Op zoek naar iets?

blauwe macaw in brazilie

BRAZILIË - De blauwe macaw - 20 dagen

{{statusText}}

vanaf €3855

  • natuurreis met focus op de Braziliaanse fauna en flora
  • verblijf in een prachtige lodge omringd door het Amazonewoud
  • de steden Rio de Janeiro en Salvador da Bahia

  Reis op maat

  Dit individueel programma is een suggestieroute, samengesteld om een zo compleet mogelijk beeld te geven van een bestemming. Elke suggestieroute kan eenvoudig op maat worden aangepast.

  Natuurreis in het hart van Brazilië.

  Er zijn weinig landen die kunnen tippen aan de diversiteit die Brazilië te bieden heeft. Deze reis focust zich op de natuurpracht die Brazilië te bieden heeft.

  Het Amazonewoud is het grootste bos ter wereld en bedekt een groot deel van het land. Op deze natuurreis bezoek je het Amazonegebied vanuit het zuiden en verblijf je in een comfortabele lodge vanwaar je mooie plekken kan bereiken om de natuurpracht te bewonderen.

  In de nationale parken Chapada dos Guimarães en Chapada Diamantina leer je een ander soort Brazilië kennen. In deze parken zie je prachtige landschappen met tafelbergen, grotten en watervallen. Je kan er in een rivier snorkelen en wandelingen of uitstappen maken naar mooie uitkijkpunten.

  Opnieuw totaal anders is de Noordelijke Pantanal. Deze moerassige gebieden in het westen van het land aan de grens met Bolivia tonen je een weelde aan vogels en andere diersoorten zoals kaaimannen, capibara's, anaconda's en voor de geluksvogels misschien wel een jaguar.

  De watervallen van Iguaçu hebben weinig introductie nodig. Het is niet voor niets dat ze verkozen werden tot een van de natuurlijke wereldwonderen.

  Tot slot bezoek je ook de steden Rio de Janeiro en Salvador en sluit je af met enkele dagen rust aan het strand.
  Dag 1

  Rio de Janeiro

  Aankomst in de ‘cidade maravilhosa’, ofwel Rio de Janeiro. Transfer naar je hotel in de wijk Copacabana of Santa Teresa, afhankelijk of je dicht bij het strand wil overnachten of in de heuvels.

  Dag 2

  Stadsbezoek Rio de Janeiro

  Zonder de Suikerberg en de Corcovado te hebben beklommen zou je bezoek aan Rio niet compleet zijn. Volle dag stadstour Rio de Janeiro waarbij je zowel de Suikerbroodberg bezoekt als de Corcovado waar het gekende standbeeld van Christus staat. Van beide plaatsen heb je fantastische uitzichten op deze fascinerende stad.

  Hotelovernachting

  Dag 3

  Vrije dag in Rio de Janeiro

  Vrije dag om nog meer van Rio de Janeiro te ontdekken. Bezoek de botanische tuin “Jardim Botanico” met z’n rijke collectie aan planten uit heel Brazilië, verken de wijk Santa Teresa, waar fraaie oude herenhuizen vandaag de dag centrum zijn geworden van alternatief Rio de Janeiro of relax op de beroemde stranden waar alles draait om zien en gezien worden. Wie het graag nog iets avontuurlijker wil kan een deltavlucht maken van op een van de heuvels van de stad naar het strand. Om nooit te vergeten!

  Dag 4

  Rio de Janeiro – Foz do Iguaçu

  Transfer naar de luchthaven van Rio de Janeiro gevolgd door een binnenlandse vlucht naar Foz do Iguaçu. Bij aankomst in Foz do Iguaçu wordt je naar je hotel gereden. Je verblijft de komende dagen, net over de grens, in het Argentijnse stadje Puerto Iguazu.

  Hotelovernachting

  Dag 5-6

  Watervallen van Iguaçu

  Twee dagen tijd voor om de prachtige watervallen van Iguaçu te ontdekken. Onder begeleiding van een privégids (Engelstalig) bezoek je zowel de Braziliaanse als de Argentijnse kant van de watervallen. Langs de Argentijnse kant kan je heel de dag de verschillende paden volgen die telkens weer een totaal ander beeld geven van de watervallen. Aan de Braziliaanse zijde krijg je een breder beeld van dit natuurlijk wereldwonder.

  Dag 7

  Foz do Iguaçu – Cuiaba – Nobres

  Je verlaat Iguaçu en vliegt naar Cuiaba, de hoofdstad van de deelstaat Mato Grosso. Deze staat, grenzend aan Bolivia, ligt bijna pal in het midden van het Zuid-Amerikaanse continent. Samen met een lokale gids rijdt je noordwaarts, naar het nationale park ‘Chapada dos Guimarães’. Dit park beschermt een mystiek gebergte dat een natuurlijke grens vormt tussen de Pantanal en het Amazone gebied.
  Door de hoge ligging is het er koeler, een heel ander klimaat dan de nabij gelegen Pantanal. De steile bergwanden, hoge watervallen en vreemde, door wind en water gevormde, gesteentes maken deel uit van een Brazilië̈ dat maar weinig mensen kennen.
  In de late namiddag maak je een kleine uitstap naar een typisch Braziliaans dorpje waar je kan genieten van de lokale sfeer. Een paar straatjes van zand met wat huisjes aan beide zijden, een voetbalveld waar tegen de schemer een balletje wordt getrapt en 2 supermarktjes vlak bij de grote boom waar ‘s avonds het dorp gezellig de dagelijkse beslommeringen bespreekt en een kaartje legt.

  Overnachting in een mooie Pousada buiten het dorpje.

  Dag 8

  Chapada dos Guimarães

  Na een ontbijt in de tuin van de pousada neemt de lokale gids je mee naar de Lagoa Azul, een plek in de jungle waar kalkrijk, kraakhelder water uit de bodem ontspringt. Je maakt er een snorkelexcursie gemaakt. Je laat je rustig met de stroom meedrijven Boven je is er een dichte jungle met apen, toekans en slangen... Eenmaal onderwater treed je een andere wereld binnen, met grote en kleine vissen. Enkele soorten lijken zo uit het aquarium te zijn weggezwommen.
  Na een lokale lunch is er tijd om even uit te rusten op de Braziliaanse manier in een hangmat.
  Aan het eind van de dag neemt de gids je mee naar een poeltje vol palmbomen waar een grote groep grote rode ara’s hun nesten heeft. Een spectaculair gezicht om tegen de schemering deze dieren in setjes van 2 te zien aan- en afvliegen.

  Overnachting in een mooie Pousada buiten het dorpje.

  Dag 9

  Nobres – Alta Floresta (Amazone)

  Je keert terug naar Cuiaba, waar je op een vlucht stapt die je naar Alta Floresta brengt.
  Alta Floresta ligt in het uiterste noorden van de deelstaat Mato Grosso aan het zuidelijke deel van de Amazone. Na aankomst en een korte stop in het stadje is het nog een uurtje rijden tot aan de Pires rivier. Hier stap je in een gemotoriseerde kano voor een tocht van een half uur stroomopwaarts over een bruin rivier en kom je terecht in het ongerepte regenwoud. Rond je zijn er alleen nog wilde dieren en  een overweldigende tropische vegetatie.

  Overnachting in de een comfortabele jungle lodge.

  Dag 10-11

  In de Amazone

  De jungle lodge bevindt zich in primair regenwoud, bos in z ́n puurste vorm, waar nog nooit in is gekapt. De komende dagen verken je samen met lokale gidsen de rijkdom van het tropisch regenwoud. Het planten- en dierenleven is hier bijzonder divers. In de rivier zwemmen neon Tetra’s, piranha’s en enorme meervallen. In de lucht en bomen zitten kolibries niet groter dan een grote hommel en papegaaien. In de bossen leven aapjes, tapirs en jaguars tegenkomen. Enkele jaren terug hebben biologen in de omgeving van de lodge zelfs nog een nieuwe kikkersoort ontdekt.

  Op een kwartier wandelen door de jungle bevindt zich een 50 meter hoge toren vanwaar je overweldigend uitzicht hebt over het omringende regenwoud. Onbeschrijfelijke momenten als je van boven de boomtoppen papagaaien aan ziet komen vliegen, groepen apen onder je van boom tot boom ziet slingeren en toekan ́s met hun onhandige gefladder langszij ziet komen. Naast vroege, zeer vroege en latere wandelingen door het regenwoud maak je op deze dagen ook boottochtjes over de rivier.

  Overnachting in de een comfortabele jungle lodge.

  Dag 12

  Alta Floresta – Pantanal

  Na een boottocht, rit en een fraaie vlucht over het lege westen van Brazilië kom je terug aan in Cuiaba, vanwaar je met een nieuwe lokale gids koers zet naar de Pantanal. De Lodge waar je de komende dagen verblijft ligt op ca. 2,5 uur rijden van Cuiaba, diep in de Pantanal. In de directe omgeving van deze accommodatie krioelt het van het leven. Kaaimannen, apen, Capibara's, papegaaien, Toekans, Piranha's en Anaconda's zijn slechts enkele voorbeelden van het rijke dierenleven in de Pantanal.

  Overnachting in de een comfortabele lodge.

  Dag 13-14

  Pantanal

  De komende dagen heb je ruim de tijd voor het maken van diverse verkenningen door het omliggende gebied. Dit doe je te voet, te paard, per kano en per motorboot in kleine groepen, steeds begeleid door Engelssprekende gidsen. Met de kano bezoek je de lagunes met hun dobberende waterplanten en weelderig begroeide oevers. Met een beetje geluk zie je op de uitstappen reuzenotters, kaaimannen, capibara’s en misschien zelfs een 'ipeki', ook wel de kangoeroe onder de vogels genoemd, omdat hij zijn jongen grootbrengt in een holte onder de vleugels.

  Natuurlijk zal het vissen op piranha’s ook niet ontbreken.

   

  Overnachting in de een comfortabele lodge.

  Dag 15

  Pantanal – Cuiaba – Salvador

  In de loop van de dag reis je samen met de gids weer terug naar de bewoonde wereld waar je op een vlucht stapt naar Salvador.

  Salvador is een stad vol geschiedenis. Het is de meest Afrikaanse stad buiten Afrika, met sterke Afrikaanse invloeden in de keuken, de muziek en de religie.
  Het oude stadsdeel Pelourinho oogt zeer Portugees en kan zelfs de vergelijking aan met Lissabon. De beneden- en de bovenstad zijn met elkaar verbonden door een tandradbaantje en door een zeventig meter hoge losstaande lift.

   

  Hotelovernachting

  Dag 16

  Salvador

  Samen met een privé́ gids maak je vandaag een wandeltocht door het historische centrum van de stad. De rest van de dag ben je vrij.

  Hotelovernachting

  Dag 17

  Salvador – Morro de São Paulo

  ’s Ochtends vaar je met een snelle catamaran naar Morro de São Paulo, een tropisch eiland vol mangroves, kokospalmen, dichte jungle en heerlijke stranden. Het dorpje Morro op het eiland met de naam Tinharé ligt op ongeveer 2 uur varen van Salvador. Er is geen autoverkeer en over de zandpaden kun je je enkel te voet, per tractor of op een muilezel verplaatsen. Er zijn een aantal gezellige strandbars, comfortabele accommodaties en goede restaurants.

  Overnachting in een pousada.

  Dag 18-19

  Morro de São Paulo

  Snorkelen en relaxen, dat zijn de sleutelwoorden op dit eiland. Voor wie er op uit wil zijn er zijn riffen waar je met kleine bootjes naartoe kunt varen en bij laagwater goed kunt snorkelen. Verder zijn er hele mooi duikspots. Vissersgehuchtjes waar ze leven van de oesterteelt en enkele oude koloniale nederzettingen tussen de mangrove bossen aan de luwzijde van het eiland zijn absoluut een bezoekje waard. Je bent deze twee dagen vrij om zelf in te vullen op een actieve of minder actieve manier.

  Overnachting in een pousada.

  Dag 20

  Morro de São Paulo – Salvador – Brussel

  Per snelle catamaran terug naar het vasteland waar een transfer je naar de luchthaven van Salvador brengt voor de terugvlucht naar België.

  Periode

  Prijzen geldig tot 15 december 2019.

  Prijzen

  € 3855 per persoon (o.b.v. 2 personen - tweepersoonskamer)

  Supplement hoogseizoen van 1 januari 2019 tot 20 februari 2019: € 100 per persoon

  Prijs varieert volgens het aantal reizigers, de gekozen hotelcategorie en de concrete reisdata (laag- of hoogseizoen).

  Prijzen 2020 op aanvraag.

  Nota

  Tijdens Carnaval en Oudjaar is een verblijf in Rio, Salvador en Morro de Sao Paolo op basis van beschikbaarheid.

  Toeslagen kunnen tijdens deze periode van toepassing zijn.

  Reservatie is steeds op aanvraag en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

  Aantal dagen

  20

  Budget / geld

  De lokale munt is de Real.
  Je kan op vele plaatsen met een kredietkaart betalen en geld afhalen. Je hoeft dus niet al te veel cash bij te hebben.

  Documenten

  Een geldige reispas is verplicht (nog geldig tot minstens 6 maand na terugkeer in België).

  Fysiek

  Deze reis is haalbaar voor elke gezonde reiziger.

  De voorziene wandelingen zijn eenvoudig op goede paden en ze zijn aanpasbaar naar elk niveau. Indien je op Ilha Grande wil wandelen zijn er grotere hoogteverschillen en iets meer uitdagende paden.

  Gezondheid

  Wettelijk zijn er geen inentingen verplicht.
  Voor medisch advies in verband met facultatieve inentingen verwijzen we naar de huisarts of de provinciale centra voor volksgezondheid en/of www.itg.be.

  Individuele reizen

  Deze reisroute is een suggestieroute en kan zo uitgevoerd worden. Heb je meer of minder tijd, wil je een upgrade naar 4-hotels, heb je speciale wensen en/of  bijzondere interesses? We werken graag een individueel programma op maat uit. Veel is mogelijk. Informeer ons je wensen en vraag een concreet reisvoorstel.

  Klimaat

  Rio de Janeiro is heel het jaar warm genoeg om op een aangename manier te bezoeken. Tijdens onze zomermaanden is het er iets koeler maar valt er ook minder regen. In de Europese wintermaanden is het er warmer met regelmatig zomerse regenbuien.
  De Pantanal is heel het jaar warm. Van mei tot en met oktober zijn de beste maanden omdat er dan minder regen valt en de dieren makkelijk te zien zijn.
  Iguaçu heeft een warm landklimaat met het hele jaar een vrij hoge gemiddelde neerslag. De meeste maanden hier zijn aangenaam met hoge temperaturen. Alleen in de maanden mei tot en met augustus kan de temperatuur hier wel eens zakken maar echt koud is het nooit. De regenval en de aanwezigheid van de rivieren en de watervallen zorgen er hier echter wel voor dat de luchtvochtigheid aan de hoge kant is.

  Logies

  Je verblijft in een mix van comfortabele 3* hotels en lodges, steeds met privé sanitair.
  In de Pantanal verblijf je op een Fazenda, een boerderij omgevormd tot hotel. Hier ben je te midden van de natuur.
  Indien gewenst is een upgrade naar 4* hotels mogelijk.

  Maaltijden

  Alle ontbijten zijn inclusief.
  Richtbedrag lunches en diners: voorzie ongeveer 20 euro per dag.
  Tijdens het verblijf in de Pantanal is het vol pension.

  Op maat

  Dit individueel programma is een suggestieroute. Hierbij krijg je al een goed beeld van de mogelijkheden op deze bestemming. We stelden deze route samen met de bedoeling een zo compleet mogelijk beeld te geven van de regio. Elke suggestieroute kan aangepast worden, van het aantal dagen, het type logies tot de route zelf. Heb je een duidelijk beeld van wat je wilt of je krijg je graag advies van onze regiospecialist neem dan contact op met Zuiderhuis.

  Taal

  Als enige land in Zuid-Amerika wordt er in Brazilië Portugees gesproken. De vocale bevolking kan weinig Engels maar in de hotels en op plaatsen waar ze gewend zijn om met toeristen te werken spreekt men wel een woordje Engels. Met Spaans kan je je ook een beetje redden.

  Toegangsgelden

  Toegangsgelden zijn niet inclusief in de reissom. De prijzen variëren volgens locatie.

  Veiligheid

  Zoals op de meeste plaatsen in Latijns Amerika kan er veilig gereisd worden maar moet je de nodige voorzorgen nemen, vooral in de steden. Je gedraagt en kleedt je best zoals de Brazilianen en valt beter zo min mogelijk op als toerist. Voor vertrek ontvang je van ons meer informatie en tips.

  Vlucht

  Vluchten zijn niet inclusief in de prijs.
  Graag maken we je ook een concreet vluchtvoorstel.
  De binnenlandse vluchten zijn niet inclusief en liggen rond de 400 Euro per persoon (richtprijs).

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  30/09/2019