Op zoek naar iets?

rondreizen sri lanka vrouwen thee aan het plukken

DAAROM IS SRI LANKA OM VAN TE SMULLEN

1. Mix van cultuur en natuur

De ene dag vaar je in Sri Lanka een mangrove binnen en kun je varanen, toekans en ijsvogels spotten. De volgende dag bezoek je de oude hoofdstad Kandy en zie je stupa’s, tempels en imposante ruïnes. Nu eens trek je door een natuurgebied of een jungle, dan weer sta je in een tempel oog in oog met goedbewaarde fresco’s die het leven van Boeddha verbeelden. Reizen door Sri Lanka staat garant voor een ideale afwisseling tussen natuur en cultuur.

2. Fietsen, wandelen en raften

Nood aan actie? Geen probleem. Tijdens onze trip maak je wandeltochten door het groene binnenland, langs theeplantages en afgelegen dorpjes. Je beklimt een rots en wordt bovenaan beloond met een adembenemend panorama. Pollonaruwa, de antieke koningsstad van het oude Lanka, verken je per fiets, omdat het dé manier is om deze rijke stad te ontdekken. En als klap op de vuurpijl staat er ook een dagje raften op het programma. Avontuur verzekerd!

3. Olifanten en schildpadden

In Pinnawela bezoeken we een olifantenweeshuis, waar gehandicapte en verstoten olifanten worden opgevangen. Je wordt vertederd door de kleine olifantjes die gevoederd worden en met veel gespetter een bad nemen. Een lust voor het oog. Dat is ook de zeeschildpadden-farm waar we een kijkje gaan nemen. Hier worden schildpadeieren uitgebroed, tot de met uitsterven bedreigde schildpadjes groot genoeg zijn om ze vrij te laten in de zee.

4. Excursie met een 4x4 in Yala National Park

Op jeepsafari in het nationaal park Yala, dat is een belevenis op zich. Met wat geluk zie je hier wilde olifanten, buffalo’s, beren, herten, krokodillen en allerlei exotische vogels. Maar het park staat vooral bekend om zijn grote populatie luipaarden: nergens ter wereld heb je meer kans om luipaarden te zien dan hier. Het zuidoosten van het park is bovendien gezegend met een prachtige kustlijn met ongerepte stranden, zandduinen en lagunes.

5. Sigiriya en Kandy

Een 200-meter hoge rots die het landschap domineert: dat is Sigiriya. Het is ook bekend als de Leeuwenrots,  omwille van de gigantische leeuwenklauwen die halfweg naar de top de toegangspoort vormen. Oorspronkelijk stond bovenop de rots een koninklijk paleis, later een kloostercomplex. Vandaag staat de Leeuwenrots op de Unesco-werelderfgoedlijst. Je waagt je aan de beklimming (1200 treden!) en vindt halfweg graffiti en fresco’s, die de ‘Dames van Sigiriya’ genoemd worden. ’s Avonds woon je in Kandy een show bij en zie je de acrobatische Kandy-dansers echt aan het werk. Vooral hun vuurdans op gloeiende kolen is spectaculair.

6. De paradijselijke stranden

Tot slot: welkom in het paradijs! Je luiert op hagelwitte zandstranden, onder wuivende palmbomen en met zicht op een helderblauwe zee. Of je waagt je aan een of andere watersport. Vooral snorkelen is hier een weergaloze belevenis, dankzij de prachtige koralen.

Klik hier om deze reis te boeken.