China

China lijkt een land van enorme contrasten. Langs de oude Zijderoute, ooit het kloppende hart van het Chinese Keizerrijk, worden honderden dialecten gesproken, tientallen goden aanbeden en aan duizend verschillende snelheden geleefd. De karavanen uit Perzië, India, het Arabische schiereiland en het Romeinse Rijk brachten niet enkel goederen met zich mee, maar ook handelswaar van een andere orde. Cultuur, religie en wetenschap, het reisde allemaal mee met de kooplieden en avonturiers richting China. De eerste ontmoetingen tussen oost en west zouden nog eeuwenlang nazinderen en de gevolgen vallen niet te onderschatten.

Nergens op onze planeet is de tegenstelling tussen de stad en het platteland zo tastbaar. China is een land van roemrijke dynastieën en prachtige paleizen, maar ook anonieme grootsteden en ongeremde hoogbouw. De eeuwenoude heiligdommen en gewelfde rijstterrassen op het platteland steken scherp af tegen de modernisering die zich aan een razende vaart doorzet in de steden. Van één China spreken is bijgevolg onbegonnen werk. Om het land en zijn bevolking te leren kennen moet je je er volledig in onderdompelen.

Zowel de Verboden Stad als het Zomerpaleis, even buiten Peking, zijn UNESCO-Werelderfgoed en een imposant staaltje keizerlijke grootheidswaanzin uit vervlogen tijden. Van daaruit reis je makkelijk naar Badaling, waar je de Chinese Muur kunt beklimmen, en naar X’ian, waar je 8000 figuren van het Terracottaleger in verschillende groeves en museumzalen kunt bewonderen.

Vertoef daarna een tijd op de hemelse hoogtes rond het mooie Tibetaanse Songzanlin-klooster, dat even buiten Shangri La gelegen is. Trek verder naar de provincie Yunnan, naar het pittoreske Lijiang. De gezellige marktjes, kleine straatjes met kasseien, pronte paviljoenen en rode lampionnetjes brengen je helemaal in de sfeer van het oude China. Daarna vervolg je je reis naar Dali, met zijn prachtige pagodes en tempels, en naar het tropische Guilin, met zijn sprookjesachtige rijstterrassen en spitse torenkarsten.

Voor de echte avonturiers bieden we bovendien een trekking aan in de spectaculaire Tiger Leaping Gorge, een van de diepste kloven ter wereld.

ONZE REIZEN IN China

Reis op maat

Al onze suggestieroutes kan je op maat en volledig naar eigen wensen aanpassen. Vraag een reisvoorstel aan en onze specialisten nemen contact met je op!

Vraag reisvoorstel aan
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania