Op zoek naar iets?

Kerst op Lapland

Boek nu je kerst- of nieuwjaarspakket in Lapland!

Kies zelf je activiteiten op de top van Lapland

Iso-Syöte is het zuidelijkste heuvelgebied van Lapland, en toch vallen hier jaarlijks de grootste pakken sneeuw. In de uitgestrekte witte taiga stel je tijdens de kerstvakantie acht dagen lang zelf je licht actieve winterweek samen. Een bezoek aan een rendierboerderij? Een wandeling op sneeuwschoenen? Langlaufen op de meer dan 120 km gemarkeerde pistes? Of liever met de sneeuwscooter het ongerepte sneeuwlandschap verkennen? Deze activiteiten kunnen allemaal en de keuze is helemaal aan jou! Als je wil, kun je ook een eigen auto huren zodat je zelf de streek verkent en dure transfers vermijdt.

Het beste van Lapland in een kerstpakket

Vijf dagen lang genieten van de typische kerstsfeer in Lapland in splinternieuwe privéchalets in de onvolprezen Valkea Lodge. Je beschikt onder meer over een leefruimte, kitchenette en open haard. Je ontdekt een authentiek Sami-dorp, waar je kennismaakt met de traditionele manier van leven van de oorspronkelijke bewoners van Lapland, hun ambachten en natuurlijk het rendierhouden. Ook een sneeuwscooter- en huskytocht, de twee ‘wintersafariklassiekers’, staan op het programma, net als ijsvissen. De kers op de taart is een bezoek aan de kerstman in het sprookjesachtige Santa Park in Rovaniemi. Wie vóór 1 juni boekt krijgt tot 100 euro korting per persoon!

Twee keer van oud naar nieuw in Lapland

Met het hele gezin op een wel heel originele manier nieuwjaar vieren in het parelwitte sneeuwlandschap van Lapland? Het kan tijdens deze vijfdaagse familiereis naar de Valkea Lodge. Met op de achtergrond schitterende uitzichten richting Zweden vier je namelijk twee keer, en wel door het tijdsverschil tussen Zweden en Finland. Je heft dus twee keer het glas en geniet twee keer van een spetterend vuurwerk in de ijslucht. Ook memorabele belevenissen als een huskytocht, een bezoek aan de Sami-rendierherder, een sneeuwscooterrit en een dagtrip naar Rovaniemi staan op het programma. Wie vóór 1 juni boekt krijgt tot 100 euro korting per persoon!

Zet het nieuwe jaar in in het Hoge Noorden tegen een promoprijs

Deze vijfdaagse familiereis bundelt dezelfde hoogtepunten als het vijfdaagse kerstpakket, maar dan vlak na Nieuwjaar. Bij de Sami leer je een rendier vangen met een lasso en maak je nader kennis met deze zachtaardige dieren. Op de huskyfarm leer je dan weer alles over de prachtige honden én span je ze in voor een tocht met de huskyslee. Na een ontmoeting met de kerstman in Rovaniemi bezoek je in Laplands bekendste stad ook het Arktikum, een schitterend vormgegeven museum over de cultuur en geschiedenis van de arctische gebieden, en het sneeuwhotel in de bossen van Sinettä. Dit pakket omvat dezelfde activiteiten als de vorige twee, maar komt tegen een permanente promoprijs.