Op zoek naar iets?

fietsen in de champagnestreek

FRANKRIJK - De zuidelijke Champagne - 4, 5 of 6 dagen

{{statusText}}

vanaf €485

  • individuele  fietsvakantie in de champagne streek
  • verblijf in Résidence Pierre**** bij Vlaamse eigenaars
  • culinaire verwennerij en champagnedegustaties

  Karakter van de fietsvakantie

  Er is Champagne en champagne: in het eerste geval gaat het om de historisch-geografische streek ten oosten van Parijs, met kleine letter gaat het om de meest legendarische parelende wijn ter wereld, officieel “vin mousseux de la région viticole Champagne”. 

  Als je de Champagne doorkruist, valt op hoe leeg de streek is. Afgezien van enkele middelgrote steden als Reims, Troyes, Chalons-en-Champagne, Chaumont, … is de bevolkingsdichtheid hier zeer laag. In het noorden vind je heel wat bossen (cfr. onze Ardennen), terwijl in het zuiden de grootschalige en sterk gemechaniseerde graanteelt -de agro-industrie- zorgt voor een open landschap zonder bomen. Men spreekt wel eens van “de graanschuur van Europa”.  

  Los van dit grote aaneengesloten champagnegebied ligt ten zuidoosten van Troyes (Aube) de Vignoble de l’Aube, een minder gekende champagnestreek. Tijdens deze fiets-vijfdaagse verken je de zuidelijke Champagne, de streek rond Troyes. Deze reis is een van onze toppers!   En voor de liefhebbers:  je kan een 8-daagse variant boeken tijdens de vakantiemaanden juli en augustus. Dit om nog meer te kunnen genieten op een zalig zomers tempo, van al het mooie dat deze streek te bieden heeft.

  Verblijf

  Je verblijft in Résidence Pierre, een kwalitatief 4*hotel, gelegen in een rustige omgeving op een boogscheut van de stad Troyes. Laat je bij Résidence Pierre onderdompelen in luxe en geniet dagelijks van een culinair feest. Na de fietsdag kan je nog even relaxen in het verwarmd zwembad en ’s avonds schuif je de voetjes onder tafel.De sympathieke Vlaamse eigenaars Peter en Heidi stellen alles in het werk om je een onvergetelijke vakantie te bezorgen. En met unieke all in formule geniet je echt zoals een god in Frankrijk!  

  Bekijk hier alvast de verschillende kamertypes :

  • Exclusive kamers : De kamers bevinden zich in een nieuwbouwvilla (bouwjaar 2016)  binnen het Résort. Deze prestigieuze ruime kamers van 34m² zijn splinternieuw en extra luxueus. De kamers zijn voorzien van alle nodige toebehoren : 2 x boxspring (90/200), afzonderlijke  badkamer met wastafel en haardroger + inloopdouche, toilet, salonhoekje, kluis, koffie/thee faciliteiten, wifi, flatscreen
  • Superior kamers : De kamers bevinden zich in het hoofdgebouw en hebben een oppervlakte van  24m² . Alle kamers zijn voorzien van de nodige faciliteiten : 2 x boxspring (90/200), afzonderlijke  badkamer met wastafel en haardroger + douche, toilet, wifi, flatscreen. 
  • Familiekamer Pinot Meunier (2 volw + 1 kind) : De kamer bevindt zich in het hoofdgebouw en heeft een oppervlakte van 26m². De kamer heeft een afzonderlijke ruimte voor het 3e bed.  De kamer is voorzien van : 2 x boxspring (90/200), afzonderlijke badkamer met wastafel en haardroger + douche, toilet, wifi, flatscreen.
  • Familiekamer Chardonay (2 volw + 2 kinderen) : Deze kamer bevindt zich op het gelijkvloers naast het hoofdgebouw en heeft een oppervlakte van 41m². Voorzien van het nodige comfort biedt deze kamer u de nodige privacy door de extra kamer met stapelbed. 

  Comfort niveau

  Fietsniveau

  Dag 1

  Aankomst in Rosières-près-Troyes en eerste verkenning (±15-20 km)

  Een eerste kennismakingstocht in de streek van de meest legendarische parelende wijn ter wereld brengt je naar Rosières-Près-Troyes. Vandaar fiets je verder via Bréviandes naar het centrum van Troyes met zijn statige kathedralen, musea en gezellige terrasjes. Om af te sluiten rij je een stukje via de Seine en langs Sainte-Savine en Saint-Andréles-Verges terug naar Rosières. Bij aankomst in je résidence wachten de Vlaamse eigenaars je op om je culinair te verwennen.

  Dag 2

  Door de natuur naar Chaource (±78 km)

  Deze tweede fietstocht gaat over landelijke wegen en door de natuur van de champagnestreek. Je rijdt naar Chaource, waar je een bezoek kan brengen aan een kaasmakerij. Het volgende dorpje op het programma is Cussangy bekend om zijn champignonkwekerij. Neem zeker een kijkje en leer er alles over de verschillende paddestoelen en de productie ervan. De route gaat verder naar de kerk van St-Phal en via een Romeinse weg kom je tenslotte terug aan in Rosières.

  Dag 3

  Rondrit naar Montgueux (±60 km)

  Vandaag begint de tocht via Saint-Pouange en Bouilly. Een korte klim brengt je verder naar Montgueux, een klein champagnestadje op een volledig met wijngaarden bedekte heuvel. Geniet van een welverdiende rustpauze in deze mooie groene omgeving. Je kan hier eventueel een champagnekelder bezoeken en proeven van deze parelende godendrank, alvorens je langs de smalle wegjes tussen de wijngaarden terug naar Rosières rijdt.

  Dag 4

  Rondrit naar les Lacs d'Orient (±62-95 km)

  De Vélovoi, een snelweg voor fietsers, brengt je naar de meren van de Orient. Je rijdt naar Géraudot, Lusigny en Dienville. De waarachtige watertuinen in dit uitzonderlijk stukje natuur zijn de plaats bij uitstek om even heerlijk te verpozen. Hier kan je bij goed weer verschilende watersporten uitoefenen, genieten op een gezellige terrasje of zelf de buurt wat verder verkennen.

  Dag 5

  Langs het canal de la Seine (±28-80 km)

  De laatste tocht leidt je naar Barbery, even ten noorden van Troyes. Hier begint een “Voie Verte” een fietspad in een groene omgeving langs het Seinekanaal. Mooie rietkragen en de kleine sluizen met prachtig gerestaureerde sluiswachtershuisjes zijn de beelden die je op deze rustige tocht bijblijven. Af en toe vang je aan je linkerkant ook een glimp op van de kronkelende Seinerivier. Je beslist zelf hoe ver je het fietspad langs het kanaal volgt, waarna je via dezelfde weg terugkeert.

  Dag 6

  Vrije dag

  Dag 7

  Vrije dag

  Deze dag kan je je laten leiden door de gastheer die de streek uit zijn broekzak kent en maakt je graag wegwijs in de omgeving. Je kan natuurlijk ook een dagje shoppen in een van de vele winkelcentra in Troyes of gewoon lekker aan het zwembad genieten.

  Dag 8

  Vertrek na het ontbijt

  Periode

  Aankomst mogelijk van 17/02/20 t.e.m. 28/08/20

  Tip : Résidence Pierre**** wordt snel volgeboekt, mis je kans niet en reserveer tijdig.

  Prijzen

  Vanaf € 600 per persoon voor 4 dagen (o.b.v. 2 personen – supérieure tweepersoonskamer) incl. volpension.

  Vanaf € 658 per persoon voor 5 dagen (o.b.v. 2 personen – supérieure tweepersoonskamer) incl. volpension.

  Vanaf € 795 per persoon voor 6 dagen (o.b.v. 2 personen – supérieure tweepersoonskamer) incl. volpension.

  Nota

  Geen fietshuur mogelijk.

  Aantal dagen

  4 dagen / 3 nachten
  5 dagen / 4 nachten
  6 dagen / 5 nachten

  Afstand

  Brussel - Rosières-près-Troyes : ±350 km

  Extra nachten

  Wens je extra nachten bij te boeken vóór, na of tijdens de reis? Laat ons dit dan zeker weten zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken. Dit kan via het vrije opmerkingsveld tijdens het maken van de reservatie of via email indien je de reservatie reeds gemaakt hebt.

  Fietshelm

  Voor je eigen veiligheid en om hygiënische redenen raden we steeds aan om je eigen helm mee te nemen. Moderne helmen bieden veel comfort, zelfs op warme dagen. Vandaar ons motto: Zet 'em op!

  Let op: kinderen jonger dan 12 jaar zijn verplicht een fietshelm te dragen in Frankrijk.

  Huurfiets

  Voor dit fietsarrangement zijn geen huurfietsen beschikbaar.

  Kinderen

  Kinderprijzen en prijzen voor 3de volwassene zijn van toepassing wanneer het kind of de 3de volwassene de kamer deelt met 2 betalende volwassenen. Twee kinderen op een eigen kamer worden aanzien als volwassenen.

  Logies

  Je verblijft in een uitmuntend 4*hotel met Belgische eigenaars. Zij zorgen voor een onvergetelijke ontvangst en fantastisch eten. Verder kan je gedurende het gehele jaar genieten van het verwarmd buitenzwembad.

  Maaltijden

  Je verblijf is op basis van vol pension. Hierbij krijg je dus een uitgebreid ontbijt, de mogelijkheid tot lunchpakket en table d'hôtes.
  De table d'hôtes bevat een champagneapertitief, 5-gangendiner met aangepaste wijnen, bieren en frisdranken tot aan de koffie en de borrel.

  De dranken overdag, buiten de maaltijden, zijn niet inbegrepen.

  Parkeermogelijkheid

  Er is een onbewaakte parking aan het hotel.

  Reisdocumenten

  De reisdocumenten worden ongeveer twee weken voor afreis bij je bezorgd, deels per e-mail en deels per post mits Zuiderhuis de volledige betaling van het eindsaldo ontvangen heeft.

  Reisweg

  De reis heen en terug Rosières-près-Troyes is niet inbegrepen.

  Routebeschrijving

  Het routeboekje biedt een heldere routebeschrijving van de fietsetappes, voorzien van heel wat extra informatie. We versturen je het in handig formaat en voorzien van een plastiek hoes.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  6/11/2019