Op zoek naar iets?

header cany guara

SPANJE - Canyoning in de Sierra de Guara voor gezinnen of een groepje vrienden - 5 of 7 dagen

{{statusText}}

Op aanvraag

  • groepsreis in de bakermat van het canyoning
  • voor kinderen vanaf 8 jaar
  • afwisseling tussen zwemmen, wandelen, rappellen en klauteren (kunnen zwemmen is vereist, meestal slechts korte afstanden)

  5- of 7-daagse gezinsreis Canyoning in de Sierra de Guara

  Canyoning in de Sierra de Guara voor gezinnen of een groepje vrienden. 3 of 5 dagtochten in een andere canyon. 

  Het 7-daags programma kan op elke zondag in de zomer beginnen. Het 5-daags programma kan op elke maandag in de zomer beginnen.
  Voor meer informatie en om een datum vast te leggen neem je best contact op met het kantoor van Zuiderhuis Wandelreizen.

  De Sierra de Guara ligt een 80 km ten zuiden van de Pyreneeën in de Spaanse provincie Huesca. In 1990 werd het gebergte een nationaal park dat nu gekend staat als het  ‘Parque natural de la Sierra y cañones de Guara’. 

  De afdaling van de kloven van de Sierra de Guara is een schitterend avontuur. Wie er eenmaal geweest is, begrijpt meteen waarom. Dit middengebergte even ten zuiden van de Pyreneeën is de bakermat van het canyoning. Op het eerste zicht lijkt dit gebergte op een hoogplateau begroeid met mediterraan struikgewas en bos. Maar in de kalksteen waaruit het gebergte bestaat zijn een honderdtal kloven scherp uitgeërodeerd. Door een twintigtal stroomt er, zelfs in volle zomer, helder en koel water. De tocht begint steeds met een aanloopwandeling of korte transfer naar één van de canyons. Op deze wandelingen maak je kennis met dit prachtige gebied en wijden de lokale gidsen je in in de flora en fauna. Dit gebied staat trouwens gekend voor zijn grote roofvogel- en gierenpopulaties. In de canyons zelf varieert het programma naargelang de stand van het water en de natuurlijke vorm van de kloof. Je wandelt door het water, klautert op rotsblokken, zwemt door donkere engtes, daalt met een rappel een waterval af of je laat je drijven door smalle kloven waar je geniet van het spel van licht en schaduw. Tijdens de zomermaanden baadt de Sierra de Guara  in de warme Spaanse zon en bieden de canyons een aangename verkoeling.  Op deze tocht voor sportieve families bieden we een gevarieerd, boeiend maar ongevaarlijk canyoning programma. Vijf dagen doen we telkens een andere canyon. Het precieze programma hangt af van de groep, de leeftijd van de kinderen en van de weersomstandigheden. De ervaren gidsen van de Sierra de Guara leiden alles in goede banen en kiezen steeds een programma dat zo goed mogelijk aansluit bij de groep en dat iedereen aankan. Hun technische kennis maakt dat dit geweldig avontuur op een leuke maar veilige manier verloopt.

  Tip: bezoek zeker het prachtige Middeleeuwse vestingstadje Alquezar!

  Logies en praktisch:

  • eigen wagen, ook nodig voor sommige transfers 
  • vast verblijf in volpension ('s middags lunchpakket) in een herberg of op een camping in de vallei van Rodellar, aan de oever van de rivier; tenten worden gratis ter beschikking gesteld; een eigen tent meebrengen kan
  • grotere groepen worden opgesplitst; als er minder dan 6 Zuiderhuis deelnemers zijn, kan het programma doorgaan met een internationale groep. 

  Ontdek zeker ook onze andere gezinstochten.

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Technisch wandelniveau

  Dag 1

  Afspraak in de namiddag, installatie en avondmaal

  Ontvangst en installatie.

  Dag 2-6

  3 of 5 dagen canyoning

  Tochten in de canyons Rio Barrasil, La Peonera, Rio Balces, Rio Vero of andere.

  Dag 7

  Vertrek

  Einde en vertrek naar huis.

  Periode

  Vertrek mogelijk van 30/06/19 t.e.m. 01/09/19 (op zondag voor de 7-daagse; op maandag voor de 5-daagse).

  Prijzen

  Vanaf € 482 (5-daagse) / € 659 (7-daagse) per persoon (o.b.v. 2 personen – camping: tent, volpension)

  Vanaf € 515 (5-daagse) / € 709 (7-daagse) per persoon (o.b.v. 2 personen – meerpersoonskamer voor eigen reisgezelschap, volpension)

  Optioneel: kortingen (kinderen)

  Nota

  Aantal dagen

  7 (5 dagen canyoning) of 5 (3 dagen canyoning).

  Afspraak

  Las Almunias, in de vallei van Rodellar.

  Bagage

  Tochten met picknickrugzak.

  Begeleiding

  Plaatselijke Frans- en Engelssprekende professionele gidsen, specialisten in de canyons. Ze beschikken over een perfecte kennis van het terrein, absoluut noodzakelijk voor dit programma.

  Deelnemers

  Min. 6 - max. 12 (minstens 2 families per groep). Andere data op aanvraag. Grotere groepen worden opgesplitst. Als er minder dan 6 Zuiderhuis deelnemers zijn, kan het programma doorgaan met een internationale groep.

  VOOR KINDEREN VANAF 8 JAAR

  Logies

  In een traditionele, comfortabele herberg met aparte kamers. Families tot 6 personen logeren op dezelfde kamer (naargelang beschikbaarheid). Dagelijks heel verzorgd diner in de herberg.

  OF

  Logies op een camping, aan de oever van de rivier. De tenten worden gratis ter beschikking gesteld. Een eigen tent meebrengen kan. Neem een goede slaapmat/luchtmatras mee. Onbijt in openlucht op het gezellige domein, samen met de canyoninggidsen. Diner meestal op de camping, maar ook enkele dagen elders in een aangenaam restaurant.

  Niveau

  Voor sportieve families met een beetje zin voor avontuur en durf. Kunnen zwemmen is vereist, meestal slechts korte afstanden. Af en toe worden touwtechnieken gebruikt, maar technische ervaring op dat gebied is niet nodig. Tochten met picknickrugzak. Afwisseling tussen zwemmen en wandelen, soms klauteren. We zijn steeds een hele dag op pad.

  Situering

  De provincie Aragon in het noorden van Spanje ten zuiden van de Pyreneeën. De Sierra de Guara is de bakermat van het canyoning.

  Vervoer

  Met eigen wagen, ook nodig voor sommige transfers.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  11/06/2019