Op zoek naar iets?

Colombia 1

COLOMBIA - Een swingend verhaal - 16 dagen

{{statusText}}

vanaf €1965

  • gevarieerd landschap, bruisende metropolen & vergeten koloniale dorpjes
  • wandel over eeuwenoude indianenpaden, langs koningspalmen en door koffieplantages
  • bezoek heroïsch en heldhaftig Cartagena, het kloppende hart van Caribisch Colombia

  Colombia is Zuid-Amerika’s snelst groeiende nieuwe bestemming. Tijdens een intrigerende rondreis ontdek je ongeschonden koloniale architectuur, een gevarieerd landschap, een onuitputtelijke traditie en bovenal een hartelijke en warme bevolking.

  Van de hoge Andes tot de Caribische kust, Colombia is het land van uitgestrekte tabaks- en koffieplantages, koningspalmen, de salsa en de merengue, maar ook het land van schrijver Gabriel Garcia Marquez en de laatste rustplaats van de grote bevrijder Simon Bolivar. Gran Colombia  ademt sfeer, hartstocht en vooral een bewogen geschiedenis. Het is een land met een intrigerend verhaal dat je meesleept langs swingende dorpen en authentieke koloniale parels.

  Hoofdstad Bogotà heeft zich vandaag de dag ontpopt tot een moderne metropool. Van de pittoreske oude stadswijk ‘La Candelaria’ tot het oogverblindende goud in het ‘Museo del Oro’, Bogotà prikkelt de zintuigen. 

  In het noorden is heroïsch en heldhaftig Cartagena, met zijn tropisch klimaat, robuuste stadsmuren, bruisende haven en commerciële activiteiten, het kloppende hart van Caribisch Colombia. De stad staat bol van de geschiedenis en is een van de best geconserveerde steden van Latijns-Amerika. Hier loop je in de voetsporen van Marquez en proef je de sfeer van ‘Liefde in tijden van cholera’, ’s mans wereldberoemde liefdesepos. Cartagena staat met één been in het verleden, maar blikt tegelijkertijd zelfverzekerd naar de toekomst.

  Na “honderd jaar eenzaamheid” is Colombia meer dan ooit klaar en fier om de wereld haar toeristische potentieel te tonen. Reizen naar Colombia is een bewuste keuze, een avontuur voor fijnproevers en voor iedereen met een hart voor Zuid-Amerika.
  Dag 1

  Aankomst Bogota

  Aankomst op de luchthaven van Bogota. Privétransport naar het hotel, gelegen in de historische wijk La Candelaria.

  Dag 2

  Bogota Citytour

  Citytour met Engelstalige gids. Bezoek aan de Cerro de Monseratte (het hoogste punt van de stad), verschillende monumenten en gebouwen in La Candelaria, het Botero museum en natuurlijk het bekende goudmuseum. Overnachting in Bogota.

  Dag 3

  Zipaquira

  Na het gele goud wacht het witte goud. Op weg naar Villa De Leyva stop je in de kleine koloniale Andesstad Zipaquira. Hier bevinden zich de grootste zoutreserves van het land. De stad staat naast zijn zoutmijnen vooral bekend om zijn ondergrondse zoutkathedraal. Na een bezoek aan kathedraal vervolg van de reis naar Villa de Leyva. Overnachting in het centrum van de stad.

  Dag 4

  Villa De Leyva

  Vrije dag in Villa de Leyva, een sfeervol koloniaal stadje prachtig gelegen in een bergachtig gebied. Een lust voor het oog.

  Talrijke optionele activiteiten zijn mogelijk. Wandelingen en paardrijden in de heuvels, een bezoek aan het archeologisch park of wat dacht je er van om oog in oog te staan met een 110 miljoen jaar oude dinosaurus?

  Dag 5

  Koffieregio

  Met privétransport naar de luchthaven van Bogota. Hier een nationale vlucht (niet incl) naar Armenia. Op de luchthaven Armenia ontvangst en transfer naar finca El Palmar. (authentieke koffiefinca die niet meer in gebruik is voor het verbouwen van koffie).

  Dag 6

  Valle De Cocora

  Vanuit de finca word je naar Valle De Cocora gebracht. Je maakt een wandeling door deze groene vallei en vergaapt je aan de 'Palma de Cera', de hoogste palmboom ter wereld. 
  's Namiddags kan je optioneel een koffiefinca (koffieboerderij) bezoeken. In deze finca wordt  één van 's werelds beste koffiesoorten geproduceerd. Na het proeven van een heerlijk dampende kop keer je terug naar finca.

  Dag 7

  Koffieplantages

  Halve dagtour naar een koffieplantage. Hier uitleg door en expert over het proces van bloem tot kop koffie. Middag vrij te besteden. Tour is met transport, gids en entree.

  Dag 8

  Naar Medellin

  Vandaag transport van Armenia naar Medellin. Een route van ongeveer 5 uur langs prachtige bergen, ravijnen, rivieren en dorpen. In de middag aankomst in Medellin waar wordt verbleven in Hotel Campana Boutique in de wijk El Poblado.

  Dag 9

  Medellin

  In de ochtend met gids een stadstoer door Medellin. Deels wandelend en deels met OV (metro en metrocable) bezoeken aan diverse wijken van de stad. Entree voor Musea de Antioquia is
  inclusief.

  Dag 10

  Santa Marta

  Transfer naar de luchthaven van Medellin. Hier vlucht naar Santa Marta (niet incl) en transfer naar hotel in het oude centrum, Hotel Casa Verde.

  Dag 11

  Tayrona

  Transport naar Tayrona NP. Na betalen entree, transfer naar parkeerplaats van het park, Hier en wandeling van 1 uur naar de cabañas van Arrecifes. Verblijf in cabaña met ontbijt.

  Dag 12

  Tayrona

  Vrije dag in Tayrona Nationaal Park om nog enkele wandelingen langs de prachtige stranden te maken of om aan het strand te ontspannen.

  Dag 13

  Cartagena

  Wandeling naar de parkeerplaats van het park (1 uur) en van hier met transport naar Cartagena. Verblijf in het oude centrum van de stad.

  Dag 14-15

  Cartagena

  Vrije dagen in Cartagena.
  Je kan optioneel een stadsbezoek met gids boeken waarbij je uitgebreid 'La Cuidad heroica' verkent. Het prachtige koloniale hart van de stad en de nog bestaande oude stadsmuur zijn een lust voor het oog. Ook het Inquisitiemuseum en de adembenemende Iglesia San Pedro de Claver staan op het programma.
  Er zijn nog verschillende andere uitstappen mogelijk. Het door Afrikaanse slaven gebouwde Castillo San Felipe de Barajas domineert de Cartageense horizon en is een bezoek meer dan waard.
  In wat misschien wel het meest indrukwekkende verdedigingsfort is dat de Spanjaarden ooit hebben gebouwd, kan je eindeloos door tunnels, opslagplaatsen en torens ronddwalen.
  Het hoogst gelegen gebouw van Cartagena is Cerro de La Popa. Het eeuwenoude klooster biedt spectaculaire uitzichten over de stad en de Caribische Zee.

  Dag 16

  Terugreis

  Transport naar de luchthaven van Cartagena voor de internationale vlucht.

  Periode

  Afreis dagelijks.

  Prijzen

  € 1965 per persoon (o.b.v. 2 personen - tweepersoonskamer)

  € 1599 per persoon (o.b.v. 4 personen - 2 tweepersoonskamers)

  Prijs varieert volgens het aantal reizigers, de gekozen hotelcategorie en de concrete reisdata (laag-of hoogseizoen).

  Hoogseizoenstoeslag tussen 15 december en 15 januari.

  Prijzen geldig tot 31 december 2019.

  Prijzen 2020 op aanvraag.

  Nota

  Reservatie is steeds op aanvraag en onder voorbehoud van beschikbaarheid.

  Aantal dagen

  Het aantal dagen ter plaatse is 16.

  Bevolking

  Colombianen behoren tot de vriendelijkste, vrolijkste en meest openhartige Zuid-Amerikanen. Ongetwijfeld vormen zij mee het hoogtepunt van de reis. Familie en het genieten van het leven zijn erg belangrijk in Colombia. Ze nemen er uitgebreid hun tijd voor en het is dan ook heel normaal om in het weekend vele feestende gezinnen te zien in de natuur, aan een riviertje, in parken of in dorpjes. De barbecues worden aangestoken, er wordt gegeten en gedronken en achteraf wordt er gedanst.

  Budget / geld

  Cash Euro's en/of Dollars in beperkte mate. Met een kredietkaart kun je geld pinnen aan ATM's in de steden. De Colombiaanse munt is de peso, afgekort COP.

  Fooien

  Fooien voor chauffeurs en gidsen zijn niet inclusief maar wel gebruikelijk. Meer info hierover in de praktische info na reservatie.

  Fysiek

  Iedereen met een doorsnee basisconditie en normale gezondheid kan deze route bereizen. Korte wandelingen (maximum 3 uur).

  Gezondheid

  Wettelijk zijn geen inentingen verplicht.

  Voor facultatieve inentingen verwijzen we naar de huisdokter en de diensten reisadvies (travel clinic) van de universitaire ziekenhuizen. Ook de website van het Tropisch instituut geeft goede informatie: www.itg.be

  Klimaat

  Colombia heeft het hele jaar door een bijzonder mild klimaat. De gemiddelde temperatuur bedraagt er 25°C. In de Andes koelt het iets feller af, terwijl het in de noordelijke kuststreken wat warmer kan worden. In het noorden regent het ook iets vaker dan in het binnenland.

  Literatuur en kaartmateriaal

  Sinds Gabriel García Márquez de nobelprijs voor literatuur won in 1982 voor 'Honderd jaar eenzaamheid' is de Colombiaan wereldberoemd. Andere boeken van Gabriel García Márquez zijn onder andere Ogen van een blauwe hond (verhalen), De herfst van de patriarch (roman), Kroniek van een aangekondigde dood (roman) en Liefde in tijden van cholera (roman).

  Lokale tijd

  Tijdens onze zomertijd is het in Colombia 7 uur vroeger.
  Tijdens onze wintertijd is het in Colombia 6 uur vroeger.

  Overnachtingen

  De hotels werden zorgvuldig geselecteerd omwille van hun ligging of typisch karakter en sluiten aan bij de sfeer van het land. We opteren voor middelklassehotels. Steeds kamers met douche en wc.

  Programmawijzigingen

  De volgorde van de reisdagen en de bezoeken kan ter plaatse aangepast worden, naargelang de omstandigheden.

  Reisdocumenten

  Een geldige internationale reispas is verplicht (nog geldig tot minstens 6 maand na terugkeer in België).

  Transport

  Privevoertuig met chauffeur en binnenlandse vluchten. De vluchten zijn niet inclusief en afhankelijk van beschikbaarheid).

  Veiligheid

  De politieke situatie in Colombia is de laatste jaren enorm verbeterd. Sinds het aantreden van president Juan Manuel Santos in 2010 heeft hij van de binnenlandse veiligheid een prioriteit gemaakt en met succes. Bepaalde gebieden worden nog afgeraden, maar het spreekt voor zich dat we die niet bezoeken. De voorgestelde route is perfect bereisbaar.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Late boeking

  Indien je minder dan 28 dagen voor afreis boekt kan het zijn dat er een extra dossierkost aangerekend wordt van € 50 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  11/06/2019