Op zoek naar iets?

Uitkerkse Polder

BELGIË - Vroege vogels - 23 augustus

{{statusText}}

vanaf €35

  • begeleide wandeling in groep in natuurgebied Uitkerkse Polder en De Haan
  • kennismaking met het vogelspotten door natuurgids en ervaren vogelaar
  • geniet mee van een ochtendconcert in de Uitkerkse Polders en wandel nadien door duinbossen en langs het strand van De Haan

  Ontdek de Uitkerkse Polder bij het ochtendgloren

  Vogelspotten is in trek. Sommigen beschouwen het als een nieuwe vorm van mindfullness of meditatie, anderen als een nieuwe trend voor hipsters… wij beschouwen het eerder als een gezonde hobby waarbij je geniet van rust en stilte in de frisse buitenlucht, terwijl je verschillende vogelsoorten leert herkennen. Je hoeft geen kenner te zijn om plezier te beleven aan vogels. Het begint bij stilstaan, luisteren en de natuur in je opnemen.

  Tijdens deze ochtendwandeling neemt een natuurgids je mee door de Uitkerkse Polder, het walhalla voor bedreigde weidevogels, vriezeganzen en andere watervogels. Dit natuurgebied van 1400 ha vind je tussen Blankenberge, Wenduine en Zuienkerke, in de provincie West-Vlaanderen. Natuurpunt beheert intussen al 650 ha weidevogelreservaat, waar natuurgidsen als Dirk Content en Joost Witdoeckt zich als een vis in het water voelen, of beter gezegd, als een vogel in de lucht.

  Hoor de natuur ontwaken

  Bij het ochtendgloren verzamelen we op de parking van het bezoekerscentrum ‘Groenwaecke’ en word je hartelijk onthaald met een warme tas koffie of thee. We trekken de weidse natuur in en geven onze ogen de kost aan het uitgestrekte polderlandschap. We genieten van een ideale combinatie tussen een rustige ochtendwandeling bij het ontwaken van de natuur en het spotten van enkele zeldzame vogelsoorten vanuit de kijkhutten of -wanden.

  Dankzij een duurzame samenwerking tussen de Uitkerkse Polder en de lokale boeren, kan er aan natuurherstel gedaan worden. De boeren mogen er gratis hooien en hun runderen op de graslanden laten grazen, zolang dit pas na 15 juni gebeurt. Zo kunnen de weidevogels zoals de grutto, de kluut en de kievit ongestoord broeden.

  Het hele jaar door wordt de kustpolder druk bezocht door tal van vogelsoorten. Van november tot maart zie je er zelfs duizenden overwinterende ganzen. In augustus zullen we wat betreft deze exotische vogelsoorten eerder op onze honger blijven zitten, maar desalniettemin geven de begeleidende natuurgidsen ons alvast een kijkje en introductie in de wondere wereld van het vogelspotten.

  Na een deugddoende lunch en verse soep in het bezoekerscentrum van de Uitkerkse Polder, verlaten we de polders en trekken we naar de duinen en het strand van De Haan. We genieten van een korte, maar gevarieerde wandeling door De Duinbossen, tussen de romantische villawijken en langs het strand.

  Schrijf je hier in

  Klik hier om je in te schrijven voor deze dagactiviteit. Nadien ontvang je nog een bevestigingsmail met de link om de betaling in orde te brengen.

  Weekendje aan de kust

  Wil je er graag een weekendje van maken? Dat kan! Combineer deze wandeldag met een van onze andere Zuiderhuis Lokaal wandeldagen in De Zwinduinen en -polders op zaterdag 22 augustus. Zo geniet je van twee wandeldagen op rij en dompel je je volledig onder in het vogelspektakel.

  Boek zelf een overnachting in een gezellige B&B, vakanthuisje of ecohotel in de buurt, zo ben je er even volledig tussenuit geweest en ga je zondagavond terug naar huis met een waar vakantiegevoel.

  Bij 'Praktisch' vind je alvast onze aanraders van accommodaties in de buurt.

  Zuiderhuis Lokaal

  Reizen zit in het DNA van de mens. Wie nieuwe horizonten wil opzoeken, hoeft daarom geen uren te rijden of te vliegen. Ook dicht bij huis is er veel te beleven. Ons team heeft een aantal initiatieven op poten gezet binnen de landsgrenzen waardoor je je eigen land kan (her)ontdekken.
  Dag 1-1

  Dagprogramma

  08u00: afspraak aan bezoekerscentrum Groenwaecke van Uitkerkse Polder
  08u15: start wandeling Uitkerkse Polder (7,5km)
  12u00: lunch in bezoekerscentrum Groenwaecke (2 broodjes, verse soep en drankje)
  13u00: vertrek richting De Haan
  13u30: start wandeling De Haan (6km)
  16u30: einde wandeling

   

  Nota

  Datum: zondag 23 augustus 2020

  Prijs: € 35 per persoon

  Inschrijven: Klik hier om je in te schrijven voor deze dagactiviteit. Nadien ontvang je een bevestigingsmail met de link om je betaling in orde te brengen. Voor deze activiteiten vragen we om meteen het volledige bedrag te betalen.

  Corona-maatregelen:

  • Voormiddag: Vogelwandeling in Uitkerkse Polder, zonder mondmasker met voldoende afstand
  • Lunch: mondmasker verplicht in ontmoetingscentrum Groenwaecke, voldoende zitplaatsen buiten om in je eigen bubbel aan tafel te kunnen zitten zonder mondmasker en te lunchen
  • Namiddag: Wandeling door De Haan, mondmasker verplicht in de wijken en op het strand

  Annulatie omwille van corona: Als de activiteit omwille van de op dat ogenblik geldende corona-maatregelen niet kan plaatsvinden, bieden we je de mogelijkheid om op een latere datum deel te nemen of betalen we je het inschrijvingsgeld terug. Programmawijzigingen zijn eventueel mogelijk indien we op die manier de activiteit toch kunnen laten plaatsvinden.

  Locatie

  Uitkerkse Polder, Kuiperscheeweg 20, 8370 Blankenberge

  Afspraak

  Zondagochtend om 8u aan het bezoekerscentrum 'Groenwaecke' van Uitkerkse Polder.

  Terrein

  Corona-maatregelen:

  • Voormiddag: Vogelwandeling in Uitkerkse Polder, zonder mondmasker met voldoende afstand
  • Lunch: mondmasker verplicht in ontmoetingscentrum Groenwaecke, voldoende zitplaatsen buiten om in je eigen bubbel aan tafel te kunnen zitten zonder mondmasker en te lunchen
  • Namiddag: Wandeling door De Haan, mondmasker verplicht in de wijken en op het strand

  Begeleiding

  Ochtendwandeling wordt begeleid door natuurgids, conservator van natuurgebied Uitkerkse Polder én bovendien ook fervente en ervaren vogelaar, Dirk Content.

  Namiddagwandeling in De Haan wordt begeleid door natuurgids en trotse inwoner van deze prachtige kuststad zelf, Joost Witdoeckt.

  Fotograferen

  Voor de (amateur-)fotografen onder ons, kan je zeker je camera meenemen om de ruisende rietvelden, vergezichten en zeldzame vogels vast te leggen in de warme zonnestralen van 'the golden hour'.

  Fysiek

  We starten met een wandeling van ongeveer 7 km door de Uitkerkse Polder. Er wordt vaak stilgestaan om even naar de vogels te kijken en te luisteren.

  De wandeling in de namiddag door de Duinbossen van De Haan en langs het strand bedraagt ongeveer 6 km.

  Materiaal

  We raden je aan om waterdichte wandelschoenen te dragen (categorie A of B is voldoende). Sneakers kunnen eventueel ook, maar bij slecht weer zijn die niet zo ideaal en kunnen zij mogelijk niet voldoende grip, stevigheid en waterdichtheid bieden.

  Om onze gevederde vrienden goed te kunnen zien, raden we je ook aan om een verrekijker mee te nemen. Hou je er bovendien van om enkele foto's te nemen, dan kan je ook zeker je camera meenemen.

  Indien je nog een extra drankje wil benuttigen in het bezoekerscentrum van de Uitkerkse Polder, breng je best cash geld mee.

  Overnachtingen

  Wens je er graag een weekendje van te maken? Boek een deugddoende overnachting bij van zaterdag op zondag en word wakker met de frisse zeebries in je haren. Hieronder vind je alvast onze aanraders van leuke accommodaties in de buurt:

  B&B

  • B&B Kokkelikoo, Zeebruggelaan 165, Blankenberge. Op wandelafstand van de zee, aan de rand van het Zeebos en in de polders.
  • B&B Over d'Eede, Koeistraat 155, Blankenberge. Gelegen midden in de Uitkerkse Polder.
  • B&B Polderlicht, Bosstraat 3, Uitkerke. Natuur in combinatie met wellness, kunst en creativiteit.
  • B&B Decoster, Blankenbergse Steenweg 54 B, Zuienkerke. In het hartje van de polders, met sfeervolle romantische tuin.
  • B&B Lievejan, Constant Permekelaan 40, Jabbeke. Op 10 km van Brugge en op 10 km van de zee.

  Vakantiehuis

  • De Roulotte, Lisseweegse Steenweg 11, Zuienkerke. Unieke woonwagen in het groen met alle comfort.

  Hotel

  • Domein Polderwind, Polderwind 4, Zuienkerke. Dit hotel van Rode Kruis-Vlaanderen, biedt vakantie aan zonder beperking, omringd met alle goede zorgen.
  • Hotel Butler, Blankenbergse Steenweg 13 bus A, Zuienkerke. Charmant, familiaal en landelijk verblijf.
  • Hostellerie Hof ter Doest, Ter Doeststraat 30, Lissewege. Historische hoeve bij de middeleeuwse abdijschuur van de voormalige Abdij Ter Doest, met wellness-aanbod.
  • Ecohotel Fevery, Collaert Mansionstraat 3, Brugge. Het hotel kreeg als eerste hotel in België het Europees Ecolabel en als eerste hotel in Brugge de ‘Groene Sleutel’. Ecotips informeren hoe je je ecologisch steentje kan bijdragen. Er is gratis fietsenstalling met fietsoplaadpunt en er zijn fietskaarten en bikepointers beschikbaar.

  Vakantiecentrum

  • Corsendonk Hotel Duinse Polders, A. Ruzettelaan 195, Blankenberge. Natuurpuntleden genieten hier een mooie korting! Ontdek het Natuurpuntarrangement.
  • Floreal Blankenberge, Koning Albert-I-laan 59, Blankenberge. Kamers in hotelformule, verblijf in studio’s of appartementen met een waaier aan sportieve activiteiten en animatie in vakantieperiodes.
  • Jeugdherberg De Wullok, Ruiterstraat 9, Blankenberge. Huiselijke jeugdherberg met Fair Trade Café aan de rand van Blankenberge, tussen de zee en de polders. Op 1,3 km van fietsknooppunt 29 en op 1,7 km van bezoekerscentrum Uitkerkse Polder.

  Praktisch

  Indien het minimum aantal deelnemers niet bereikt is en de wandeldag niet kan doorgaan, ontvang je hier ten laatste 5 dagen voor de wandeldag een bericht over.

  Alle praktische info ontvang je ten laatste 5 dagen voor de wandeldag per e-mail.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  12/08/2020