Op zoek naar iets?

vietnam reizen zuiderhuis eten

Boek nu Vietnam en Cambodja en win een etentje bij Bún in Antwerpen

Foodies opgelet!

Tijdens onze Vietnam- en Cambodjareis vormt eten een wezenlijk onderdeel van onze trip. Je komt dan ook terecht in een keuken die zijn weerga niet kent: de Vietnamese. Niet zo pikant als de Thaise, en verfijnder dan de Chinese. Uniek is het gebruik van veel rauwe bladgroenten en verse kruiden zoals betelblad, Vietnamese koriander en basilicum. Van de nems of spring rolls in rijstpapier tot seafood gestoomd in bananenblad: je likt je duimen en vingers af!

Daarnaast geniet je tijdens deze groepsreis negentien dagen lang van twee fascinerende bestemmingen, en dat in één reis. Je start in Cambodja, waar je een van de meest indrukwekkende wereldwonderen aanschouwt: Angkor Wat. We kuieren langs de eeuwenoude, door de jungle overwoekerde Khmer-tempels en proeven de plaatselijke delicatesse: een gefrituurde tarantula. In Hoi An in Vietnam dwalen we daarna door pittoreske straatjes en volgen we een kookcursus, terwijl je in Hué de Chinese pagodes en de Verboden Stad ontdekt.

Streetfood en Sapa

De nachttrein brengt ons daarna naar Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Je onderneemt een verrassende ‘street food tour’ en bezoekt de duizend jaar oude Temple of Literature en het mausoleum van Ho Chi Minh, een reliek uit de communistische tijden. In de kleine bergdorpjes van het noorden zoals Sapa maken we tijdens een trekking kennis met het Vietnam van eeuwen geleden: grazende buffels, rijstvelden, kleurrijke marktjes en inwoners in traditionele klederdracht passeren de revue. Afsluiten doe je met een boottocht met een authentieke jonk, langs drijvende dorpjes en kalkstenen eilandjes in het beroemde Halong Bay.

Win een lunch bij BúN in Antwerpen!

Als je vóór 10 mei je reis boekt, maak je kans op een etentje voor drie personen bij BúN in Antwerpen. Je krijgt een waardebon van 75 euro en kan twee vrienden uitnodigen. Het Vietnamese streetfood-restaurant BúN is het geesteskind van Hoa Truong (Little Asia) en Huibrecht Berends (Pure C), die je verwennen met de authentieke Vietnamese streetfoodkeuken, met duizelingwekkende kleuren en texturen én een fantastische smaak. Je smult hier van verrukkelijke lekkernijen zoals spring rolls en noedelgerechten met vis en vlees.

BOEK NU DEZE REIS EN DOE AUTOMATISCH MEE AAN DEZE WEDSTRIJD!