Op zoek naar iets?

België - De Zwinduinen en -polders

BELGIË - De Zwinduinen en -polders - 22 augustus

{{statusText}}

vanaf €30

  • begeleid bezoek aan het Zwin Natuur Park
  • wandeling door het unieke Natuurreservaat 'Zwinduinen en –polders'
  • zee, strand, slikken, schorren, duinen, bos en polder

  Ontdek en geniet van de prachtige Zwinnatuur en maak kennis met de bijzondere vogel- en plantenrijkdom van het gebied

  Het Zwin is zonder twijfel één van de bekendste natuurgebieden van Vlaanderen.  Het gebied is één van de belangrijkste slikken- en schorrengebieden van de Kust en wordt dagelijks overspoeld door de zee.  Dit getijdenlandschap is een favoriete bestemming bij heel wat vogels.

  Om 10 uur worden we door een Zwingids verwelkomt voor een twee-uur durende wandeling door het Zwin Natuur Park.  Hij neemt ons mee op ontdekking in de Zwinvlakte. We snuiven de heerlijke zilte lucht op, gaan met de botten door de slikken en de schorren en bewonderen het komen en gaan van de vogels in de Zwinvlakte.
  Na de rondleiding hebben we nog even de tijd om de interactieve tentoonstelling te bezoeken, langs het huttenparcours te wandelen of de panoramatoren te beklimmen.  In het museum steek je heel wat op over de fascinerende wereld van vogels en het huttenparcours leid je langs talrijke belevingspunten en kijkhutten.  Vanop de panoramatoren heb je een grandioos zicht op Zwinvlakte, duinen en polders. 

  In de namiddag maken we een wandeling door de aanpalende Zwinbosjes, sinds 2003 het Vlaams Natuurreservaat De Zwinduinen en –polders. Met een oppervlakte van ruim 222 hectare vormt dit Knokse duingebied een natuurlijke overgang tussen zee, strand en polder. 

  De Zwinduinen en -polders worden gekenmerkt door zeereepduinen langs de zeezijde, landinwaartse duinen met duindoornstruweel, duingrasland en een gordel aangeplante loof- en naaldbossen.  Het zuidelijke deel van het reservaat bestaat uit weiden.
  Door de overgang van zee, strand, bos naar polder is dit een uniek gebied in Vlaanderen voor fauna en flora.  Je vindt er zeldzame planten zoals de slanke duingentiaan, zeldzame amfibieën (oa de beschermde kamsalamander) en uiteraard een groot aantal vogelsoorten.  Schotse Hooglandrunderen, Konikpaarden, Shetlandpony ‘s en duinengeiten begrazen het gebied en zorgen voor een efficiënt natuurbeheer.

  Een wandeling in dit gebied is een absolute aanrader.  Je maakt kennis met de grote verscheidenheid aan landschappen in Knokke-Heist.  Vanuit het natuurpark Het Zwin wandelen we door de Zwinduinen en -polders en verkennen we de Hazegraspolder.  We wandelen over de nieuwe dijk met zicht op de recente Zwin-uitbreiding, over knuppelpaden en tussen Schotse Hooglandrunderen.

  Na de wandeling kan eventueel het museum verder bezocht worden of kan een bezoek gebracht worden aan de tentoonstelling 'Wildlife Photographer of the Year'.  De tentoonstelling gebruikt de kracht van fotografie om de aandacht te vestigen op het ontdekken, het begrijpen en het verantwoordelijk omgaan met natuur.

  Schrijf je hier in

  Klik hier om je in te schrijven voor deze dagactiviteit. Nadien ontvang je nog een bevestigingsmail met de link om de betaling in orde te brengen.

  Weekendje aan de Belgische kust

  Combineer deze wandeldag met een begeleide wandeling in het natuurgebied Uitkerkse Polder en door de duinbossen van De Haan op zondag 23 augustus 2020.

  Zuiderhuis Lokaal

  Reizen zit in het DNA van de mens. Wie nieuwe horizonten wil opzoeken, hoeft daarom geen uren te rijden of te vliegen. Ook dicht bij huis is er veel te beleven. Ons team heeft een aantal initiatieven op poten gezet binnen de landsgrenzen waardoor je je eigen land kan (her)ontdekken.

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1

  Dagprogramma

  GROEP 1 :  

  09.45 uur : afspraak aan de ingang van het bezoekerscentrum (Zwin Natuur Park - Knokke-Heist)
  10.00 uur : start gegidste rondleiding
  12.00 uur : einde rondleiding, verder individueel bezoek en eigen picknick
  13.30 uur : start wandeling (12,7 km)
  17.00 uur : einde wandeling

  Het bezoekerscentrum is geopend tot 18 uur.  We interesse heeft kan na de wandeling het museum of het bezoekerscentrum verder bezoeken.


  GROEP 2 :  

  09.45 uur : afspraak aan de ingang van het bezoekerscentrum (Zwin Natuur Park - Knokke-Heist)
  10.00 uur : start gegidste rondleiding
  12.00 uur : einde rondleiding, verder individueel bezoek en eigen picknick
  14.30 uur : start wandeling (12,7 km)
  18.00 uur : einde wandeling

  Nota

  Datum: zaterdag 22 augustus 2020 

  Prijs: € 30 per persoon

  Inschrijven: Klik hier om je in te schrijven voor deze dagactiviteit. Nadien ontvang je een bevestigingsmail met de link om je betaling in orde te brengen. Voor deze activiteiten vragen we om meteen het volledige bedrag te betalen.

  Annulatie omwille van corona: Als de activiteit omwille van de op dat ogenblik geldende corona-maatregelen niet kan plaatsvinden, bieden we je de mogelijkheid om op een latere datum deel te nemen of betalen we je het inschrijvingsgeld terug. Programmawijzigingen zijn eventueel mogelijk indien we op die manier de activiteit toch kunnen laten plaatsvinden.

  Aantal dagen

  1.

  Afspraak

  09.45 uur aan de ingang van het bezoekerscentrum (Zwin Natuur Park - Knokke-Heist).

  Begeleiding

  Zwingids voor de wandeling door het Zwin Natuur Park – een Zuiderhuis reisleider begeleidt de wandeling in de namiddag.

  Deelnemers

  Min. 10 – max 20.

  Praktisch

  Indien het minimum aantal deelnemers niet bereikt is en de wandeldag niet kan doorgaan, ontvang je hier ten laatste 5 dagen voor de wandeldag een bericht over.
  Alle praktische info ontvang je ten laatste 5 dagen voor de wandeldag per e-mail.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  13/08/2020