Op zoek naar iets?

Belgiƫ - Grenzeloos genieten - Kruiskensberg

België - Grenzeloos genieten

{{statusText}}

vanaf €45

  • begeleide dagtocht in het wandelgebied ‘Kruiskensberg’
  • wandeling door bos, weilanden en aan de rustige Nete
  • culinaire en culturele wereldse ontdekkingen in eigen land

  Wereldse beleving in eigen land

  Je wilt reizen en je kan niet? Je wil de wereld zien en je mag niet? Geen nood! Als jij niet naar de wereld kan, brengen we de wereld toch gewoon naar jou?

  Tijdens de wandeling van ongeveer 13 km loodst de Zuiderhuisbegeleider ons van het ene continent naar het andere. De route neemt ons mee langs kleine en gezellige paadjes. We wandelen dwars door het bos, tussen prachtige weilanden en op de vredige Netedijk. Het gevarieerde landschap doet ons wegdromen en bezorgt een instant vakantiegevoel.

  Het ontbijt brengt ons eerst via Frankrijk naar het Verenigd Koninkrijk. We zetten de ontdekkingstocht dan rustig verder en beleven zelf hoe Australiërs op traditionele wijze genieten van hun kenmerkende ochtendsnack. De ‘reis’ zet zich voort naar Azië en vooraleer we lunchen in Thailand genieten we er van een rustgevende yogasessie. Een bezoekje aan Afrika, waar een dame uit Ghana ons meeneemt op culinaire beleving van haar land, kan eveneens niet ontbreken. We sluiten de wereldreis in eigen land af in typisch Zuid-Amerikaanse gezelligheid.

  We proeven, letterlijk én figuurlijk, van een actieve natuurbeleving doorspekt met leuke en wereldwijde weetjes en culinaire specialiteiten!

  Een authentiek brokje natuur met een eigen verhaal

  Kruiskensberg omvat een domein dat bijna 10 hectare groot is, opgebouwd uit ven, omringd door droge zandbruggen, uitgestrekte heide en tal van wandelpaden. Naast de diverse fauna en flora, herbergt dit wandelbos echter ook een eigen legende…

  In de 13e eeuw genas hier namelijk een herder, nadat hij water van een bron in de omgeving dronk. Uit dankbaarheid bouwde hij een houten kruis en vertelde het aan andere koortslijders. Zij genazen ook allemaal en zo ontstond het bedevaartsoord. Ter nagedachtenis van de herder werd er in de 19e eeuw een kapel en een kruisweg gebouwd. Zo vind je aan sommige vensters van de kapel een hele reeks veters en andere stukjes stof om 'de koorts af te binden'.

  Er doet over Kruiskensberg ook nog een ander verhaal de ronde... De kapel zou namelijk de plaats zijn waar je aan een lief kan geraken en de jongeren kwamen er dan ook bidden om een partner te vinden.

  Schrijf je hier in

  Klik hier om je in te schrijven voor deze dagactiviteit. Nadien ontvang je nog een bevestigingsmail met de link om de betaling in orde te brengen.

  Zuiderhuis Lokaal

  Reizen zit in het DNA van de mens. Wie nieuwe horizonten wil opzoeken, hoeft daarom geen uren te rijden of te vliegen. Ook dicht bij huis is er veel te beleven. Ons team heeft een aantal initiatieven op poten gezet binnen de landsgrenzen waardoor je je eigen land kan (her)ontdekken.

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1-1

  Ontdek de wereld in eigen land

  We starten de dag in Europa en beginnen daar aan onze wereldse ontdekkingstocht. We genieten namelijk van een ontbijtje dat ons zowel naar het Verenigd Koninkrijk alsook La Douce France doet dagdromen.

  Na het ontbijt en de kennismaking met onze medereizigers en de begeleider, wandelen we naar de eerste stopplaats van vandaag: B&B Hullebrug, een prachtige locatie aan het begin van de Netedijk. We worden warm ontvangen door de uitbatersfamilie en krijgen een stukje lokale historiek toegelicht. Daarenboven leren we ook een heel typisch Australische traditie kennen: de interessante en verrassende ‘Aussie-way’ om een koffie en koekje te combineren.

  Na dit kort bezoekje aan Australië wandelen we over de Netedijk, tussen de weilanden en het bos naar de lunchplaats. Een kota midden in het wandelgebied biedt ons een vreedzame plek om tot rust te komen. Een yoga instructeur neemt ons mee naar onze innerlijke zelve terwijl een lekkere warme Thaïse maaltijdlunch klaargemaakt wordt. Azië zal ons op verschillende vlakken bekoren.

  Van het oosten trekken we vervolgens naar het warme en sfeervolle Afrika. Een vrolijke Ghanese dame zal met verschillende geuren, kleuren en smaken onze zinnen doen prikkelen. Ze vertelt honderduit over wat we te proeven krijgen, waarom net deze gerechten en hoe we zelf aan de slag kunnen. Hakuna Matata alom!

  Onze wereldreis ronden we af in Argentinië. Met een lekker afsluitend aperitiefje praten we even na en dromen we alvast weg bij onze volgende bestemming. Hasta luego!

  Nota

  Datum: zondag 9 augustus 2020 VOLZET - GEANNULEERD OWV CORONA

  ! Data 2021 in voorbehoud

  Prijs: € 45 per persoon

  Inschrijven: Klik hier om je in te schrijven voor deze dagactiviteit. Nadien ontvang je een bevestigingsmail met de link om je betaling in orde te brengen. Voor deze activiteiten vragen we om meteen het volledige bedrag te betalen.

  Annulatie omwille van corona: Als de activiteit omwille van de op dat ogenblik geldende corona-maatregelen niet kan plaatsvinden, bieden we je de mogelijkheid om op een latere datum deel te nemen of betalen we je het inschrijvingsgeld terug. Programmawijzigingen zijn eventueel mogelijk indien we op die manier de activiteit toch kunnen laten plaatsvinden.

  Afspraak

  We spreken af op de parking aan de Kruiskensberg.
  GPS-locatie: Kruiskensbaan 8, 2560 Nijlen

  Bagage

  We raden je aan om wandelschoenen te dragen (categorie A of B is voldoende). Sneakers kunnen eventueel ook, maar bij slecht weer zijn die niet zo ideaal en kunnen zij mogelijk niet voldoende grip, stevigheid en waterdichtheid bieden.

  We vragen je om een bandhanddoek mee te brengen, dit voor de yogasessie.

  De wandeling, de tussenstops en de yogasessie vinden allemaal plaats in openlucht. Gelieve hiermee rekening te houden wat betreft kledij. Voorzie kledij voor regenweer alsook voor zonnig weer. We reizen de wereld wel rond, maar blijven in België met ons eigenste Belgische weertje.

  Begeleiding

  Een Zuiderhuisbegeleider neemt ons mee en leidt de weg tijdens de wandeling.

  Belangrijke Informatie

  Indien het minimum aantal deelnemers niet bereikt is en deze dagactiviteit niet kan plaatsvinden, ontvang je hier ten laatste 5 dagen voor vertrek een bericht over.

  Alle praktische details ontvang je ten laatste 5 dagen voor vertrek per e-mail.

  Duurzaam reizen

  De plaats van afspraak is bereikbaar met de wagen, fiets of het openbaar vervoer.

  De bereikbaarheid met het openbaar vervoer blijkt echter niet zo evident, dus raden we sterk aan om met de fiets te komen. Als een verplaatsing met de fiets niet mogelijk is, bieden we je ook de optie om te carpoolen. We vragen je dan bij inschrijving om dit aan te geven.

  Deelnemers

  Min. 15 – max. 30

  Fysiek

  De afstand van de wandeling is net iets minder dan 13 km. Door de verschillende pauzes die we inlassen, is het tempo laag en blijft deze afstand voor iedereen haalbaar. Er zijn geen hoogtemeters, noch moeilijk begaanbare paden.

  Leeftijdsadvies kinderen

  Kinderen zijn zeker welkom op deze wandel- en ontdekkingstocht, echter is de wandelroute niet geschikt voor kinderwagens. Dit is een wandeling geschikt voor deelnemers vanaf 16 jaar. Bij vragen, neem dan zeker contact op met Zuiderhuis.

  Maaltijden

  Bij aankomst krijgt u een ontbijtpakket (hapje + drankje) aangeboden. Ook voorzien we een 10- en 4-uurtje (hapjes). Een warme lunch is eveneens voorzien, alsook vergezeld van een drankje. De dag sluiten we af met een klein aperitiefje (drankje + hapje).

  Het is wel aangeraden dat u zelf water voorziet voor de wandeling onderweg. Indien u specifieke zaken graag eet, drinkt of snoept onderweg, neemt u dat best ook zelf mee; onderweg is er geen mogelijkheid om iets extra te kopen.

  Nuttig om weten

  Op 250m van het begin- en eindpunt is een café waar je achteraf nog kan nagenieten met een lokaal biertje.

  Kom je van wat verder en denk je aan een overnachting voor of na deze dagactiviteit? Geen enkel probleem! Op nog geen 5 minuten rijden, ligt de gezellige B&B Hullebrug die je graag verwelkomt! Deze Bed & Breakfast ontving reeds het kwaliteitslabel “4-sterren” van Toerisme Vlaanderen.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  3/08/2020