Op zoek naar iets?

koffie

COLOMBIA - Colombiaans Goud - 19 dagen

{{statusText}}

vanaf €{{product.Price}}

prijs op aanvraag

  • Archeologische sites van San Agustin en Tierradentro
  • Wandel tussen torenhoge palmen en langs koffieplantages
  • Wereldsteden Bogota, Medellin en Cartagena met elk een eigen karakter

De Zuidelijke route

Op deze zuidelijke route combineren we de hoogtepunten van het zuiden met enkele minder bekende parels, de minder begane paden. In het zuiden van het land is het toerisme nog iets minder ontwikkeld dan in het noorden en kan je in alle rust genieten van de gastvrijheid van de Colombianen.

Voor liefhebbers van cultuur en archeologie is deze route het neusje van de zalm. In Tierradentro en in San Agustin zijn de belangrijkste archeologische sites van Colombia te vinden.

Ben je ook te vinden voor natuur dan zullen de landschappen in de koffiestreek, aan Tatacoa en in de vallei van Samaria je zeker kunnen bekoren. Net zoals in de meer gekende Cocora vallei is deze regio bezaaid met reuzenhoge palmen.

Medellin is een moderne stad die bekroond is als meest innovatieve stad op gebied van mobiliteit. De vele kabelbanen, roltrappen en uitstekende bovengrondse metro getuigen hiervan.

In Cartagena geniet je tenslotte van de koloniale pracht en een bruisende Caraïbische sfeer.
Dag 1

Aankomst in Bogota

Aankomst in Bogota (meestal in de namiddag of ’s avonds). Transfer naar het centrum waar je incheckt in het hotel, gelegen in de wijk La Candelaria, in het oude deel van de stad.

Dag 2

Bogota

Stadstour met gids langs de bezienswaardigheden van Bogota. Je wandelt door de oude wijk La Candelaria en bezoekt het schitterende goudmuseum, met een unieke collectie gouden voorwerpen en kunstwerken. Verder bezoek je het Botero museum en per kabelbaan naar Monseratte vanwaar je een prachtig zicht hebt over de stad.

Dag 3

Villavieja en Rio Magdalena

De reis doorheen Colombia start met een rit naar het zuidelijk gelegen en slaperig stadje Villavieja, in de buurt van de Tatacoa woestijn.
De transfer brengt je niet helemaal tot in Villavieja maar zet je af aan de overkant van de Rio Magdalena waar je aan boord gaat van een kleine boot. Tijdens een korte boottocht speur je naar dieren die aan de oevers leven zoals Iguana’s en verschillende vogelsoorten.

Dag 4

Tatacoa

Tatacoa is een semi-droge zone met en fascinerend landschap van geërodeerde rotsformaties in rode aarde. Onder leiding van een lokale gids wandel je van aan het uitkijkpunt naar beneden langs deze formaties; de weg is bezaaid met verschillende soorten cactussen.
Na het bezoek een Tatacoa terug naar Vilavieja en vervolgens naar San Agustin.

Dag 5-6

San Agustin

De eerste dag bezoek je samen met een gids het archeologisch park van San Agustin met de grootste verzameling van de welgekende beelden. Deze fascinerende beelden zien er vaak uit als monsters en zijn de bewakers van de oude graftombes. In het archeologisch park staan er al 130! Het museum gelegen aan het park is zeer de moeite waard.

De tweede dag in San Agustin vullen we in naargelang persoonlijke wens. Sportievelingen kunnen sites te paard bezoeken of een rafting doen (niet altijd mogelijk, afhankelijk van de waterstand). Ook per 4 x 4 kunnen tal van sites bezocht worden, al dan niet met korte of langere wandelingen.

Dag 7-8

Tierradentro

Het afgelegen Tierradentro is voor vele reizigers nog ongekend terrein. Het spectaculaire landschap met de verschillende versierde graftombes maken deze plek uniek en meer dan de moeite waard om de slechtere wegen hiernaartoe te trotseren. In deze omgeving leven vele indianen met elk hun eigen taal en cultuur.

Je maakt op eigen houtje een wandeling langsheen de verschillende sites met graftombes. Afhankelijk van de conditie kan je kleine wandelingen maken of een meer inspannende dagtocht die de bezienswaardigheden aan mekaar rijgt.

Optioneel kunnen we zorgen we voor een lokale gids (prijs op aanvraag).

Dag 9

Popayan

Op enkele uren rijden sta je in de koloniale stad Popayan en heb je nog een namiddag de tijd om deze ‘witte stad’ met zijn vele kerken en koloniale huizen te bezoeken.
Indien interesse en op een dinsdag kunnen we een dag aan het programma toevoegen voor een bezoek aan de indianenmarkt van Silvia, niet ver buiten Popayan gelegen. Indien je meer tijd hebt raden we hier nog een extra dag aan voor een bezoek aan het Paramo Ecosysteem. Op een dagtocht ga je naar een unieke regio met eigen typische plantengroei.

Dag 10-11

Koffiestreek

Je verlaat Popayan, nog steeds met je eigen privévervoer, en zet verder koers naar het noorden richting koffieregio. Je verblijft er op een koffie hacienda waar je de volgende dag alles te weten komt over het volledige proces van koffieboon tot koffie.

Dag 12-13

Cera palmbomen

Rit naar Salamia voor een verblijf van twee nachten. Hier ga je op daguitstap naar de Samaria vallei waar er (net zoals in Cocora maar met minder toerisme) vele cera palmen voorkomen. De was die deze bomen produceren werd vroeger gebruikt om de mallen te maken waarmee de gouden voorwerpen (zoals in het goudmuseum) gemaakt werden.

Dag 14-15

Medellin

Na een lange rit kom je aan in de wijk La Poblada. Van de rustige landelijke regio’s kom je terecht in deze drukke stad. De keuze aan goede restaurantjes in deze wijk is bijna oneindig.
Met een gids bezoek je de stad, ga je met een kabelbaan of eventueel roltrappen naar verschillende wijken en aanschouw je de beelden van Botero die van Medellin afkomstig is.

Dag 16-19

Cartagena

Eindig een reis doorheen Colombia in stijl in het prachtige koloniale Cartagena. Verdwaal in de oudkoloniale straten, geniet van een heerlijke koffie op een sfeervol plein en zie de zon ondergaan vanop de stadsomwalling.

Vanuit Cartagena vlieg je terug naar Brussel, rechtreeks via KLM via Amsterdam of met een extra overstap in Bogota. (vlucht niet inclusief).


Prijstabel

€ 2665 per persoon (o.b.v. 2 personen - tweepersoonskamer)

Beste reistijd

Colombia kan je heel het jaar door bereizen. Zelfs tijdens het regenseizoen is het er nog steeds aangenaam maar kan je natuurlijk af en toe een bui verwachten en is het vaker bewolkt. De beste maanden zijn december tot maart, juli en augustus.

In Bogota is het goudmuseum is gesloten op maandag en het Botero museum gesloten op dinsdag. Houdt hiermee rekening indien je deze wil bezoeken.

Bevolking

Colombianen behoren tot de vriendelijkste, vrolijkste en meest openhartige Zuid-Amerikanen. Ongetwijfeld vormen zij mee het hoogtepunt van de reis. Familie en het genieten van het leven zijn erg belangrijk in Colombia. Ze nemen er uitgebreid hun tijd voor en het is dan ook heel normaal om in het weekend vele feestende gezinnen te zien in de natuur, aan een riviertje, in parken of in dorpjes. De barbecues worden aangestoken, er wordt gegeten en gedronken en achteraf wordt er gedanst.

Fooien

Fooien voor chauffeurs en gidsen zijn niet inclusief maar wel gebruikelijk. Op restaurant wordt een fooi van 10% verwacht. Meer info hierover in de praktische info na reservatie.

Fysiek

Iedereen met een doorsnee basisconditie en normale gezondheid kan deze route bereizen. Wandelingen kunnen naargelang conditie uitgebreid of ingekort worden.

Budget / geld

Cash Euro's en/of Dollars in beperkte mate. Met een bankkaart kun je geld pinnen in de steden. In tal van restaurants kan je betalen met een kredietkaart. De Colombiaanse munt is de peso, afgekort COP.

Gezondheid

Wettelijk zijn geen inentingen verplicht.
Voor facultatieve inentingen verwijzen we naar de huisdokter en de diensten reisadvies (travel clinic) van de universitaire ziekenhuizen. Ook de website van het Tropisch instituut geeft goede informatie: www.itg.be

Klimaat

Op de hoog gelegen plaatsen kan het flink afkoelen, vooral in de avond. Aan de Caribische kust lopen de temperaturen snel op.
De koffiestreek en Medellin hebben een aangenaam lenteklimaat.

Tijdens het regenseizoen (april tot juni en september tot november) is het vaak bewolkt en valt de regen meestal in de namiddag of ’s nachts. Ook tijdens deze periode is Colombia goed te bereizen.

Literatuur en kaartmateriaal

Sinds Gabriel García Márquez de nobelprijs voor literatuur won in 1982 voor 'Honderd jaar eenzaamheid' is de Colombiaan wereldberoemd. Andere boeken van Gabriel García Márquez zijn onder andere Ogen van een blauwe hond (verhalen), De herfst van de patriarch (roman), Kroniek van een aangekondigde dood (roman) en Liefde in tijden van cholera (roman).

Maatwerk

Individuele reizen zijn maatwerkreizen. Vermelde route is een suggestieroute; het programma is flexibel en aanpasbaar aan je wensen. Colombia is een groot land, veel is mogelijk. Heb je meer, of minder tijd te besteden, wil je meer wandelen, heb je specifieke logieswensen, wil je een ander gebied bereizen, dan kan dit a carte aangepast worden. Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte op telefoon 09 233 50 00 of via mail wereldreizen@zuiderhuis.be.

Overnachtingen

De hotels werden zorgvuldig geselecteerd omwille van hun ligging of typisch karakter en sluiten aan bij de sfeer van het land. We opteren voor middenklassehotels. Steeds kamers met douche en wc. In Tierradentro en Villavieja zijn de hotels heel eenvoudig maar wel met eigen badkamer.

Indien gewenst is een upgrade naar 4*-hotels mogelijk (niet op alle locaties). Prijs op aanvraag via wereldreizen@zuiderhuis.be.

Programmawijzigingen

De volgorde van de reisdagen en de bezoeken kan ter plaatse aangepast worden, naargelang de omstandigheden.

Reisdocumenten

Een geldige internationale reispas is verplicht (nog geldig tot minstens 6 maand na terugkeer in België).

Lokale tijd

Tijdens onze zomertijd is het in Colombia 7 uur vroeger.
Tijdens onze wintertijd is het in Colombia 6 uur vroeger.

Veiligheid

Sinds het aantreden van president Santos in 2010 is de veiligheid enorm verbeterd. In de steden moet je zoals overal in de wereld opletten voor gauwdieven maar verder is het land perfect bereisbaar en goed op weg om een van de meest populaire vakantiebestemmingen van Latijns Amerika te worden.

Vervoer

Privévoertuig met lokale chauffeur.

De intercontinentale vluchten en de vlucht van Medellin naar Cartagena zijn niet inclusief en afhankelijk van beschikbaarheid. Zuiderhuis maakt je graag een vluchtvoorstel.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

Je Zuiderhuis-voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Dossierkosten

Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

24/24 bereikbaar

Gaat er iets fout? Dan is het beter de zaak meteen ter plaatse op te lossen.

In geval van nood kan je altijd terecht bij onze betrouwbare lokale partners, zij kunnen je ter plaatse snel en efficiënt hulp aanbieden. Lukt dat niet? Dan kan je ons in nood 24 uur per dag, 7 dagen per week, 52 weken per jaar bereiken op ons noodnummer. Zo ben je er zeker van dat we jouw reis onvergetelijk maken om de juiste redenen.