Op zoek naar iets?

GR20 Corsica

FRANKRIJK - Corsica, de GR20 - 7 of 15 dagen

{{statusText}}

vanaf €650

  • individuele wandeltocht met gedeeltelijk bagagevervoer of eigen rugzak
  • de beroemdste en uitdagendste lange afstandsroute in Europa
  • keuze tussen de volledige 15-daagse of een 7-daagse in het zuiden of het noorden

  Van het zuiden naar het noorden dwars door Corsica langs de legendarische GR20

  Een uitdagende tocht voor ervaren bergwandelaars: met naar keuze de complete 15-daagse van Bavella naar Bonifatu of twee 7-daagse varianten, van Bavella naar Vizzavona of van Vizzavona naar Bonifatu.

  De GR20 is wellicht de beroemdste lange afstandsroute in Europa. Ze doorkruist Corsica diagonaal, van het noordwesten naar het zuidoosten, dwars door het centrale granieten bergmassief, met toppen van meer dan 2000 meter en is enkel weggelegd voor ervaren bergwandelaars met een uitstekende conditie. Met onze formule waarbij je bagage meestal vervoerd wordt, maken we het wel iets comfortabeler. 

  Je volgt de GR20 over een afstand van 150 km van Bavella in het zuiden tot de Muvrella nabij Calvi in het noorden. Het voordeel van deze zuid-noord richting is dat je de zon meestal in de rug hebt, en je de tocht iets vroeger in het jaar kan starten. De hoge passen zijn in de vroege zomer immers vaak nog besneeuwd of verijst. Onderweg is het genieten van de ruige en wilde natuur, spectaculaire landschappen en duizelingwekkende vergezichten over het eiland.

  Je maakt kennis met de bewoners van authentieke bergdorpjes en misschien ontmoet je er enkele van de laatste herders onderweg met hun kudden naar de hoogste bergweiden. Voor alle maaltijden wordt gezorgd en je kampeert of overnacht in berghutten of bergeries. Je kan opteren voor de integrale tocht van 15 dagen, of een van de twee helften: de GR20 zuid, van Bavella tot Vizzavona of de GR20 noord, van Vizzavona tot de omgeving van de Haut Asco.

  Een tocht vol afwisseling en een onvergetelijke belevenis!

  Logies en praktisch:

  • eenvoudig verblijf in gîtes, refuges, bergeries en tenten
  • uitdagende wandelingen voor geoefende wandelaars
  • met gedeeltelijk bagagevervoer (beperkte rugzak voor een aantal etappes) of naar keuze de volledige tocht met eigen rugzak

  Stel zelf je groep samen

  Dit wandelprogramma is ook mogelijk voor kleine groepen waarvoor we naargelang het aantal deelnemers een lagere prijs kunnen bieden. Vraag vrijblijvend naar een offerte.

  Meer info over zelf samengestelde groepen vind je hier.

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1

  Aankomst

  Aankomst in Ajaccio. Overnachting.

  Dag 2

  Ajaccio - Col de Bavella

  Transfer naar de col de Bavella in de namiddag.

  Dag 3

  Bavella - Asinao

  Door het hart van het Bavella-massief langs hoge roze granieten rotstorens en afdalen in de Asinauvallei.

  7 km, 5u, 750m stijgen, 550m dalen.

  Dag 4

  Asinao - Cuscionu

  Klim naar de top van de Monte Alcudina (2134m). Hier heb je een panoramisch uitzicht op je route voor de komende dagen. Over het plateau van Cuscionu, bezaaid met herdershutten.

  8km, 4u wandelen, 750m klimmen en 1000m dalen.

  Dag 5

  Cuscionu - Usciolu

  Langs groene pozzines (vochtige grasvelden) en langsheen een smalle rivier naar de bergkam die je naar de Usciolu hut brengt, schitterende luchtige uitzichten.

  13km, 5u, 600m klimmen en 200m dalen.

  Dag 6

  Usciolu - Col de Verde

  Mooie zichten op de oostelijke vlakten beneden en de zee met tal van lagunes. Verder langs de kammen naar de bossen van de Col de Verde.

  15km, 7u30, 700m klimmen, 1150m dalen.

  Dag 7

  Col de Verde - Capanelle

  Door een woud van hoge naaldbomen naar de flanken van het Monte Rotondomassief. Naar Capanelle.

  12 km, 5u, 650m klimmen, 900m dalen.

  Dag 8

  Capanelle - Vizzavona

  Naar de Col Palmente waar je geniet van zichten op de oostelijke kust. Afdaling door bosgebied naar Vizzavona.

  15km, 6u, 250m stijgen, 900m dalen.

  Dag 9

  Cascade des Anglais

  Naar de cascade des Anglais en kammenwandeling met schitterende uitzichten naar de refuge de l'Onda.

  8km, 6u, 1200m stijgen, 800m dalen.

  Dag 10

  Pinzi Corbini

  Via de Bocca d'Orecia langs de kam omhoog tot Capu A Meta en via de top van de Pinzi Corbini (2021m) naar de Petra Piana refuge.

  7km, 5u, 900m stijgen, 400m dalen.

  Dag 11

  PETRA PIANA - CAMPUTILE

  Wellicht de meest alpiene route van de GR20, over twee van de hoogste punten van de trekking, de Bocca Muzzella en de brêche de Capitellu (2225m). Het pad loopt boven de meren van Capitellu en Melo. Pittige afdaling naar Manganu.

  9km, 6u, 700m stijgen, 1000m dalen.

  Dag 12

  CASTELLU DI VERGHJU

  Langs het Lac de Ninu. Het pad volgt een hoge kam met schitterende zichten op het Cintumassief en de Nioluvallei. Afdaling door het woud van Valdu Niellu tot aan col de Vergio.

  14km, 6u, 600m stijgen, 800m dalen.

  Dag 13

  VALLONE

  Over bergkammen met spectaculaire zichten op de westkust naar de hoogste berghut van Corsica: Ciuttolu i Mori (2000m). Door de Tulavallei en langs de voet van de mythische Paglia Orba en de Capu Tafunatu. Afdaling naar de Mélarie-vallei en Vallone.

  12km, 6u30, 650m stijgen, 650m dalen.

  Dag 14

  VALLONE - HAUT ASCO

  De zwaarste etappe van de tocht (de nieuwe route die het vroegere parcours via de Cirque de la Solitude vervangt) loopt via de Refuge de Tighettu, Bocca Crucetta, la Pointe des Eboulis en Bocca Borba naar Haut Asco.

  10 km, 8u30 wandelen, 1200 m klimmen en 1150m dalen.

  Opmerking: het is mogelijk om de tocht na deze wandeldag te beëindigen en in de namiddag terug te reizen naar Ajaccio (om de dag nadien de terugvlucht vanuit Ajaccio te kunnen nemen). Een transfer wordt in dit geval voorzien op dag 14 voorzien van Haut Asco naar Ponte Leccia en vervolgens een treinrit naar Ajaccio. Er is geen meerprijs voor deze variante, maar het logies in Ajaccio is in dit geval in kamer en ontbijt (op aanvraag bij inschrijving).

  Dag 15

  HAUT ASCO-BONIFATU

  Laatste etappe van de GR20 naar de Bocca di Stagnu (2010m) aan de voet van de Muvrella (2150m). Spectaculaire afdaling langs de Spasimata naar Bonifatu.

  12km, 7u, 600m stijgen, 1400m dalen. Tranfer naar Calvi en einde van het programma.

  Dag 1

  Vizzavona

  Afspraak in Vizzavona.

  Dag 2

  Vizzavona - Petra Piana

  Klim langs de mooie Manganellu-vallei naar de berghut van Petra Piana, aan de voet van de Monte Rotondo.

  13 km, 5 u wandelen,  1150 m stijgen, 100 m dalen.

  Dag 3

  Petra Piana - Manganu

  Lange hooggebergte-etappe, met uitzichten over de meren van Melo en Capitello. Tot in de maand juni zijn er sneeuwveldente overbruggen nabij de overgang bij Capitello. Daarna een schitterende passage door een ketelddal tot aan de berghut van Maganu.

  9 km, 6 u wandelen,  650 m stijgen, 870 m dalen.

  Dag 4

  Manganu - Col de Vergio

  Een etappe voor het grootste deel over paden. Langs het Lac de Ninu. Het pad volgt een hoge kam met schitterende zichten op het Cintumassief en de Nioluvallei. Afdaling door het woud van Valdu Niellu tot aan col de Vergio.

  14,5 km, 6 u, 570 m stijgen, 750 m dalen.

  Dag 5

  Col de Vergio - Vallone

  Over bergkammen met spectaculaire zichten op de westkust naar de hoogste berghut van Corsica, Ciuttolu i Mori (2000m). Door de Tulavallei en langs de voet van de mythische Paglia Orba en de Capu Tafunatu. Afdaling naar de Mélarie-vallei en Vallone.

  12 km, 6u30, 650 m stijgen, 650 m dalen.

  Dag 6

  Vallone - Haut Asco

  De zwaarste etappe van de tocht (de nieuwe route die het vroegere parcours via de Cirque de la Solitude vervangt) loopt via de Refuge de Tighettu, Bocca Crucetta, la Pointe des Eboulis en Bocca Borba naar Haut Asco.

  10 km, 8u30 wandelen, 1200 m klimmen en 1150m dalen.

  Opmerking: het is mogelijk om de tocht na deze wandeldag te beeindigen en in de namiddag terug te reizen naar Ajaccio (om de dag nadien de terugvlucht vanuit Ajaccio te kunnen nemen). Een transfer wordt in dit geval voorzien op dag 6 voorzien van Haut Asco naar Ponte Leccia en vervolgens een treinrit naar Ajaccio. Er is geen meerprijs voor deze variante, maar het logies in Ajaccio is in dit geval in kamer en ontbijt (op aanvraag bij inschrijving).

  Dag 7

  Haut Asco - Bonifatu - Calvi

  Laatste etappe van de GR20 naar de Bocca di Stagnu (2010 m) aan de voet van de Muvrella (2150 m). Spectaculaire afdaling langs de Spasimata naar Bonifatu.

  12 km, 7 u, 600 m stijgen, 1400 m dalen. Tranfer naar Calvi en einde van het programma.

  NB. Het normale vertrekuur van de transferbus naar Calvi is voorzien om 16u30, het transfer neemt ongeveer een half uur in beslag.
  Eventueel kan dit transfer vervroegd worden naar 13u00 zodat de laatste trein vanuit Calvi naar Ajaccio nog gehaald kan worden (aankomst ca. 19u40 in Ajaccio).
  Dit veronderstelt wel een vroeg vertrekuur van de wandeling rond 06u.

  Dag 1

  Ajaccio

  Afspraak om 14u00 in het busstation van Ajaccio en bustransfer naar Bavella.

  Dag 2

  Bavella - Asinao

  Door het hart van het Bavellamassief langs hoge roze granieten rotstorens en afdalen in de Asinauvallei.

  7 km, 5 u, 750 m stijgen, 550 m dalen.

  Dag 3

  Asinao – Cuscionu

  Klim naar de top van de Monte Alcudina (2134 m). Hier heb je een panoramisch uitzicht op je route voor de komende dagen. Over het plateau van Cuscionu, bezaaid met herdershutten.

  8 km, 4u wandelen, 750 m klimmen en 1000 m dalen.

  Dag 4

  Cuscionu - Usciolu

  Langs groene pozzines (vochtige grasvelden) en langsheen een smalle rivier naar de bergkam die je naar de Usciolu hut brengt, schitterende luchtige uitzichten.

  13km, 5u30, 600 m klimmen en 200 m dalen.

  Dag 5

  Usciolu - Col de Verde

  Mooie zichten op de oostelijke vlakten beneden en de zee met tal van lagunes. Verder langs de kammen naar de bossen van de Col de Verde.

  15 km, 7u30, 700 m klimmen, 1150 m dalen.

  Dag 6

  Col de Verde - Capanelle

  Door een woud van hoge naaldbomen naar de flanken van het Monte Rotondomassief. Naar Capanelle.

  12 km, 5u, 650 m klimmen, 900 m dalen.

  Dag 7

  Capanelle - Vizzavona

  Naar de Col Palmente waar je geniet van zichten op de oostelijke kust. Afdaling door bosgebied naar Vizzavona. Einde van het programma in Vizzavona.

  15km, 6u, 250m stijgen, 900m dalen.

  Periode

  • GR20 - Compleet: elke zaterdag van 30/05/20 tot 05/09/20 en van 30/05/21 tot 05/09/21
  • GR20 - Zuid: elke zondag van 10/05/20 tot 13/09/20 en van 10/05/21 tot 13/09/21
  • GR20 - Noord: elke zondag van 07/06/20 tot 13/09/20 en van 07/06/21 tot 13/09/21

  Indien je kiest voor de formule zonder bagagevervoer (eigen rugzak) kan je wel dagelijks vertrekken voor zowel GR20 - Compleet, GR20 - Zuid als GR20 - Noord.

  Prijzen

  GR20 Noord/Zuid:

  • € 650 per persoon (o.b.v. min. 2 deelnemers) - zonder bagagevervoer: € 550
  • € 606 per persoon (o.b.v. min. 4 deelnemers) - zonder bagagevervoer: € 531
  • € 588 per persoon (o.b.v. min. 6 deelnemers) - zonder bagagevervoer: € 531

  GR20 Compleet:

  • € 1360 per persoon (o.b.v. min. 2 deelnemers) - zonder bagagevervoer: € 1180
  • € 1310 per persoon (o.b.v. min. 4 deelnemers) - zonder bagagevervoer: € 1180
  • € 1255 per persoon (o.b.v. min. 6 deelnemers) - zonder bagagevervoer: € 1155

  Nota

  Optioneel:

  • formule 3 nachten hotel in plaats van berghutten (in Vizzavona, Col di Vergio en Haut Asco) enkel voor GR20 Noord en GR20 Compleet: € 130 per persoon
  • extra nachten in Ajaccio en Calvi

  Aantal dagen

  Keuze tussen:

  • 15 dagen waarvan 13 wandeldagen
  • 7 dagen waarvan 6 wandeldagen

  Bagage

  Er zijn 2 mogelijkheden:

  • Eigen rugzak: je draagt al je spullen zelf mee gedurende het volledige programma
  • Gedeeltelijk bagagevervoer:
   • Een assistentiewagen vervoert je “volgbagage” naar de overnachtingsplaatsen die per wagen bereikbaar zijn
   • Voor 2 nachten op GR20-zuid en 3 nachten op GR20-noord draag je een rugzak met kledij en eigen slaapzak
   • Gelieve het gewicht van uw volgbagage tot max. 10 tot 12 kg per persoon te beperken.

  Deelnemers

  Min. 2.

  Extra nachten

  Wens je extra nachten bij te boeken vóór of na de reis? Laat ons dit dan zeker weten zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken. Dit kan via het vrije opmerkingsveld tijdens het maken van de reservatie of via e-mail indien je de reservatie reeds gemaakt hebt.

  Extra nachten zijn mogelijk in Ajaccio en Calvi.

  GPS-tracks

  GPS tracks zijn beschikbaar voor deze wandelreis. Op verzoek sturen we ze je per e-mail toe. Houd er wel rekening mee dat deze GPS tracks enkel dienen als een bijkomend oriëntatie hulpmiddel om de wandelingen te kunnen uitvoeren. De wandelbeschrijving blijft het belangrijkste informatiemiddel waarop u zich dient te baseren.

  Logies

  Afwisselend in gîtes, refuges, bergeries en tenten in de nabijheid van bergeries. Over het algemeen basiscomfort, en het kan soms druk zijn in de hutten. In de gites en refuges op dortoir met gemeenschappelijk sanitair. Warme douche niet gegarandeerd in de hutten.Voor de overnachtingen in de buurt van de bergeries of hutten: beperkt comfort met primitieve douche of wasplaats aan riviertje.

  De tentjes zjin uitgerust met slaapmatten. Het is mogelijk dat je zelf de tent moet opstellen. Als je over een zelfopblaasbare matras beschikt, aarzel niet om die mee te brengen. Zorg zelf voor een slaapzak.

  • Wens je een afwisseling tussen het basiscomfort en toch iets meer luxe? Boek dan de 3 nachten in hotel bij (enkel mogelijk bij GR20 Noord en Compleet), in Vizzanova, Col de Vergio en Haut Asco, mits een supplement van € 130 per persoon.

  Maaltijden

  Je verblijft op basis van volpension.

  • Ontbijt: thee, koffie, melk, boter, confituur, brood). Wordt doorgaans geserveerd tussen 7u30 en 8u00.
  • Picknicks: de picknicks worden elke dag op de verblijfplaats bezorgd. Om ’s morgens wachttijden te voorkomen, raden we aan ’s avonds aan de gastheer of –vrouw het uur van vertrek  te bevestigen. Soms bevat de picknick een salade, pasta of rijst met brood, kaas, ham en fruit.
  • Avondeten: Warm avondmaal, bereid door het verblijf. Behoudens uitzonderingen, is het avondeten tussen 19 en 20u. Als je denkt te laat aan te komen, verwittig dan je gastheer.

  Omwille van de beperkte eetruimte zal je de eettafel delen met andere personen en groepen.

  Moeilijkheidsgraad

  De GR20 geldt als een van de meest sportieve en moeilijke wandeltochten in Europa, enkel geschikt geoefende bergwandelaars met een uitstekende fysieke conditie en ervaring met meerdaagse trektochten. We dienen dit toch te benadrukken, om te vermijden dat u uw tocht voortijdig zou moeten opgeven, en belangrijker nog, om uw veiligheid niet in gevaar te brengen. Overschat uw capaciteiten niet, informeer u goed over deze tocht en bereid uw reis grondig voor.

  Deelnemers dienen alle aspecten van het programma onder controle te hebben: doorzettingsvermogen, zin om zware inspanningen te leveren, beschikken over een goed oriëntatievermogen, kennis van kaart- en kompaslezen, weerkunde, geen probleem hebben met de afwezigheid van comfort, het gebruik van aangepaste wandeluitrusting en kledij... Het is belangrijk om te weten dat ondanks onze raadgevingen, ieder jaar opnieuw een aantal personen na een aantal dagen hun tocht moeten stopzetten omdat ze hun capaciteiten hebben overschat. 

  Niveau

  Wandelniveeu:

  • GR20 zuid: 3
  • GR20 noord: 4

  De GR20 is een van de moeilijkste trektochten in Europa. Een goede conditie en doorzettingsvermogen zijn noodzakelijk voor deze lange trekking over moeilijk terrein met veel hoogteverschillen en vaak steile beklimmingen. De lengte van de dagetappes en het rotsige, geaccidenteerd terrein vormen de belangrijkste moeilijkheidsfactor. Het zuidelijke gedeelte is iets minder zwaar dan het noordelijke deel van de GR20. Het is dus een goede aanloop naar het zwaardere tweede deel. Enkele gezekerde passages en met kabels en laddertjes. Je mag geen hoogtevrees hebben. GPS tracks zijn beschikbaar.

  Opmerking

  De GR20 integraal en de GR20 Noord eindigt standaard in Bonifatu omstreeks 16u30. Daarna volgt een transfer met de bus naar Calvi brengt.

  Een terugvlucht vanuit Calvi naar Brussel is omwille van het korte tijdsbestek niet mogelijk. Een extra nacht in Calvi is een oplossing. De dag nadien is er een treinverbinding vanuit Calvi naar Ajaccio en Bastia om 06u40, 15u50 (ma-vr), 08u20, 15u50 (zat) en 08u00, 14u40 (zondag) – via Porto Leccia (overstappen). Aankomst in Ajaccio om 11u45, 20u31 resp. 12u53, 20u35 en 12u32, 19u15.

  met Ajaccio en Bastia om 15u50 (ma-vr), 15u50 (zat) en 14u40(zondag) – via Porto Leccia (overstappen). Aankomst in Ajaccio om 20u31 resp. 20u35 en 19u15.

  Transfer vanuit Calvi is niet inbegrepen. Uurregelingen onder voorbehoud, gelieve na te zien op www.corsicabus.org

   

  Het is ook mogelijk om de GR Noord en GR20 compleet op de voorlaatste dag in Haut Asco te stoppen en terug te reizen naar Ajaccio. Een transfer wordt in dit geval voorzien op dag 6 resp. dag 14 voorzien van Haut Asco naar Ponte Leccia vanwaar terugkeer naar Ajaccio mogelijk is per trein. Er is geen meerprijs voor deze variante, maar het logies in Ajaccio is in dit geval in kamer en ontbijt.

  Reisdocumenten

  De reisdocumenten worden ongeveer drie weken voor afreis bij je bezorgd per post mits Zuiderhuis de volledige betaling van het eindsaldo ontvangen heeft.

  Reisweg

  Met vlucht op Ajaccio

  Meer info bij 'Vlucht'

  Met eigen wagen

  Voor de overtocht per ferry naar Corsica kan je kiezen tussen verschillende vertrekhavens in Frankrijk en Italië: vanuit Marseille, Nice of Toulon naar Ajaccio of vanuit Livorno naar Bastia. Je laat de wagen het best achter in Ajaccio. Er zijn parkings rond het bus- en spoorwegstation. Parking du Port de l’Amirauté Charles Ornano. Mogelijkheid tot betaalde parking. Je kan dan de auto ophalen na de busrit Piana – Ajaccio.

  Voor het oversteken per boot: www.corsicalinea.com of www.corsica-ferries.fr/

  Met de trein en ferry

  De mogelijkheid bestaat ook om per trein naar Marseille te reizen en hier de ferry te nemen naar Ajaccio. Er is een TGV op zaterdag, met vertrek in Brussel zuid om 09u25, aankomst Marseille om 14u19 en een ferry naar Ajaccio met vertrek om 19u15, aankomst Ajaccio om 08u00.

  Terugreis: vertrek Ajaccio om 19u00, aankomst Marseille om 07u45. TGV vertrek Marseille om 16u06, aankomst Brussel om 21u22.

  Situering

  Start in de omgeving van Bavella, in het zuidoosten van Corsica en einde in de omgeving van de Haut Asco in het noordwesten. Met deze zuid-noordelijke wandelrichting wandel je met de zon in de rug.

  Transfers

  Alle transfers die in het programma voorzien zijn, werden op voorhand georganiseerd.

  Vlucht

  Dit programma is mogelijk in combinatie met een vlucht op Ajaccio.

  Brussels Airlines vliegt vanaf 06/06/20 tot 12/09/20 rechtstreeks vanuit Zaventem naar Ajaccio op zaterdag:
  Brussel - Ajaccio: 12.15 - 14.05
  Ajaccio - Brussel: 14.45 - 16.40

  Deze vluchten kan je reserveren via Zuiderhuis, we bezorgen je graag een vrijblijvend vluchtvoorstel. Hou er rekening mee dat we geen lowcostairlines (bv. Ryanair en TUIFly) kunnen reserveren. Duid aan bij je reservatie of je graag een vluchtvoorstel ontvangt.

  Air Corsica vliegt vanaf 04/04/20 tot 24/10/20 (laatste terugvlucht) rechtstreeks vanuit Charleroi naar Ajaccio op zondag en donderdag. Vanaf 06/06/20 ook op zaterdag en vanaf 01/07/20 ook op dinsdag en woensdag. Middag- of avondvluchten naargelang de reisperiode. Voor verdere info kan je terecht op www.aircorsica.com

  Tuifly vliegt vanaf 25/04 tot 10/10/20 (laatste terugvlucht) rechtstreeks van Zaventem naar Ajaccio op zaterdag met volgende uurregeling:
  (NB chartervluchten zijn steeds onder voorbehoud van uurwijzigingen)
  Brussel - Ajaccio: 13.50 - 16.00
  Ajaccio - Brussel: 21.00 - 23.10
  Vanaf 20/05 zijn er ook vluchten met Tuifly op woensdag
  Alle info over deze vluchten op www.tuifly.be

  Low cost maatschappij Volotea vliegt vanaf april tot oktober rechtstreeks vanuit Rijsel naar Ajaccio op zaterdag en zondag en op dinsdag, woensdag en donderdag naargelang de periode.
  Alle info over deze vluchtenop www.volotea.com.

  Low cost vluchten zijn er ook vanuit Parijs CDG met Easyjet vanaf april tot eind oktober en vanaf Brussel met een stop in Genève vanaf eind maart tot oktober. Zie www.easyjet.com

  Reken voor de verplaatsing van de luchthaven naar Ajaccio op 20 minuten met taxi of bus.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  12/05/2020