Op zoek naar iets?

Naar Zanzibar in Tanzania met ZuiDERHuiS

De hoogtepunten van Tanzania

Tanzania is met zijn bijzonder rijke dierenleven één van de beste landen ter wereld om wild te zien. Het Afrikaanse land kan bogen op enkele van de mooiste wildparken ter wereld. Daarnaast vind je er twee van de hoogste bergen van Afrika, schitterende  stranden en koraalriffen en een bijzonder vriendelijke en gastvrije bevolking. Alleen al de legendarische namen spreken tot de verbeelding: de uitgestrekte steppen van de Serengeti, het Victoriameer waar de Nijl ontspringt, de hoog oprijzende Kilimanjaro met zijn fenomenale uitzichten en de Masaiherders in roodgeruite gewaden. De koraaltuinen van Tanzania behoren tot de mooiste duiklocaties ter wereld met honderden soorten veelkleurige rifvissen, roggen, murenen en zeeschildpadden.
In het noorden vind je de wereldberoemde Ngorongorokrater en drie nationale parken: Serengeti, Tarangire en Lake Manyara. Hier zie je olifanten, buffels, zebra’s, jachtluipaarden en leeuwen voor je lens paraderen.

Exotisch Zanzibar

Voet aan land zetten op Zanzibar, het magische specerijeneiland voor de kust van Tanzania, is een exotische droom die werkelijkheid wordt. Al direct bij aankomst krijg je een van de meest authentieke hoogtepunten te zien. Het oude stadscentrum Stone Town op het eiland Unguja, het hoofdeiland van Zanzibar, heeft een glorieus verleden en is in tweehonderd jaar tijd nauwelijks veranderd. Stone Town is gebouwd in koraal en kalksteen en telt veel moskeeën, een paar kerken en huizen met massieve, kunstig met de hand bewerkte Zanzibari-deuren.  De sfeer is een heerlijke mix van het oude Arabië, van Afrika en India, het resultaat van duizend jaar handel met de hele wereld. Aan de noordkust vind je een immens groen binnenland, met kleine hutjes, bananen- en mangobomen, maniok,  grote specerijenplantages en veel kleurrijke mensen. Door de tropische temperaturen duurt het niet lang of je bent het lome en vertraagde levensritme helemaal gewoon. Voilà, je bent er helemaal klaar voor: laat de oogverblindende stranden nu maar komen!

Nieuwe reis naar de trek van de wildebeest

ZuiDERHuiS pakt dit jaar uit met een nieuw programma: de Migration Safari.
De reis focust op de jaarlijkse Grote Trek van de gnoe's (wildebeest) en zebra's, meer specifiek de kalverperiode op de vlakten van Ndutu van december tot maart. De zoektocht naar voedsel is het hallucinantste natuurspektakel dat je in Afrika kunt aanschouwen. Alleen al het aantal dieren is indrukwekkend. Wanneer de gnoe's en zebra's rond oktober vanuit Kenia terug Tanzania in trekken, volgen ze het spoor van de regens tot ze uiteindelijk rond eind december halt houden op de vlakten van Ndutu, de plek waar ze elk jaar terugkeren om te kalven. De zebra's in december en januari, de gnoes in februari en maart. Ze zijn naar schatting met zo’n 1,5 miljoen en bijgevolg is dit het signaal voor leeuwen en luipaarden om naar Ndutu af te zakken. Een unieke en spectaculaire belevenis in een aangenaam seizoen, die geen enkele reiziger onberoerd laat!

Ontdek hier ons volledig aanbod Tanzania-reizen!

Infomoment ZuiDERHuiS Gent

Op zaterdag 09 september om 10u30 houden we een Infomoment over Tanzania, in ZuiDERHuiS Gent met onze lokale partner Steven Andries. Hij maakte al een 40-tal safari's in Oostelijk Afrika, waarvan de meeste in Tanzania. Steven spreekt vlot Kiswahili en heeft een uitstekende kennis van de regio. Sinds 2004 is hij ter plaatse actief in allerhande ontwikkelingssamenwerkingsprojecten. Hij heeft een uitgebreide kennis van fauna en flora en is amateur-fotograaf. Bovendien heeft hij goede contacten met de voornaamste lokale stammen: Iraqw, Masai, Hadzabe en Datoga.