Op zoek naar iets?

Belgiƫ, het paradijselijke Pajottenland

BELGIË - Het paradijselijke Pajottenland - 1 dag

{{statusText}}

vanaf €50

  • dagwandeling onder leiding van Ludwig D’ Haese
  • het gevarieerde landschap van de Brabantse Kouters
  • verzorgde barbecue om de dag af te sluiten

  Een stevige wandeling langs prachtige natuurplekjes en historische gebouwen. Afsluiten doen we met een rondleiding in het ultramoderne melkveebedrijf Koeweidehof en een heerlijke barbeque.

  Het Pajottenland is een zacht heuvelende, vruchtbare en agrarische streek op een boogscheut van Brussel.  Het wordt ook wel het ‘Toscane van de Lage Landen’ of het ‘Land van Breugel’ genoemd.  Natuur, landbouw, erfgoed en cultuur gaan hier op een intense manier samen. 

  In het noordwestelijke stukje van de groene gordel rond Brussel is de hoofdstad nooit ver weg.  Bij goed weer zien we het Atomium, het Brusselse justitiepaleis en de Basiliek van Koekelberg in de verte liggen.  Toch is dit een verrassend groene streek en genieten we vooral van de rust en het gevarieerde landschap van de Brabantse Kouters.

  We wandelen over veldwegen door een open landschap, doorsneden met bronnen en beken.  Trage wegen voeren ons doorheen uitgestrekte landerijen met hier en daar een oud boerderijtje en grazige weiden.  We stappen langs intact gebleven landschappen en nemen rustig de tijd om te genieten van de prachtige vergezichten. 

  We starten onze tocht door het mooie Merchtemse landschap in Brussegem.  We passeren de Sint-Stefanuskerk in Brussegem en in Oppem, de historishe site van Hoeve Hof te Lovegem (Predikstoelhof) en het Verbrand Hof.  We Stappen voorbij het Foeksenbos en het witgekalkte Torenhof, een vierkantshoeve die als beschermd monument geklasseerd is. 

  Na 20 km staan we terug in Brussegem en nemen we onze wagen naar het ultramoderne melkveebedrijf Koeweidehof.  De Melkveehouderij geldt als schoolvoorbeeld van hoe een landbouwbedrijf zijn steentje kan bijdragen in de strijd tegen de klimaatopwarming.  Wat betreft innovatie, digitalisering en duurzaamheid is het bedrijf pionier in zijn sector. We krijgen een rondleiding langs de melk- en voederrobot en bezoeken de stallen waar het comfort van de koeien een prioriteit is.  De 120 melkkoeien slapen op matrassen en kunnen zich laten masseren aan wellnessborstels.

  Na de rondleiding genieten we van een heerlijke barbecue op de boerderij.

  Inschrijven

  Enkel via e-mail naar jan.delarbre@zuiderhuis.be.  Gelieve voor- en achternaam, adres en telefoonnummer van iedere deelnemer te noteren.
  Nadien ontvang je van Zuiderhuis een bestelbon met een verzoek om de betaling in orde te brengen.

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1

  Dagprogramma

  10.00 uur : start begeleide wandeling
  16.30 uur : einde wandeling en korte transfer (eigen wagen) naar melkveebedrijf Koeweidehof 
  16.45 uur : rondleiding melkveehouderij
  17.45 uur : start barbecue

  Nota

  Data:

  • zondag 10 oktober 2021


  Prijs: € 50 per persoon

  Inschrijven: enkel via e-mail naar jan.delarbre@zuiderhuis.be.  Gelieve voor- en achternaam, adres en telefoonnummer van iedere deelnemer te noteren.

  Aantal dagen

  1.

  Afspraak

  9.45 uur op de parking aan de kerk van Brussegem (Merchtem).

  Begeleiding

  Ludwig D’ Haese, Zuiderhuis-reisleider en kenner van de streek.

  Deelnemers

  Min. 15 – max 40.

  Praktisch

  Indien het minimum aantal deelnemers niet bereikt is en de wandeldag niet kan doorgaan, ontvang je hier ten laatste 7 dagen voor de wandeldag een bericht over.
  Alle praktische info ontvang je ten laatste 5 dagen voor de wandeldag per e-mail.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  25/02/2021