Op zoek naar iets?

gezinstocht hoge jura ezeltjes

FRANKRIJK - Door de hoge Jura, gezinstocht met ezeltjes - 6 dagen

{{statusText}}

vanaf €650

  • individuele gezinstocht met ezeltjes door de ongerepte Hoge Jura
  • lichte wandelingen, geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar 
  • verblijf in gezellige gîtes en boerderijen

  6-daagse wandelreis met ezeltjes voor gezinnen met kinderen van 4 tot 12 jaar

  Wandelreis door de hoge Jura

  Tussen de Vogezen en de Alpen liggen de hoge kammen van de Haut Jura. Dit uitgestrekte, groene decor is ideaal voor een gezinstocht met ezeltjes. De streek mag dan wel wat minder bekend zijn als toeristische bestemming, ze combineert wel het beste van de beide buurstreken. Je vindt er nog zalige rust, ongerepte natuur en uitstekende wandelmogelijkheden. Zwitserland ligt vlakbij, langs de vroegere smokkelpaden maken we kennis met de plaatselijke bevolking.

  Een tocht met zicht op de bergen en toch niet te moeilijk. In vier wandeletappes lopen we in lusvorm door het natuurpark van de Hoge Jura. We passeren pittoreske dorpjes, watervallen en wouden, halfwilde paarden, bizons … We genieten volop van grandioze vergezichten, het vele groen en de gezelligheid van de gîtes waar we ’s avonds hartelijk worden ontvangen en kunnen genieten van heerlijke streekgerechten.

  Logies en praktisch

  • Verblijf in halfpension, in gastenkamers, gîtes en auberge, in comfortabele familiekamers, een nacht in een comfortabele safaritent, lakens zijn voorzien, gemeenschappelijk sanitair.
  • Bagage wordt vervoerd door de ezel 

  Stel zelf je groep samen

  Dit wandelprogramma is ook mogelijk voor kleine groepen waarvoor we naargelang het aantal deelnemers een lagere prijs kunnen bieden. Vraag vrijblijvend naar een offerte.

  Meer info over zelf samengestelde groepen vind je hier.

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1

  Aankomst

  Afspraak in de namiddag omstreeks 17u in de gastenkamers in de omgeving van La Pesse.

  Dag 2

  Le Cret Jolie

  Afspraak om 9u30 in de ezelboerderij die zich op ongeveer 5 km van de gastenkamers bevindt. De ezels zullen er ook zijn. Na een kennismaking met je reisgezel volgt een uitvoerige uitleg over de manier waarop men met de ezel omgaat, de dagelijkse verzorging, roskammen, de tuigage...

  Als instapwandeling volgt dan een mooie tocht naar het lac des l'Emboutteilleux en de hoogten van la Grande Molune. Overnachting in gîte d'étape.
  Wandeling: 7km, 2u30.

  Dag 3

  Bellecombe

  We bereiken het dorp Les Moussières, de Combe de Laisia en het gehucht La Vie Neuve. Vanaf de houten kapel van Cariche heb je een schitterend uitzicht op de Monts du Jura. Daarna volge een afdaling door de Combe (vallei) de Croaby en komt aan in Bellecombe.
   
  Overnachting in tent-lodge of familiekamer.
  Wandeling: 14km, ca 5u15.

  Dag 4

  Le Berbois

  Een wandeling door Bellecombe, op maat van de bellenUw tempo wordt onderbroken door het geluid van de koeienbellen: we zijn hier in het land van de roodwitte Montbéliarde-koe. Het landschap is prachtig! We klimmen snel naar de Col de la Morseline met tenslotte de prachtige combe van Malatrait!
   
  Overnachting in een yurt of tipi.
  Wandeling: 13 km, 5 uur wandelen

  Dag 5

  La Pesse

  Wandeling naar de Borne Lion en de col des Salettes alvorens af te dalen naar Lanquerne via le Reculet, een heel mooi natuurlijk parcours. Daarna volgt een afdaling naar La Pesse en de boerderij 'Sous les Bois', waar een indrukwekkende kudde Amerikaanse bizons leeft. Aan de ‘combe froide’ ruikt de ezel zijn stal en rept zich nu naar zijn makkers langoren.

  Laatste nacht opnieuw in de chambre d’hôte in La Pesse.
  Wandeling: 6 of 11 km (naargelang de keuze van de route), 2u of 4u.

   

  Dag 6

  Einde

  Ontbijt en einde van de tocht.

  NB. Het is mogelijk dat om reden van beschikbaarheid van het logies of de staat van het terrein, de route enigszins afwijkt van het voorgestelde programma. Mogelijke wijzigingen worden u steeds meegedeeld bij de bevestiging van de reservatie.

  Periode

  Dagelijks vertrek mogelijk van 27/05/20 tot 15/09/20 en van 27/05/21 tot 15/09/21.

  Prijzen

  Vanaf € 650 per persoon (o.b.v. 2 personen + 1 kind (3 tot en met 11 jaar) - familiekamers)

  De prijs wordt bepaald door het aantal volwassenen en kinderen van 3 tot en met 11 jaar:

  • Bij deelname 2 personen:
   • Volwassene: € 650 p.p.
   • Kind: € 492 p.p.
  • Bij deelname 3 personen:
   • Volwassene: € 592 p.p.
   • Kind: € 434 p.p.
  • Bij deelname 4 personen:
   • Volwassene: € 562 p.p.
   • Kind: € 404 p.p.

  Gebruik de prijsberekening hierboven om de exacte prijs te krijgen voor de periode en het aantal reizigers voor jouw specifieke groep.

  Nota

  Optioneel:

  • Extra ezel (€ 353)
  • Kind 0-2 jaar (€ 64)

  Meer details en prijzen vind je bij 'Praktisch'.

  Aantal dagen

  6 dagen waarvan 4 wandeldagen.

  Afspraak

  La Pesse in de Haut-Jura.

  Afstand

  Brussel - La Pesse: ca. 700 km, reken zeker 9 à 10u rijden.

  Bagage

  De ezel draagt de bagage in speciaal hiervoor ter beschikking gestelde tassen. Het is raadzaam om vanaf 5 personen een extra ezel te voorzien.

  De ezel kan 2 tassen dragen, een aan elke zijde. Elke tas heeft een volume van 50 liter. Het totale gewicht dat de ezel kan dragen is 40 à 50 kg naargelang zijn grootte. Pakzadel en tuig wegen 10 kg. Dat maakt dat er ongeveer 16 à 18 kg per tas overblijft dat kan worden meegenomen als persoonlijke bagage. Bij vier personen is dat dus 8 à 9 kg per persoon.

  Aantal ezels:

  • Bij deelname van 2 tot 4 personen is 1 ezel voorzien
  • Bij deelname van 5 tot 8 personen zijn 2 ezels voorzien

  Prijs extra ezel: € 353

  Logies

  De overnachtingsplaatsen zijn eenvoudig maar comfortabel en afgestemd op wandelaars. Je wordt er hartelijk ontvangen. In gastenkamers, 1 nacht in tent-lodge (6 slaapplaatsen) of familiekamer en eenmaal in exclusieve yourt (max 6 personen). Privé-sanitair in de gastenkamers, voor de tent-overnachting (nabijgelegen sanitaire ruimte). Lakens zijn elke avond voorzien. Handdoeken dien je zelf mee te brengen.

  Maaltijden

  Je verblijft op basis van halfpension. Afwisselende maaltijden met regionale producten.

  De picknick ‘s middags is niet in de prijs inbegrepen. Voor de eerste en tweede dag kan je inkopen doen in het dorp van La Pesse of dingen meebrengen van thuis die goed bewaren. Voor de andere dagen kan je het beste de picknick bestellen op de plek waar je overnacht. Dat moet je wel al doen de avond ervoor, dus nadat je bent toegekomen. Deze picknicks betaal je dan ter plaatse.

  Niveau

  Geen moeilijke tochten, 4 tot 5u30 effectief stappen per dag op het ritme van de ezel. Enige wandelervaring, tredzekerheid en overweg kunnen met een stafkaart is wel handig.

  Reisdocumenten

  De reisdocumenten worden ongeveer drie weken voor afreis bij je bezorgd per post mits Zuiderhuis de volledige betaling van het eindsaldo ontvangen heeft.

  Reisweg

  Met eigen wagen

  La Pesse is het beste te bereiken met de eigen wagen. Volg de Autoroute du Soleil (A31) tot voor Macon, waar je de A40 neemt richting Genève. Aan de afrit St-Martin Du Frene, volg de A404 richting Oyonnax tot aan het einde van de autosnelweg. Aan het rond punt: volg richting Arbent-Viry, en vervolgens Desertin en La Pesse.

  Met het openbaar vervoer

  Eventueel zou je ook met de trein via Parijs en Lyon tot in Bellegarde geraken, en nadien het laatste stuk met een taxi tot in La Pesse. Ofwel neem je het vliegtuig tot in Genève of Lyon en neem je nadien een taxi naar La Pesse, maar dit zal je iets duurder uitkomen.

  Situering

  De hoge kammen van de Jura en het Parc Naturel Regional du Haut-Jura. De streek ligt ten westen van Genève.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  22/04/2020