Op zoek naar iets?

Cinque Terre

ITALIË - Cinque Terre - 5, 6 of 7 dagen

{{statusText}}

vanaf €540

  • individuele wandelreis vanuit vast verblijf aan de Ligurische kust
  • ruime keuze aan wandelingen tussen Portofino en Portovenere en in het nationaal park Cinque Terre
  • Verblijf in een comfortabel hotel*** in Manarola of **** in Levanto

  5- 6- of 7-daagse individuele wandelvakantie in de Cinque Terre

  Deze wandelreis laat je zowel het nationale park Cinque Terre als het schiereiland Portofino en dat van Sestri Levante ontdekken.

  De meest imponerende landschappen van Ligurië vind je in het nationale park Cinque Terre, dat zich uitstrekt langs dekust tussen Levanto en Portovenere. Haar naam dankt het door Unesco beschermde park aan de vijf middeleeuwsevissersdorpjes Monterrosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Het zijn alle vijf architecturale meesterwerken die door talloze generaties op de natuur overwonnen en vormgegeven werden; het ene genesteld tussen de plooien van een steile rotswand, het andere bovenop een kliftop, uikijkend over de azuurblauwe zee. Talloze wandelpaden doorkruisen het kustgebergte door mediterraan maquis en langs met stenen omzoomde wijnterrassen en olijfgaarden. De zee is nooit veraf. Ze rolt op het strand waarover u wandelt of klotst diep beneden langs het pad tegen de rotsen.

  Naast de Cinque Terre zelf ontdekt u de schiereilanden Portofino en Sestri, met hun jachthavens en uitlopers met pijnboombossen die zich spiegelen in talloze blauwgroene kreekjes. Na de wandeling vindt u zeker wel een terrasje met bijhorend zeepanorama waar u kan genieten van de plaatselijke gastronomie. Proef er bijvoorbeeld een foccacia of de lokale ansjovis, vergezeld van een fris Ligurisch wijntje. Om dit uitgestrekte gebied te verkennen stellen we u naargelang de gekozen verblijfsformule, 4, 5 of 6 wandelroutes voor.

  Logies en praktisch:

  • kamer en ontbijt in een charmant en mooi gelegen 3-sterrenhotel in Manarola of in Monterosso (naar keuze)
  • mogelijke upgrade naar een 4-sterrenhotel met zwembad en wellness in Levanto
  • vlucht naar Genua of Pisa en verder met de trein naar Manarola. Met eigen wagen reizen in mogelijk maar niet aanbevolen (betaalparking aan het begin van het verkeersvrije dorp)

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1

  Aankomst

  Aankomst te Manarola of Levanto.

  Dag 2

  Levanto - Monterosso

  Korte transfer per trein naar Levanto, poort naar de Cinque Terre. Wandeling tussen maquis en pijnbomen. Zwemmen mogelijk. Tien minuten vanaf Monterosso kan u de trein naar Manarola terug nemen (4u30, 450 m stijgen, 450 m dalen).

  Dag 3

  Monterosso - Manarola

  ‘s Morgens vertrek vanuit Monterosso, eindpunt van de avond voordien. Via een weg langsheen de zee komt u toe in de hartelijke dorpjes Vernazza, Corniglia en Manarola (5 u, 600 m stijgen, 600 m dalen).

  Dag 4

  Portofino

  Wandeldag in Portofino (een uur lokale trein, heen en terug). Romantisch haventje aan de Ligurische kust, hoofdplaats van de Genuese geschiedenis (5 à 6 u, + 2 tot 2u30 optioneel).

  Dag 5

  Van Corniglia naar Vernazza

  Wandeling door het ongerepte en weinig bezochte achterland van de Cinque Terre, veel minder toeristisch dan de kustroutes. Een waar Italiaans paradijsje. De wandeling gaat door bos, wijngaarden en olijfgaarden en je ontdekt onderweg het kleine dorpje San Bernardino, vanwaar het zicht op Corniglia bijzonder schilderachtig is. Na een pittige afdaling bereik je dit mooie dorpje waar je jezelf zeker moet tracteren op een welverdiende 'gelato' aan zee.
  Ca. 4 tot 5 uur wandelen, 650 m klimmen en 725m dalen.

  Dag 6

  Riomaggiore - Porto Venere

  Start van de wandeling vanop de kam die de Golf van La Spezia scheidt van de Cinque Terre en die u volgt tot  Porto Venere (5 à 6 u, 650 m stijgen, 650 m dalen).
  De boot die u terugbrengt naar Manarola biedt u sublieme zichten en nieuwe invalshoeken van de Cinque Terre vanop zee.

  Dag 7

  Riomaggiore

  Manarola, Riomaggiore, Torre Guardiola (2u30).
  Met deze halve dagwandeling tot kort na de middag, vervolledigt u vandaag de Cinque Terre kustwandeling.
  Indien de wandelroute niet geopend is, kan u een andere wandeling maken naar Montenero, Nostra Signora della Salute, San Bernardino, Madonna di Reggio, Madonna di Soviore (3 à 4 uur wandelen en 350 à 500m hoogteverschil).

  Dit programmavoorstel kan aangepast worden naargelang uw voorkeuren, de weersomstandigheden en de toegankelijkheid van de paden die tengevolge seizoensomstandigheden (tijdelijk afgesloten kunnen zijn). Alle routes worden beschreven vanaf een station dat per lokale trein kan worden bereikt. Indien u niet in Manarola overnacht, zal het aangewezen zijn het programma aan te passen, door het gebruik van de trein zijn echter alle combinaties mogelijk

  Het programma kan worden ingekort tot een 5-, of 6-daagse reis.

  Periode

  Dagelijks vertrek is mogelijk:

  formule*** van 01/03/19 tot 30/11/19 en van 20/02/20 tot 30/11/20
  formule **** van 16/03/19 tot 30/11/19 en van 15/03/20 tot 30/11/20

  Prijzen

  5-daagse: vanaf € 529 per persoon (o.b.v. 2 personen - tweepersoonskamer)
  6-daagse: vanaf € 650 per persoon (o.b.v. 2 personen - tweepersoonskamer)
  7-daagse: vanaf € 760 per persoon (o.b.v. 2 personen - tweepersoonskamer)

  Prijs afhankelijk van het aantal deelnemers.

  Optioneel:
  - upgrade naar 4-sterren hotel in Levanto
  - 1-persoonskamer
  - half pension (enkel in Levanto)

  Wens je extra nachten bij te boeken vóór, na of tijdens de reis? Laat ons dit dan zeker weten zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken. Dit kan via het vrije opmerkingsveld tijdens het maken van de reservatie of via email indien je de reservatie reeds gemaakt hebt.

  Nota

  Aantal dagen

  7 of 5 (resp. 6 en 4 wandelingen).

  Code

  TIITP004.

  Deelnemers

  Min. 1.

  GPS-tracks

  zijn beschikbaar

  Logies

  Onder voorbehoud van beschikbaarheid is er keuze tussen 2 hotels***, in Monterosso of in Manarola  of mits toeslag in een hotel**** in Levanto

  Hotel*** in Monterosso:
  Het hotel*** ligt in het historische Monterosso, in het hart van de Cinque Terre. Het hotel is genesteld in een doolhof van gewelfde steegjes, "carruggi" genaamd. Het is een dorp dat zowel pittoresk (met zijn arcades en zijn kronkelige kerk en wit marmer) als levendig is (ruime keuze aan restaurants en winkels). Monterosso is het enige Cinque Terre-dorp met een strand. Een bad in zee kan deugd doen na een dag wandelen!Het hotel beschikt over een buitengewone tuin! Het is een rustige groene plek met zijn verschillende terrassen beplant met citroenbomen met uitzicht op de zee waar u aangenaam kan ontspannen. Als u met de auto komt, is er geen parkeerplaats bij het hotel (voetgangerszone), u moet parkeren bij de ingang van het dorp (500 m tot 1 km). Betalend parkeren (ongeveer 25 € / dag).

  Hotel*** in Manarola
  Ook Manorala ligt in het hart van de Cinque Terre! Het is ongetwijfeld het meest authentieke van de vijf dorpjes en ook het kleinste. Het charmante hotel*** ligt in het centrum van het dorp, op enkele minuten van de zee en beschikt over een bar en een aangename tuin. Kamers met privé badkamer en toilet op basis van kamer en ontbijt.
  De kamers zijn recent vernieuwd en bieden een zeer hoge standaard. U zal de rust van dit dorp waarderen.µ
  Als u met de auto komt, is er geen parkeerplaats bij het hotel (voetgangerszone). Parkeren is verplicht bij de ingang van het dorp (500 m). Betalend parkeren (ongeveer 25 € / dag), of gratis parkeren langs de weg, maar de plaatsen zijn willekeurig.

  Upgrade hotel **** in Levanto.
  Een modern en zeer comfortabel hotel beschikt over een zwembad en wellnessfaciliteiten (sauna, turks bad en massagedouches), waarover u gratis toegang hebt. De tweepersoonskamers beschikken over een balkon (1-persoonskamers zonder balkon). Gratis busdienst (station) van het hotel op de aankomst- en vertrekdag. Het hotel ligt op 10 minuten wandelafstand van het station en het stadscentrum.

  Mogelijke periode

  Het programma met verblijf in hotel*** in Manarola is mogelijk van 1 maart tot 30 november 2019.  Het programma met verblijf in hotel**** in Levanto, van 17 maart tot 30 november 2019.
  Reserveer bij voorkeur ruim op voorhand en vermijd liever de drukke periodes: het Paasweekend, Hemelvaart en Pinsteren en juli-augustus.

  Niveau

  Lichte wandelingen met geringe hoogteverschillen, maar dikwijls met een opeenvolging van steile paadjes en trappen.

  Reisweg

  Per trein via Genua of La Spezia. Met het vliegtuig tot Pisa, Genua of Firenze en verder per trein. Per wagen (mogelijk maar niet aanbevolen) via Genua en La Spezia, verplicht parkeren buiten het dorp (betaalparking +/- €10 à 15 per dag naargelang de tijdsduur).

  Situering

  Landstrook in Noord-Italië aan de Ligurische kust, 60 km ten oosten van Genua.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  29/05/2020