Op zoek naar iets?

GRIEKENLAND - De westelijke Cycladen - 8 dagen

{{statusText}}

vanaf €571

  • individuele wandelreis met verblijf op twee authentieke Griekse eilanden
  • het groene Andros en Tinos met zijn antieke sites en verscholen baaien
  • langs eeuwenoude muilezelpaden en geplaveide wandelwegen met merkwaardige duiventillen

  Stel zelf je groep samen

  Dit wandelprogramma is ook mogelijk voor kleine groepen waarvoor we naargelang het aantal deelnemers een lagere prijs kunnen bieden.
  Vraag vrijblijvend naar een offerte. Meer info over zelf samengestelde groepen vind je hier.

  8-daagse individuele wandelreis op de westelijke eilanden van de Cycladen

  Eilandhoppen op Andros en Tinos, twee weinig bezochte en nog authentieke eilanden van de westelijke Cycladen.

  Andros en Tinos zijn de meest westelijke van de Cycladeneilanden. Ook al liggen ze op slechts enkele uren varen vanaf het Griekse vasteland, toch worden ze door niet-Griekse toeristen nog maar weinig bezocht. De eilanden hebben daardoor hun authentieke karakter kunnen bewaren. Voor wandelliefhebbers zijn het allebei pareltjes om te ontdekken. Via eeuwenoude muilezelpaden verken je het binnenland van Andros, dat verrassend groen is, dankzij de vele waterbronnen. De tijd lijkt er weinig vat te hebben op de mooie dorpjes die je onderweg passeert. Op Tinos leiden geplaveide wandelpaden je voorbij merkwaardige en kunstzinnige duiventillen naar antieke sites en kloosters en nodigt een van de vele verscholen baaien uit tot een verfrissende duik in zee na de wandeling.

  Logies en praktisch:

  • overnachtingen in hotels in Rafina en Tinos, appartement op Andros
  • alle ferry-overtochten en transfers tussen haven en hotel op de eilanden worden geregeld (uitg. op Andros tussen haven en Andros-stad) 
  • heen- en terugreis via Athene

  Lees hier het artikel in Weekend Knack van 10/03/2016 dat journaliste Leen Creve maakte over deze reis.

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1

  Vlucht naar Athene

  Vlucht naar Athene en transfer naar Mati (20 minuten van de luchthaven), bij Rafina, installatie in het hotel.

  Dag 2

  Andros, transfer naar Chora

  Per boot (2 uur varen) naar Andros, lijnbus naar Chora. Wandeling naar Stenie via een oud geplaveid pad en naar het traditionele Apikia waar het gezellig wandelen is in de kleine steegjes van het dorp.

  3 uur wandelen.

  Dag 3

  Andros - Vourkoti

  Taxi naar Vourkoti (ter plaatse te regelen) en wandeling naar de mooie woeste vallei van Varidi naar het klooster van Agios Nikolaos en de afdaling naar het strand van Achla langs een met stenen muurtjes omgeven pad. Tijd voor een bezoekje aan het kleine herbarium.

  3u30 wandelen.

  Dag 4

  Lamira - vallei van Menites - Messaria en wandeling in Chora

  Luswandeling naar het dorp Lamira en de vallei van Menites en zijn talrijke molens. Verder naar het dorp Messaria en einde van de wandeling in Chora.

  4u30 wandelen.

  Dag 5

  Andros - Tinos

  Per lijnbus naar Gavrio voor de overtocht naar Tinos. Mooie luswandeling naar het dorp van Ktikados en terug naar Kionia. Tijd om te zwemmen en om de site van Amphitrite en Poseidon te bezoeken. Terugkeer naar Chora langs de zee.

  3 uur wandelen.

  Dag 6

  Pirgos - strand van Ormos Panormou - klooster van Kyra Kseni

  Per lijnbus of taxi naar Pirgos, wandeling langs een heel mooie plaveide weg naar het strand van Ormos Panormou en langs de rivierbedding terug naar boven naar het klooster van Kyra Kseni. Bezoek aan het magnifieke dorp en de vele handwerkateliers.

  3 uur wandelen.

  Dag 7

  Volax - Mati

  Taxi of bus naar Volax, bezoek aan het dorp en vervolgens aan Agapi. Onderweg kom je voorbij enkele van de vele duiventillen van het eiland. Mogelijkheid om de wandeling te verlengen tot aan Kolymbithra en terug met de bus of taxi naargelang de uurregeling van de boot. Boot naar Rafina (4 uur varen) en transfer naar hotel in Mati.

  3u30 wandelen.

  Dag 8

  Einde

  Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

  Periode

  Dagelijk vertrek mogelijk van 01/03/20 tot 31/10/20.

  Prijzen

  Vanaf € 571 per persoon (o.b.v. 2 personen - tweepersoonskamer)

  Prijs afhankelijk van aantal deelnemers.

  Optioneel:
  - 1-persoonskamer

  - 3-persoonskamer
  - upgrade naar hotel met zwembad op Andros mogelijk mits toeslag

  Nota

  Aantal dagen

  8. 6 wandeldagen.

  Bagage

  Wordt vervoerd, zelf mee te dragen bij in-en uitschepen op ferries en bus op Andros.

  Aard van de reis

  TIGRP005.

  Deelnemers

  Min. 2.

  Logies

  Verblijf in kamer en ontbijt in een comfortabel hotel in Mati en Tinos en een eenvoudig maar aangenaam pension in Andros. Een upgrade naar een comfortabel hotel met zwembad op Andros is mogelijk mits toeslag. Steeds in tweepersoonskamers met douche en wc.

  Niveau

  Gemakkelijke wandelingen van gemiddeld 3 tot 4 uur per dag, over goede paden, met beperkte hoogteverschillen, tot maximum 500 meter.

  Reisweg

  Dit programma is afgestemd op een vlucht naar Athene.
  Er zijn dagelijks meerdere rechtstreekse lijnvluchten vanuit Brussel naar Athene met SN Brussels Airlines en Aegean airlines. 
  Daarnaast zijn er ook rechtstreekse chartervluchten met Tuifly en lowcost vluchten met Ryanair vanuit Charleroi.
  Alle reismogelijkheden voor vluchten kan je nazien en reserveren op www.connections.be.

  Aansluitend op de vlucht: t
  ransfer naar Mati, nabij Rafina. Ferry-overtochten naar, van en tussen de eilanden zijn voorzien, alsook de transfers op de eilanden tussen haven en hotel. Enkel het transfer (h/t) per lijnbus van de haven van Andros naar Andros-stad is zelf te regelen en ter plaatse te betalen (ca. 5 euro per rit).

  Situering

  Andros en Tinos behoren tot de westelijke eilanden van de Cycladen, een archipel van een vijftigtal eilanden in de Egeïsche Zee. Andros ligt op 2 uur varen van het Griekse vasteland.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Late boeking

  Indien je minder dan 28 dagen voor afreis boekt kan het zijn dat er een extra dossierkost aangerekend wordt van € 50 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  23/10/2019