Op zoek naar iets?

De 7 highlights van ons multi-avontuur in Turkije

Parel van de Middellandse Zee
Het is geen toeval dat deze streek ‘de parel van de Middellandse Zee’ wordt genoemd:  de Lycische kust, aan de zuidkant van Turkije, heeft heel wat troeven. Je vindt hier vakantieoorden en lieflijke vissersdorpjes, maar ook archeologische sites die getuigen van meer dan 5000 jaar geschiedenis. Bovendien is het klimaat er heerlijk zacht en de natuur overweldigend mooi.

Feeërieke landschappen

De Lycische kust staat bekend voor zijn sublieme landschappen. Langs de hele kuststreek kom je ogen te kort: het groen is hier weelderig, de baaien en lagunes ronduit paradijselijk. En het kristalheldere zeewater kent op z’n minst vijftig tinten blauw en turkoois. De stranden zijn afgeschermd door rotsformaties, olijfgaarden  en naaldwouden.

Charmante hotels in oosterse sfeer
In Antalya logeren we in een charmant boetiekhotel met gezellige tuin én zwembad in de historische wijk Kaleici, die nog helemaal in een oosterse sfeer baadt. We wandelen hier door kronkelende straatjes en vergapen ons aan de prachtig gerestaureerde Turkse huizen uit de 17e eeuw. Ook Kas, een andere verblijfplaats, is een gezellig en typisch kuststadje met smalle straatjes, terrasjes, winkeltjes en overal de geur van jasmijn.

Rafting in Koprulu Canyon

Op dag twee rijden we na het ontbijt richting Nationaal Park Koprulu Canyon, een natuurgebied van liefst 366 vierkante kilometer met een canyon van 400 meter diep. De ideale plek voor een wildwaterrafting! Het parcours bedraagt 12 kilometer en neemt zowat vier uur ‘peddeltijd’ in beslag. Na afloop genieten we van een welverdiende lunch aan de oever van de rivier.

Kajakken op zee

Op dag vier varen we per kajak het haventje van Kas uit. We peddelen naar Sebeda, een plek die alleen bereikbaar is via de zee. Op de steile rotswanden zien we graftombes en archeologische sites. In Limangazi lunchen we op het strand, waarna we een verkwikkende duik nemen in zee. Daarna zetten we koers naar de open zee, waar we met wat geluk een zeeschildpad of monniksrob spotten. We peddelen ook langs de eilandjes van ‘Antiphellos Archipelago’, met hun mooie witte zandstranden.

Natuur en cultuur

Dit is Turkije op zijn best, omdat natuur en cultuur hier hand in hand gaan. Nu eens wandelen we door een sprookjesachtig bos en bereiken we een punt met een fantastisch panorama. Dan weer komen we de eeuwig brandende vuren van Chimaera tegen, een plek waar tientallen vlammen uit de grond schieten: een ongeëvenaard natuurverschijnsel én inspiratiebron voor tal van Griekse mythen. We bezoeken ook de ruïnes die ooit de antieke stad Olympos vormden.

Gastvrije bevolking

De grootste troef van deze streek? Dat zijn ongetwijfeld de mensen, die heel open en vriendelijk zijn. Ze maken graag een praatje en schieten je te hulp indien nodig. Toeristen zijn te gast in hun land en gasten moeten gastvrij onthaald worden, dat merk je aan alles.

Ontdek alles over dit multi-avontuur hier!