Op zoek naar iets?

Zhangjiajie

CHINA - Van zijde en rijst - 22 dagen

{{statusText}}

vanaf €{{product.Price}}

prijs op aanvraag

  • september | max. 14 deelnemers | Nederlandstalige reisleiding
  • de Zijderoute met fenomenale landschappen
  • pieken en bulten in Guilin en Zhangjiajie
  • culturele hoogtepunten van Peking en Xian

Voor deze rondreis zochten we naar een evenwicht tussen enkele gekende en enkele minder gekende hoogtepunten.

Peking met een bezoek aan de verboden stad, het zomerpaleis en een uitstap naar een rustiger stuk van de Chinese muur vormen de start van deze reis dwars door het enorme China.

Vervolgens vliegen we naar het Westen om een stuk zijderoute te bezoeken met woestijnlandschappen, grot tempels en de fantastische gekleurde rotsen van Zhangye Danxia.

In Xian staat natuurlijk het terracotta leger op het programma maar deze volledig ommuurde stad heeft veel meer te bieden. We wandelen er over de muur en kuieren door de moslimwijk met een uitgebreide markt en eetstalletjes.

Na deze portie cultuur trekken we terug de natuur in naar het spectaculaire Zhangjiajie nationaal park en de Tianmen berg. We wandelen er ook over de welbekende glazen brug.

Voor het contact met de lokale bevolking en de minderheden gaan we naar het gebied van de Miao. We wandelen er langs dorpen omgeven door indrukwekkende rijstterrassen.

We sluiten de reis af in het stadje Yangshuo in de buurt van Guilin. Met een bamboe boot en per fiets kunnen we het prachtige karst landschap bewonderen.

Comfort niveau

Fysiek wandelniveau

Dag 1-2

Peking

Na een nachtelijke vlucht zetten we op dag 2 voet aan grond in Peking, het cultureel, politiek en economisch kloppende hart van China. Meanderend door de druk bevolkte straten van de metropool bereiken we ons hotel. Na wat opfrissen in het hotel verkennen we samen met de reisleider al een stukje van de stad. Bij valavond gaan we naar een lokaal restaurantje, waar Pekingeend met stip op één staat.

Dag 3

De Chinese Muur en het Zomerpaleis

Na een deugddoende nachtrust beklimmen we de Chinese Muur nabij Mutianyu, op zo’n 70 km van Peking. Over een lengte van 2,3 km waken 22 granieten wachttorens over de bosrijke omgeving. De muur in Mutianyu zag in de 6de eeuw het levenslicht en werd vanaf de 14de eeuw uitgebreid en in zijn oorspronkelijke glorie hersteld onder het alziende oog van generaal Xu Da, één van grondleggers van de Ming-dynastie. De namiddag brengt ons naar het Zomerpaleis, sinds 1750 het weelderige buitenverblijf van menig keizer, waar vreedzaam gonzende tuinen en traditionele paviljoenen elkaar perfect in balans houden.

Dag 4

Het Tiananmenplein en de Verboden Stad

Het Plein van de Hemelse Vrede is doorheen de twintigste eeuw vaak een plein van protest gebleken. In een ver verleden gaf de poort op het Tiananmenplein toegang tot de verboden stad, het centrum van de keizerlijke macht. Het is echter ook de plek waar Mao in 1949 de Volksrepubliek China uitriep, en waar in 1989 het protest tegen de communistische partij bloedig neergeslagen werd. Het plein herbergt Mao’s mausoleum, het nationale museum van China en verscheidene monumenten die de daadkracht van het Chinese volk vieren. We verkennen ook de verboden stad, een eeuwenoude keizerlijke mozaïek van kleurrijke daken waar concubines, eunuchen en allerlei dienaren op trillende benen voor de keizer verschenen.

Dag 5-6

Op de zijderoute

We stappen het vliegtuig op richting Dunhuang in het westen van China, eeuwenlang een vooraanstaande handelsstad op de zijderoute. Uitgehouwen in de rotsen boven de traag stromende Dachuan, liggen de tempelgrotten van Mogoa, een veelkleurig canvas vol boeddhistische muurschilderingen, inscripties, manuscripten en kunstobjecten. Voorbij de goudkleurige zandpiramides van de Mingsha-bergketen trekken we naar de oase Crescent Spring, een meer in de vorm van een halvemaan dat reeds tijdens de Han-dynastie (2de eeuw v.Chr.) een toeristische trekpleister was. De grillig gekartelde steenformaties van Yardang leiden ons op dag 6 naar de Yumen-pas en de Grote Muur van de Han-dynastie. Eenmaal terug in Dunhuang geven we onze ogen (en smaakpapillen) de kost op de bruisende Shahzou-avondmarkt.

Dag 7-8

Jiayuguan en Zhangye

We reizen door naar Jiayuguan en de Jiayuguan Pass, het best bewaard gebleven deel van de Chinese Muur. De legende wil dat de bouwheer de architect met enige argwaan vroeg hoeveel bakstenen nodig zouden zijn voor de constructie van de pas. De bouwheer voegde vol zelfvertrouwen één extra baksteen toe aan dat aantal, om de arrogante architect op zijn plaats te zetten, maar kwam bedrogen uit. De extra baksteen? Die rust reeds eeuwen bovenop de poorten van de pas. Zo’n 225 km verder bezoeken we op dag 8 Zhangye, waar een gigantische Boeddha met eeuwige glimlach de bezoekers minzaam toelacht. Volgens de overlevering werd de veelbezongen Kublai Khan in de Giant Buddha Temple geboren en bracht Marco Polo meer dan een jaar door in Zhangye. Nabij de stad doorkruisen we de kleurrijke Danxia-rotsformaties, regenboogbergen die door eeuwenlange erosie scherp tegen de horizon afsteken.

Dag 9

Matisi en Xian

Alvorens het vliegtuig op te stappen richting Xian bezoeken we de boeddhistische tempelgrotten van Matisi, zo’n 65 km van Zhangye. Talrijke houten en vergulde iconen, pagodes in alle kleuren en maten en tot de verbeelding sprekende muurschilderingen uit verschillende tijdperken maken van Matisi de ideale plek om China’s rijke religieuze verleden binnen te duiken. In de namiddag vliegen we richting Xian.

Dag 10-11

Xian

In de omgeving van Xian komen we oog in oog te staan met het strijdlustige terracotta-leger van keizer Qin Shi Huang en genieten ’s avonds van typische maaltijd met dumplings en kijken naar rituele dansen uit de Tang-dynastie.

Op dag 11 wandelen we door de Islamitische wijk, waar Perzische en Arabische koopmannen van weleer hun sporen nalieten en verkennen we de omwalling van de stad alvorens een binnenlandse vlucht naar Zhangjiajie te nemen.

Dag 12-13

Zhangjiajie

Het zuidelijker gelegen Zhangjiajie Nationaal Park is een bosrijk natuurgebied waar de zandsteenpilaren met hun hoofd in de wolken richting de hemel reiken. We veroveren (weliswaar mits behulp van een kabelbaan) de toppen van de Tianmen en de Tianzi. Het glazen pad rond de top van de Tianmen doet zelf de grootste waaghalzen duizelen. We verkennen de Chinese Grand Canyon en steken mits een beetje moed de glazen brug op 300 meter hoogte over.

Dag 14-18

Miao en rijstvelden

We nemen de hogesnelheidstrein richting Kaili, hoofdstad van de autonome prefectuur Qiandongnan in de provincie Guizhou in het zuiden van China. 42% van de bevolking van Qiandongnan behoort tot de Miao, zo’n 32% tot de Dong, twee van de 55 officieel erkende etnische minderheden in China. We bezoeken enkele traditionele dorpjes als Basa Miao, Yintan Dong en Tang’an en worden geconfronteerd met een volledig ander China. Een China dat niet meesurft op golven van technologische vernieuwing maar zijn eeuwenoude ambachten in stand houdt, een China waar traditie en ritueel onlosmakelijk met het dagelijkse leven verweven zijn.

Dag 19-20

Yangshuo

We sluiten ons avontuur af in het vreedzame dorpje Yangshuo nabij de stad Guilin in de provincie Guangxi in Zuid-China. Voorbij rijstvelden, meanderende riviertjes en in nevel gehulde heuvels verkennen we het landschap rondom Yangshuo per fiets en vanop een bamboeboot.

Dag 21-22

Terugvlucht via Peking

Tijd om nog even te ontspannen, na te genieten van de reis en de laatste souvenirs te kopen. In de namiddag volgt een transfer naar Guilin voor de vlucht naar Peking en uiteindelijk naar Brussel.

Nota

Vroegboekkorting: 5% korting bij boeking tot 6 maanden voor vertrek.

Comfort

Comfortabele hotels.

Deelnemers

min. 8 - max. 14

Documenten

Paspoort en documenten voor China.

Fysiek

Wandelingen van enkele uren tot een dag.

Toegangsgelden

Inbegrepen toegangsgelden:

verboden stad | Chinese muur | zomerpaleis | Temple of Heaven | Mogao Caves | Crescent Spring | Han great wall and Yumen gate | Yardang Geopark | jiayuguan | Danxia | Great Boeddha Zhangye | Matisi | Terracotta Warriors | City Wall Xian | Tian Men Mountain | Glass Walk | Glass Bridge | National Park Zhangjiajie | park cable car and lift Zhangjiajie | Bailong lift | Boottocht Tujia meer Zhangjiajie | Boot voor Baofenghu | Miaodorp Langde | Basha dorp| Zhaoxing dorp | Moonhill   

Niet inbegrepen:

Kabellift grote muur 120 RMB | Stoeltjeslift Tianmen Mountain 25 RMB p/p | fietshuur stadsmuur Xian 45 RMP p/p | inkom grote moskee Xian 25 RMB p/p | Bell tower 30 RMP p/p | toegangsgelden voor niet in het programma voorziene bezoeken.

Klimaat

We reizen in het noorden, centrum en zuiden van het land en reizen dus door verschillende klimaatzones. Overal is het warm met in het subtropische zuiden meer kans op regen.

Begeleiding

Nederlandstalige reisleiding.

Single

Standaard deel je een kamer met een reisgenoot. Wil je zeker zijn van een single kamer dan kan je hiervoor een toeslag betalen van 540 Euro.

Transport

Minibus en 4 binnenlandse vluchten.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

Dossierkosten

Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

Je Zuiderhuis-voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.