BULGARIJE WANDELREIZEN

ONTDEK BULGARIJE

wandelreizen bulgarije rila en pirin bergen

Sportief wandelen in Rila en Pirin

De hoogste top van Bulgarije ligt in Rila, ook wel de ‘Bulgaarse Alpen’ genoemd en daarom ideaal voor sportieve trekkings. Dit ruige bergmassief herbergt vele gletsjermeren zoals de beroemde ‘Zeven Meren’, groene valleien én het orthodoxe Rilaklooster. Dit architecturale pareltje behoort tot het UNESCO Werelderfgoed en mag zeker niet ontbreken op jouw reis naar Bulgarije. In de aangrenzende bergketen Pirin wandel je langs de mooiste bergpaden naar de meest pittoreske uitzichten. Deze bergketen werd eveneens bekroond door UNESCO.

Ook in de winter ga je bergwandelen met sneeuwschoenen in deze machtige bergen, die in dit seizoen nauwelijks bewandeld worden. Met sneeuwschoenen en in groep dring je diep door in het winterse, witte landschap en ontdek je de meest ongerepte sneeuwtapijten.

Bulgaarse cultuur en natuur

Voor een originele wandelvakantie in de bergen ga je naar Bulgarije. Je vliegt op de bruisende hoofdstad Sofia met z’n rijke verleden en prachtige architectuur. Sofia ligt aan de voet van het beboste Vitoshagebergte met enkele pieken boven de tweeduizend meter. Boven heb je een schitterend zicht op Sofia en de toppen in het zuiden. Het Rodopegebergte in Zuid-Bulgarije vormt de natuurlijke grens met Griekenland. Je wandelt er door groene heuvellandschappen, open valleien met gezellige dorpjes en eeuwenoude dennenwouden. Hier ontdek je enkele spectaculaire natuurwonderen, maar ook het prachtige Rila- en Bachkovoklooster.

Lees meer

Beschikbaar Gegarandeerd Op aanvraag Volzet

Reis Start Eind # dag. Prijs Status
Image {{departureDate.Title}}
{{departureDate.Title}} {{departureDate.StartDate | date: 'dd-MM-yyyy'}} {{departureDate.EndDate | date: 'dd-MM-yyyy'}} {{departureDate.NumberOfDays}} {{departureDate.Price | currency}} Ontdek
loading