Op zoek naar iets?

Albanië

ALBANIË - De Albanese Alpen en het noorden - 8 dagen

{{statusText}}

vanaf €1265

  • groepsreis naar één van de laatste, ongekende gebergtes van Europa
  • boottocht op het meer van Koman
  • oude, traditionele levenswijze en Alpenhuisjes

  8-daagse groepsreis naar de Albanese Alpen en het noorden

  Merkwaardige valleien van Thethi en Valbona en culturele pareltjes.

  Albanië, een verrassend mooi land om te ontdekken en dat niet in schoonheid moet onderdoen voor zijn buurlanden op het gebied van bergpanorama’s. Shkodër aan zijn prachtige meer op de grens met Montenegro is de bakermat van het jonge toerisme. 

  Ontdekking van twee merkwaardige valleien in de  Dinarische Alpen: Thethi en Valbona met traditionele alpenhuisjes omgeven door torenhoge bergpieken. Hoogtepunt van de wandelreis is de overgang van de vallei van Thethi naar die van Valbona. Hier is een adembenemend bergpanorama. In de Valbonavallei lopen we langs de hoogste berg van het massief, de Rosni, tussen de bloemenalmen.
  De nadruk ligt op natuur, maar cultureel komen ook Shkodër en Tirana aan bod. Het toeristisch centrum in het noorden van het land is Shkodër. Het stadje biedt culturele sites zoals het Rozafakasteel en de Marubi fotobibliotheek. In Tirana is het Nationaal Museum gevestigd. We varen ontspannend op het Komanmeer in een tot boot omgebouwde bus. 
  Samen met het authentieke plattelandsleven waar we verblijven, zal deze reis je nog lang verheugen.

  Logies en praktisch:

  • een lokale Engelstalige gids begeleidt de reis
  • we slapen in hotels en gezellige dorpshuizen
  • vluchten, plaatselijke transfers en maaltijden zijn inbegrepen in de prijs (behalve lunch dag 7)
  • transport bagage is voorzien

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1

  Brussel - Tirana en bezoek aan Shkodër

  De lokale gids wacht je op in de luchthaven van Tirana vanwaar we noordwaarts tot Shkodër rijden. Na het inchecken in het hotel kunnen we zwemmen in het meer vanaf het nabijgeleden dorpje Shiroke, het Rozafakasteel bezoeken of het oude centrum bezoeken (afhankelijk van de vluchturen). We zien een eerste glimp op de Albanese Alpen. We dineren in een traditioneel Ottomaans restaurant. Overnachting in Shkodër.

  Dag 2

  Vallei Boga - Shtegu en Dhenve bergpas - bergpas Buni i Thores

  Via het Shkodermeer dat op de grens ligt met Montenegro rijden we noordwaarts langs Koplik naar de Shkrelvallei waar we de bergen echt intrekken. We maken een korte stop in Boga. Afhankelijk van de omstandigheden kiest de gids voor een wandeling langs een oud geitenpad dat de valleien verbindt of naar een panoramaberg. Beide wandelingen bieden prachtige uitzichten over de 'Vervloekte Bergen' (Accursed Mountains) in een idyllische landschap. Onderweg picknicken we. Nadien rijden we over de magnifieke bergpas Buni i Thores (1685m) en worden we teruggebracht naar de vallei van Theth vanwaar we doorrijden naar het dorpje N'derlysa, naar een traditioneel familie gerund pension.

  3u wandelen, 5,5 km, 450 m stijgen en 200 m dalen.

  Dag 3

  Het “blue eye”

  Wandeling naar het half verlaten dorp Kapre. Bezoek aan het “blue eye”, de plaats waar een ondergrondse rivier uit het karstgebergte ontspringt, gevoedt door smeltsneeuw. Op de terugweg langs de Nderlysa canyon via uitgeërodeerde rotsformaties en waterval. Mogelijkheid tot zwemmen in de “zwarte bron”.

  3u45 wandelen, 12 km, 325 m stijgen en dalen.

  Dag 4

  Rondom Theth: waterval en Grunas Canyon

  Wandeling langs de Thethirivier op een verzorgd, historisch pad langs de Grunas canyon naar het centrum van Thethi. We lopen verder naar een mooie waterval. We kunnen de kerk en de oude toren bezoeken waar onze gids uitleg geeft over de ongeschreven Albanese Vendetta (bloedwraak). Deze toren werd vroeger gebruikt als verdedigingstoren maar eigenlijk ook als een bescherming voor de mensen die voor bloedwraak gezocht worden.

  3u wandelen, 9 km, 375 m stijgen en 100 m dalen.

  Dag 5

  Valleiovergang van Theth naar Valbona

  Hét hoogtepunt van deze reis! Na de start door het bos komen we boven de boomgrens en hebben mooie vergezichten op de valleien. We lunchen op de top van de Valbona bergpas (1815m) met uitzicht op de bergketen van Malet en Zhapores en het massief van Radohimes. In de Valbonavallei lopen we tussen de bloemenalmen. Afdaling naar Rragam met verbazende zichten op de bergen die de Valbona vallei omsluiten. We hebben een drankje verdiend in een typisch cafeetje. Korte transfer naar ons logies.

  7u wandelen, 12 km, 1125 m stijgen en 725 m dalen.

  Dag 6

  Valbona

  Makkelijke wandeling naar het stille gehucht Kukaj vanwaar we verder klimmen naar de alm Stanet e Plan (1650m) waar we de herders kunnen ontmoeten. Lunch op de alm met een inspirerend panorama op talrijke bergpieken van boven 2000 meter (optioneel naar de bergpas Qafa e Roshit op 2060 m).

  5u wandelen, 10,5 km, 700 m stijgen en dalen.

  Dag 7

  Rondvaart op het meer van Koman - Kruje - Tirana

  We vertrekken bij de morgenstond uit het gebergte en schepen in op een ferry, een tot boot omgebouwde bus. We maken een schilderachtige boottocht op het meer van Koman. Nadien bezoeken we het historische stadje Kruje waar we optioneel een lunch kunnen organiseren. In Kruje bezoeken we het museum van Skenderbeg en de oude bazaar. Later rijden we naar Tirana waar we een stadswandeling doen. Diner in de wijk Blloku, de meest trendy buurt van de hoofdstad.

  Dag 8

  Transfer naar de luchthaven

  Na een afscheidsdrankje huiswaarts.

  Periode & Prijzen

  Nota

  Vroeg boeken loont: ontvang 5% vroegboekkorting bij boeking tot 4 maanden voor vertrek op deze reis.

  Aantal dagen

  8.

  Afspraak

  Luchthaven van Zaventem.

  Bagage

  Met dagrugzak.

  Begeleiding

  Lokale Engelstalige begeleiding.

  Deelnemers

  Min. 8, max. 13.

  Logies

  Vijfmaal privé-accommodaties op basis van meerpersoonskamers in half pension en tweemaal een comfortabel hotel met tweepersoonskamers met diner in een nabijgelegen restaurant. Onderweg lunchpakketten.

  Niveau

  Rustige wandelingen over bergpaden met hoogteverschillen van 300-700 meter; Eénmaal een pittige wandeling op dag 5.

  Reisdocumenten

  Belgische identiteitskaart of paspoort, minimum 3 maand geldig vanaf datum van terugkeer.  

  Situering

  Albanië, de zuidelijke Balkan tussen Montenegro, Macedonië, Griekenland en de Adriatische Zee.

  Vervoer

  Vlucht Brussel - Tirana (h/t), ter plekke minibusje.

  Chartervluchten met TUIfly: voorlopige uren terugvlucht gewijzigd: 16/09 Tirana 00u50 - Brussel (Zaventem) 03u50

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  6/03/2020