Op zoek naar iets?

FRANKRIJK - Bordeaux en de Atlantische kust met het gezin - 7 dagen

{{statusText}}

vanaf €715

  • individuele fietsvakanties ten zuiden van de Gironde
  • verblijf in 2* en 3*hotels
  • gevarieerd fietsprogramma ook voor kinderen

  Karakter van de fietsvakanties

  Tijdens dit fietsprogramma ontdek al het moois dat de streek ten zuiden van de Gironde te bieden heeft. De tour start in het prachtige Bordeaux dat wereldbekend staat voor zijn kwalitatieve wijnen. Tevens werd een deel van de stad in 2007 toegevoegd aan de Unesco werelderfgoedlijst. Enkele extra nachten in de stad voor of na de fietsvakantie zijn hier dan ook zeker op hun plaats.

  Naast heel wat wijngaarden met bijhorende wijnproeverijen fiets je door zanderige naaldbossen, golvende duinen en lang uitgestrekte stranden. De gevarieerde natuur brengt tal van activiteiten voor jong en oud met zich mee om te doen tijdens deze fietsvakantie. Wat dacht je van kajakken op het Bassin d’Arcachon, een golfsurfinitiatie in Lacanau, een wijnproeverij in één van de zovele kastelen die je passeert langs de route of lekker oesters eten?

  Je fietst vooral op goed aangelegde fietspaden of rustige wegen met zo min mogelijk verkeer. Van hoogteverschillen is er geen sprake wat maakt dat deze fietsvakantie ook haalbaar is voor kinderen. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen deze tochten zelf fietsen. Zijn jouw kinderen jonger dan kijken wij graag voor een fietskar, aanhangfiets of kinderzitje.

  Verblijf

  Je verblijft in comfortabele 2* en 3*hotels.

  Comfort niveau

  Fietsniveau

  Fietsniveau E-bike

  Dag 1

  Aankomst in Bordeaux

  Aankomst in Bordeaux. Geniet van het verkeersvrije stadscentrum en proef van de Franse keuken in één van de vele gezellige restaurants.

  Dag 2

  Bordeaux – Saint-Médard

  Via het goed onderhouden fietspad tussen Bordeaux en Lacanau fiets je vandaag langs rustgevende beekjes en doorheen wijngaarden van chateau naar chateau tot in Saint-Médard. Geniet van een verfrissende duik in het zwembad van je logement.

  Fietstocht: 24 km

  Dag 3

  Saint-Médard - Lacanau

  Eindbestemming van vandaag: de zee. Je fietst doorheen koele naaldboombossen die je de nodige bescherming geven tegen de vaak hete zon. Eens aangekomen in de kuststad Lacanau kan je genieten van het uitgestrekte zandstrand en al het leuks het met zich meebrengt. Misschien is een initiatie golfsurfen wel iets voor jou.

  Fietstocht: 49 km

  Dag 4

  Rondrit Lacanau

  Een tocht naar het meer van Lacanau staat vandaag op het programma. Geniet ook zeker van een frisse duik in de zee of ga lekker zonnen op het strand. Een tochtje naar het natuurreservaat “Étang de Cousseau” is zeker ook een optie. Je fietst er door duinen, moerassen en kleine wouden en huist een grote variëteit aan vogelsoorten.

  Fietstocht: 32 km

  Dag 5

  Lacanau – Arcachon

  Het fietspad dat langs de Atlantische kust loopt, brengt je eerst tot in Cap Ferret van waaruit je met de ferry verder reist tot Arcachon. Vanuit Cap Ferret heb je een mooi zicht op de hoogste duinen van Europa, Dune du Pilat. Deze duinen worden ook wel de Franse Sahara genoemd. Vanop de ferry aanschouw je de kustlijn vanuit een ander perspectief.

  Fietstocht: 44 km + ferry

  Dag 6

  Rondrit Arcachon

  De tocht brengt je vandaag langs een oesterkwekerij met bijhorend oestermuseum. Waar de Leyre-rivier in de Bassin d’Arcachon uitmondt is de samenstelling van het zoete water van de rivier en het zoute water van de zee ideaal voor het kweken van deze lekkernij. Vergeet ze zeker niet te proeven want verser vind je ze nergens anders. Je kunt er ook een kano of kajak huren voor een tochtje op het meer.

  Fietstocht: 41 km

  Dag 7

  Tocht naar Dune du Pilat en vertrek of verlenging

  Op de laatste dag van het programma fiets je naar de spectaculaire hoogste duin van Europa, Dune du Pilat. Na deze tocht eindigt het fietsprogramma. Wens je je verblijf nog te verlengen in Arcachon of in Bordeaux, dan kan dat zeker.

  Fietstocht: 26 km

  Periode

  Aankomst iedere zaterdag van 14/03/21 t.e.m. 15/11/21.

  Midden seizoen
  27/05/21 t.e.m. 25/06/21 en 30/08/21 t.e.m. to 29/09/21

  Hoogseizoen
  26/06/21 t.e.m. 29/08/21

  Prijzen

  Vanaf € 715 per persoon (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer) excl. fietshuur.

  Nota

  Aantal dagen

  7 dagen / 6 nachten

  Afstand

  Brussel - Bordeaux: ± 890 km

  Bagage

  Het bagagetransport is inbegrepen. Plaats je koffer met Zuiderhuis-bagagelabel op het afgesproken tijdstip op de correcte plaats. Wij zorgen ervoor dat jouw bagage op een veilige manier bij de volgende accommodatie terecht komt. De bagage wordt beperkt tot 1 koffer of reistas van max. 20 kg per persoon.

  Extra nachten

  Wens je extra nachten bij te boeken vóór, na of tijdens de reis? Laat ons dit dan zeker weten zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken. Dit kan via het vrije opmerkingsveld tijdens het maken van de reservatie of via email indien je de reservatie reeds gemaakt hebt.

  Een extra nacht in Bordeaux komt op €66 per persoon op basis van een tweepersoonskamer.
  Een extra nacht in Arcachon komt op €78 per persoon op basis van een tweepersoonskamer.

  Fietshelm

  Voor je eigen veiligheid en om hygiënische redenen raden we steeds aan om je eigen helm mee te nemen. Moderne helmen bieden veel comfort, zelfs op warme dagen. Vandaar ons motto: Zet 'em op!

  In Frankrijk zijn kinderen jonger dan 12 jaar verplicht een fietshelm te dragen.

  Huurfiets

  Huurfietsen zijn niet standaard inbegrepen in dit programma. De (elektrische) huurfietsen zijn aangepast aan de omgeving en de opgegeven fietsroutes. Wens je een fiets te huren, geef jouw lichaamslengte dan door bij boeking. Zo staat steeds de juiste maat van fiets op je te wachten bij de start van je vakantie.

  Prijs huurfiets: €167
  Prijs elektrische huurfiets: €227

  Wens je deze fietsvakantie met kinderen te doen, contacteer ons dan gerust zodat wij kunnen kijken voor een kinderzitje, fietskar of aanhangfiets.

  De huurfietsen zijn voorzien van:

  • reparatieset
  • fietstas
  • fietsslot
  Als klant blijf je gedurende de hele vakantie verantwoordelijk voor de huurfiets. In geval van diefstal of schade kan onze partner hiervoor een schadevergoeding aanrekenen, rechtstreeks aan hen te betalen. Bij diefstal moet je ter plaatse aangifte doen.

  Tenzij anders vermeld, is het steeds mogelijk de eigen fietsen te gebruiken tijdens de fietsvakantie.

  Kinderen

  Deze fietsvakantie is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar die zelf wensen te fietsen.

  Kinderprijzen en prijzen voor een 3de volwassene zijn van toepassing wanneer het kind of de 3de volwassene de kamer deelt met twee betalende volwassenen. Twee kinderen op een eigen kamer worden aanzien als volwassenen.

  Logies

  Je verblijft in comfortabele 2* en 3*hotels.

  Weet je graag wat de mogelijke hotels zijn voor dit programma, dan bezorgen wij je graag de indicatieve hotellijst. Wanneer beschikbaar boeken wij de door jou gekozen accommodatie, zo niet voorzien we een gelijkwaardig alternatief.

  Maaltijden

  Het ontbijt is standaard inbegrepen en halfpension kan indien gewenst bijgeboekt worden. Het is mogelijk dat het avondmaal in een restaurant in de omgeving van het hotel voor jou gereserveerd wordt.

  Reisdocumenten

  De reisdocumenten worden ongeveer twee weken voor afreis bij je bezorgd, deels per e-mail en deels per post mits Zuiderhuis de volledige betaling van het eindsaldo ontvangen heeft.

  Reisweg

  De heen- en terugreis zijn niet inbegrepen.

  Routebeschrijving

  Het routeboekje biedt een heldere routebeschrijving van de fietsetappes, voorzien van heel wat extra informatie. We versturen je het in handig formaat en voorzien van een plastiek hoes.

  Transfers

  De ferrytocht (incl. fiets) van Cap Ferret naar Arcachon op dag 5 is inbegrepen in het programma.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  31/12/2020