zijn bewogen geschiedenis.  Daarnaast wordt het koloniale verleden verkend - een beladen thema uit de Belgische en Centraal-Afrikaanse geschiedenis dat de gids gebruikt om ons aan te zetten tot duurzaam en mondiaal denken. 
  Na de rondleiding hebben we nog even de tijd om het museum individueel verder te bezoeken.

  ‘s Middags voorzien we een lekkere picknick aan de rand van de vijvers van het park van Tervuren, waarna we ons opmaken voor een wandeling van een goede 16 km door het Zoniënwoud.

  Het Zoniënwoud, bekend om zijn statige beukenbomen, is het grootste beukenbos van België en met zijn 4.421 hectare één van de grootste bosgebieden van Vlaanderen.  Aansluitend zijn er nog diverse privébossen en het Kapucijnenbos van Tervuren, dat eigendom is van de Koninklijke Schenking.  Het Zoniënwoud verwelkomt elk jaar 1,5 miljoen bezoekers en is erkend als Unesco-werelderfgoed.

  We starten de wandeling door het park van Tervuren, ook wel Warande Park genoemd, en wandelen langs elegante Franse tuinen, natuurlijke vijvers, bloemperken en een bos met kaarsrecht aangelegde dreven. Via het mooie kapbos van Duisburg, de Dronkenmansdreef en de Wolvenweg komen we in het Kapucijnenbos.  Aan de Dronkemansdreef genieten we van een mooi uitzicht over Duisburg en IJzer.  Hier vinden we ook nog een aantal druivenserres, die hier tot 50 jaar geleden het hele landschap bepaalden.  De Wolvenweg is een van de bekendste en meest pittoreske holle wegen van ons land.  De door schitterende bomen omzoomde kasseienweg was en is erg geliefd bij schilders en fotografen. 
  Na een lus van een goede 10 km door het Zoniënwoud keren we via het park van Tervuren terug naar het AfrikaMuseum. 

  Schrijf je hier in

  Klik hier om je in te schrijven voor deze dagactiviteit. Nadien ontvang je nog een bevestigingsmail met de link om de betaling in orde te brengen.

  Zuiderhuis Lokaal

  Reizen zit in het DNA van de mens. Wie nieuwe horizonten wil opzoeken, hoeft daarom geen uren te rijden of te vliegen. Ook dicht bij huis is er veel te beleven. Ons team heeft een aantal initiatieven op poten gezet binnen de landsgrenzen waardoor je je eigen land kan (her)ontdekken.

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1

  Dagprogramma

  09.45 uur : afspraak aan de ingang van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika (Tervuren).
  10.00 uur : start gegidste rondleiding
  11.30 uur : einde rondleiding en verder individueel bezoek aan de tentoonstellingsruimtes
  12.15 uur : verzamelen voor picknick
  13.15 uur : start wandeling (16 km)
  17.30 uur : einde wandeling

  Nota

  Datum: zaterdag 4 juli 2020

  Prijs: € 40 per persoon

  Inschrijven: Klik hier om je in te schrijven voor deze dagactiviteit. Nadien ontvang je een bevestigingsmail met de link om je betaling in orde te brengen. Voor deze activiteiten vragen we om meteen het volledige bedrag te betalen. Inschrijvingen worden ten laatste op 18 juni 2020 afgesloten.

  Annulatie omwille van corona: Als de activiteit omwille van de op dat ogenblik geldende corona-maatregelen niet kan plaatsvinden, bieden we je de mogelijkheid om op een latere datum deel te nemen of betalen we je het inschrijvingsgeld terug. Programmawijzigingen zijn eventueel mogelijk indien we op die manier de activiteit toch kunnen laten plaatsvinden.

  Aantal dagen

  1.

  Afspraak

  09.45 uur aan de ingang van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika (Tervuren).

  Begeleiding

  Een ervaren gids leidt ons 1,5 uur rond in het museum – een Zuiderhuis reisleider begeleidt de wandeling in de namiddag.

  Deelnemers

  Min. 10 – max 14.

  Praktisch

  Indien het minimum aantal deelnemers niet bereikt is en de activiteit niet kan doorgaan, ontvang je hier ten laatste 29 juni een bericht over.
  Alle praktische info ontvang je ten laatste 5 dagen voor de wandeldag per e-mail.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  2/06/2020