Op zoek naar iets?

Kilometers ver uitzicht over de sneeuwwoestijn

NOORWEGEN - Blokhutvakantie in winters Noorwegen - 7 dagen

{{statusText}}

vanaf €880

  • individuele reis naar winters Noorwegen
  • verblijf in gezellige blokhutten
  • bij Belgen in het buitenland Karin & Benjamin

  De winterpracht van Rondane Nationaal Park

  Een weekje intens genieten van de winterse pracht van Rondane bij Belgen in Noorwegen Karin en Benjamin. Een ideale combinatie van rust en actief bezig zijn.

  Rust en pure natuur

  Geniet van rust en pure natuur tijdens deze winterweek bij Rondane Nationaal Park. Je verblijft in een gezellige Noorse blokhut van Rondane Gjestegård dat vanaf het najaar 2019 wordt uitgebaat door Benjamin en Karin, de eigenaars van NORTH & AWAY. Je kan er prachtige tochten maken met langlaufski's, sneeuwschoenen, kickslede of hondenslede. 's Avonds zet je de houtkachel aan en kook je je eigen potje of kan je genieten van de typisch Noorse keuken in het restaurant van de gastvrouw. Budgetvriendelijk en een aanrader voor zowel jong als oud!

   

  • individuele reis naar winters Noorwegen
  • verblijf in gezellige blokhutten
  • bij Belgen in het buitenland Karin & Benjamin

  Wens je liever een op voorhand flink gevulde activiteitenweek in Rondane? Bekijk dan eens de 'Rondane adventure week'.
  Dag 1

  Heenreis naar Noorwegen

  Rechtstreekse vlucht Brussel-Oslo 09u40-11u40 met Brussels Airlines en aansluitende treinrit door de eindeloze bossen naar Atna (circa 3u00). In het station word je opgewacht voor de laatste transfer (circa 30 minuten) naar Rondane Gjestegård. Verwelkoming door de eigenaars en inchecken in je eigen knusse blokhut. Je zal meteen tot rust komen omringd door zoveel ongerepte natuur en door het authentieke karakter van de huisjes. Welkomstmaaltijd in het restaurant en briefing over het weekprogramma.

  Tip: alternatief kan de reis ook worden voorzien met vluchten + huurwagen (met winterbanden) zodat je beter mobiel bent en verplaatsingen op eigen houtje kan maken naar de winkel, voor uitstappen en naar bezienswaardigheden. Dit komt zeker niet duurder uit omdat de hieronder vermelde transferkosten dan niet betaald hoeven te worden. Contacteer ons voor een aangepaste offerte!

  Een welkomstmaaltijd en het eerste ontbijt worden standaard voorzien. Tijdens de rest van de week kan je logeren op basis van selfcatering of halfpension mits supplement. Wie voor selfcatering kiest kan 1 tot 2 keer per week gebruikmaken van de shuttleservice naar het plaatselijke supermarktje in Sollia om inkopen te doen (400 NOK ter plaatse te betalen tot max. 8 personen). Het is ook mogelijk om dagelijks vers brood te bestellen voor het ontbijt.

  Dag 2

  Sneeuwschoenwandelen

  Geniet 's morgens van een stevig ontbijtbuffet waarna je kan deelnemen aan een optionele 2u durende sneeuwschoenwandeling in de omgeving van Rondane Gjestegård (300 NOK per persoon ter plaatse te betalen inclusief materiaal). Je leert de basistechniek, verkent enkele van de mooiste plekjes en krijgt de nodige tips om de tocht vervolgens op eigen houtje verder te zetten. Heb je al ervaring? Dan kan je ook enkel materiaal huren (150 NOK per persoon voor een volledige dag). Een lunchpakket kan worden voorzien voor wie er een heuse daguitstap van wilt maken. Tijdens de eindejaarsperiode staat er 's namiddags elke dag koffie/thee en huisgemaakt gebak of warme soep voor je klaar om terug op te warmen.

  Dag 3

  Hondensledetocht

  Vandaag kan je optioneel deelnemen aan een hondensledetocht. In de hondenkennel zal je luidruchtig worden verwelkomd door een bende uitgelaten huskies en maak je kennis met de ervaren musher. Hij vertelt je alles over het leven van de honden en geeft de nodige instructies over het besturen van een hondenslee. Daarna worden de sledes ingespannen en is het tijd voor een avontuur dat je nooit meer vergeet! De circa 15km lange tocht duurt circa 3u00 en halverwege wordt er gestopt voor een lunch rondom een open vuur in een traditionele jagershut (1250 NOK per volwassene - 900 NOK per kind 6-16j. - gratis voor jongere kinderen + 1200 NOK per auto per richting tot max. 8 personen ter plaatse te betalen).

  Dag 4

  Langlaufen

  Rondane Nationaal Park is een paradijs voor zowel ervaren als beginnende langlaufers. Vooral in het nabijgelegen Venabu is er een zeer uitgebreid netwerk langlaufloipes. Er kan een transfer voorzien worden (400 NOK per auto per richting tot max. 8 personen ter plaatse te betalen) en materiaal worden gehuurd (290 NOK voor 1 dag – 400 NOK voor 2 dagen – 480 NOK voor 3 dagen ter plaatse te betalen maar op voorhand te bestellen). Desgewenst kan je ook lessen bestellen (600 NOK per uur bij 1 persoon - 350 NOK per persoon per uur bij 2 personen - 250 NOK per persoon per uur vanaf 3 personen ter plaatse te betalen). Vervolgens kan je er zelf op uittrekken langs de goed onderhouden langlaufloipes die deel uitmaken van het uitgebreid netwerk tussen Venabu en Ringebu. Wedden dat je de smaak al snel te pakken zal krijgen? Na terugkeer kan je de houtkachel in de blokhut aansteken of genieten bij de open haard in de gezellige lounge. Wie het programma reserveert met afreis op 21.12.19 of 28.12.19 wordt op kerstavond/oudejaarsavond getrakteerd op een heerlijk Noors specialiteitenbuffet vers bereid door de vrouw des huizes. Met oudjaar wordt buiten ook een vuur ontstoken en geklonken op het nieuwe jaar met een glas schuimwijn. Als alternatief voor traditioneel vuurwerk wordt er een korte fakkelwandeling gemaakt.

  Dag 5

  IJsvissen en andere sneeuwpret

  Vandaag trek je naar het plaatselijke meer voor alweer een geliefkoosde vrijetijdsbesteding van de Noren: ijsvissen. Je kan gratis gebruikmaken van het vismateriaal en op eigen houtje het geluk tarten. Mits supplement kan je ook vergezeld worden door Benjamin die je de kneepjes van het vak zal leren (300 NOK per persoon ter plaatse te betalen - circa 2u00). Hopelijk kan je de verse vangst 's avonds zelf klaarmaken in je blokhut of laten bereiden door de vrouw des huizes voor een heerlijk avondmaal! De omgeving van Rondane Gjestegård leent zich nog voor andere vormen van sneeuwpret. Ga winterwandelen, maak een echte sneeuwman of bouw een heuse sneeuwiglo. Je kan ook gebruik maken van de zit- en kicksledes voor een partijtje rodelen op de heuvel aan de overkant van de straat (100 NOK per slede ter plaatse te betalen). Plezier verzekerd voor jong en oud!

  Dag 6

  Tocht met de paardenslee of alpineski

  Geniet nog een laatste dag met volle teugen van het ongerepte winterlandschap en ga op eigen houtje sneeuwschoenwandelen, langlaufen of kicksleeën. Misschien kom je wel een wilde eland of rendieren tegen die hier veelvuldig voorkomen. Voor de liefhebbers kan ook een prachtige optionele tocht met de paardenkoets worden georganiseerd (500 NOK per persoon ter plaatse te regelen en betalen + 1200 NOK per auto per richting tot max. 8 personen ter plaatse te betalen). Je vertrekt dan bij een authentieke bergboerderij en trekt de eindeloze bossen in. Hier wordt halt gehouden om op de traditionele manier hout te hakken dat vervolgens door de paarden zal worden getransporteerd. Bij terugkeer in de boerderij wachten koffie, thee, warme chocolade en cake of wafels (totale duur circa 4u00). Ook een klassieke circa 1u00 durende tocht met de paardenkoets is mogelijk (1200 NOK tot max. 5 personen ter plaatse te regelen en betalen + 1200 NOK per auto per richting tot max. 8 personen ter plaatse te betalen). Je kan ook kiezen voor alpineski in Kvitfjell dat zich op circa 1u rijden bevindt. Hier bevindt zich de langste afdaling in Noorwegen aangelegd voor de Olympische Winterspelen van Lillehammer in 1994 (skipas en skimateriaal ter plaatse te betalen + 1200 NOK per auto per richting tot max. 8 personen ter plaatse te betalen). Terugkeer naar Rondane Gjestegård en laatste overnachting in je blokhut.

  Dag 7

  Terugreis

  Ontbijt en transfer naar het station van Atna (circa 30 minuten). Hier neem je de trein naar de luchthaven (circa 3u00) gevolgd door de terugvlucht van Oslo naar Brussel 17u55-19u55 met Brussels Airlines.

  Tip: desgewenst kan deze reis verlengd worden met 1 of meerdere nachten in Oslo. Je neemt dan de trein van Atna naar Oslo Centraal gevolgd door een vrij verblijf in de Noorse hoofdstad. Transfer op eigen kracht met de luchthavenbus of -trein naar de luchthaven voor de terugvlucht. Contacteer ons voor een aangepaste offerte!

  Periode

  Afreis op de volgende vaste data:

  14.12.19 - 21.12.19 - 28.12.19 - 08.02.20 - 15.02.20 - 22.02.20 - 29.02.20 - 07.03.20 - 14.03.20 - 21.03.20 - 28.03.20 - 04.04.20 - 11.04.20

  Prijzen

  Vanaf € 880 per persoon (o.b.v. 2 personen – kleine blokhut)
  Vanaf € 715 per persoon (o.b.v. 4 personen – grote blokhut)

  Nota

  Halfpension mogelijk mits supplement. Prijzen op aanvraag.

  Aantal dagen

  7 dagen, 6 nachten.

  Afspraak

  Rechtstreekse vlucht Brussel-Oslo 09u40-11u40 met Brussels Airlines en aansluitende treinrit door de eindeloze bossen naar Atna (circa 3u00). In het station word je opgewacht voor de laatste transfer (circa 30 minuten) naar Rondane Gjestegård.

  Bagage

  Voor de meeste vluchten is er een beperking van maximum 23 kilo bagage per persoon, met een maximum afmeting van 158 cm. Deze bagagebeperking wordt nogal strikt toegepast. De handbagage kent een maximum van 8 kilo met een maximum afmeting van 56x45x25 cm. Voor een extra bagage stuk tot 23 kg en een maximum afmeting van 158 cm betaalt u een richtmeerprijs van 30 euro. 

  Begeleiding

  Nederlandstalige of Engelstalige begeleiding naargelang de activiteit.

  Comfort

  Ligging
  De blokhutten van Rondane Gjestegård hebben een zonnige ligging op circa 780m hoogte aan de rand van het kleine dorp Sollia en het Rondane Nationaal Park. Verschillende wandelpaden en langlaufloipes starten direct vanaf het domein.

  Faciliteiten
  Hoofdgebouw met een receptie, enkele hotelkamers en een gezellig restaurant. Je kan er heerlijk opwarmen aan de open haard na een dag vol actie.
  Rondane Gjestegård staat bekend om zijn uitstekende keuken. De vrouw deze huizes maakt uitsluitend huisbereide maaltijden en werkt zoveel mogelijk met streek- en seizoensgebonden producten.
  De 10 comfortabele en typisch Noorse blokhutten met grasdak liggen verspreid rondom het hoofdgebouw en werden gebouwd in 1994 voor de Olympische Spelen in Lillehammer. Ze zijn geschikt voor 2 tot maximaal 5 personen en hebben allemaal een woonruimte met kitchenette, salon en houtkachel. De kleine blokhutten hebben 1 slaapkamer met een tweepersoonsbed en de grote blokhutten hebben een extra slaapkamer met een stapelbed en een éénpersoonsbed. Alle hutten beschikken over een eigen badkamer en gratis draadloze internettoegang. Een voorraad hout voor de kachel is ook standaard voorzien evenals bed/badlinnen dat inbegrepen is in de prijs.
  Er is ook 1 zogenaamde stabbur wat schuur betekent in het Noors. Vroeger werd hier het hout bewaard maar nu is deze omgebouwd tot een comfortabele blokhut met 2 verdiepingen die zich ideaal leent voor families met iets oudere kinderen.

  Beoordeling
  Kleinschalig en uiterst verzorgd vakantiedomein voor wie rust, lekker eten en gastvrijheid weet te waarderen. Rondane Gjestegård wordt vanaf het najaar 2019 uitgebaat door Benjamin en Karin, de eigenaars van NORTH & AWAY. Hjertelig Velkommen!

  Alternatief kan je ook verblijven in een dubbel of single hotelkamer in het hoofdgebouw van Rondane Gjestegård inclusief halfpension tijdens de gehele week. Prijzen op aanvraag.

  Deelnemers

  Minimum 1.

  Documenten

  Geldige identiteitskaart.

  Fysiek

  Deze reis is geschikt voor iedereen met een normale fysieke conditie en eerdere ervaring met de beschreven winteractiviteiten is niet noodzakelijk.

  Autohuur

  Alternatief kan de reis ook worden voorzien met vluchten + huurwagen zodat je beter mobiel bent en verplaatsingen op eigen houtje kan maken naar de winkel, voor uitstappen en naar bezienswaardigheden. Dit komt zeker niet duurder uit omdat de vermelde treinritten en transferkosten dan niet betaald hoeven te worden. Contacteer ons voor een aangepaste offerte!

  Rondane Gjestegård is eveneens goed bereikbaar met de eigen wagen door gebruik te maken van de comfortabele overtochten van Kiel naar Oslo met Colorline. Je wagen dient wel goed uitgerust te zijn voor winterse omstandigheden. Winterbanden en sneeuwkettingen zijn een absolute must.

  Leeftijdsadvies kinderen

  Deze reis is mogelijk met kinderen vanaf 2 jaar.

  Maaltijden

  Rondane Gjestegård staat bekend om zijn uitstekende keuken. De vrouw deze huizes maakt uitsluitend huisbereide maaltijden en werkt zoveel mogelijk met streek- en seizoensgebonden producten.

  Optioneel

  Alle vermelde activiteiten zijn optioneel en ter plaatse te betalen in NOK. We raden aan om voldoende cash geld mee te nemen als je wilt deelnemen aan de hondensledetocht of rit met de paardenslee.

  Programmawijzigingen

  De volgorde van de activiteiten is indicatief en kan ter plaatse gewijzigd worden omwille van organisatorische of weersomstandigheden.

  Single

  Single supplement op aanvraag.

  Transfers

  De eventuele transfers naar het vertrekpunt van de verschillende activiteiten zijn ook ter plaatse bij te betalen (zie beschrijving voor meer informatie). Deze kunnen, tezamen met eventuele andere extra uitgaven, met een kredietkaart betaald worden in Rondane Gjestegård.

  Verleng je reis

  Deze reis kan optioneel verlengd worden met een citytrip naar Oslo.

  Vlucht

  Na boeking zal allereerst de beschikbaarheid van de vluchten in L-klasse op de gekozen reisdata worden gecontroleerd. Een eventueel supplement voor een duurdere klasse of alternatieve reisdata, zullen worden voorgesteld indien de vluchten niet meer beschikbaar zijn in L-klasse op de gevraagde data.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Late boeking

  Indien je minder dan 28 dagen voor afreis boekt kan het zijn dat er een extra dossierkost aangerekend wordt van € 50 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  17/02/2020