Op zoek naar iets?

Madeira Wandelreizen

Dit zie je op onze Madeira-wandelreizen

GRAAG IN GROEP?

Langs kraters en over bergtoppen
Madeira is het hele jaar door één grote planten- en bloementuin, dankzij het zachte microklimaat. Bovendien heeft het vulkanisme voor fascinerende berglandschappen gezorgd met kraters, watervallen en valleien. Op de hellingen zijn door de eilandbewoners terrasculturen aangelegd met een ingenieus kanaaltjessysteem, de zogenaamde levada’s, waarlangs kilometerslange wandelpaden lopen. Tijdens deze 10-daagse wandelreis volgen we de kamlijn die Madeira in noord en zuid verdeelt. Afsluiten doen we met een dagje ‘citytrippen’ in de fascinerende hoofdstad Funchal, waar je de authentieke vismarkt bezoekt of een van de geweldige tuinen kunt bewonderen.

Langs de levada’s van West-Madeira
Deze 9-daagse groepsreis brengt ons naar West-Madeira. We wandelen over de smalle paden naast de levada’s, langs prachtige vergezichten, door bossen, over bergen en soms zelfs door tunnels in de rotsen. Een van de mooiste levada’s van Madeira, de Rabacal, staat tijdens deze trip op het programma. En omdat het centrale deel van het eiland bestaat uit bergtoppen en hoogvlaktes, hoort er ook af en toe een klim bij. Op het einde van de reis brengen we een bezoek aan Porto Moniz, een badplaats met natuurlijk ommuurde zeebaden of ‘piscinas naturais’. Een perfecte afsluiter voor een heerlijke reis!

LIEVER INDIVIDUEEL?

Afwisselend wandelparadijs
Op Madeira kun je fantastisch wandelen. En saai is het nooit, omdat de landschappen bijzonder gevarieerd zijn en je nooit twee keer hetzelfde tegenkomt. Tijdens deze achtdaagse wandelvakantie trek je door Oost- en Centraal- Madeira. Nu eens wandel je langs bergen en vulkaankraters, dan weer zie je kliffen en heidevelden. Of je stapt door een eucalyptusbos of langs de kust, die hier nooit veraf is. Je ontdekt authentieke dorpjes en gehuchten, omringd door met tropische gewassen beplante terrassen. Overal waar je kijkt, zie en snuif je de geuren op van hortensia’s, orchideeën en bougainvilles.

Op eigen ritme
Wil je Madeira helemaal in je eigen tempo ontdekken, dan is deze 8-daagse wandelvakantie met huurwagen ideaal. Vanuit twee aan zee gelegen hotels, een in het noorden en een in het zuiden, verken je het eiland per huurwagen en te voet. Je wandelt langs de kust, door een prehistorisch woud, langs charmante dorpjes, over een bergkam. Maar het zijn vooral de antieke irrigatiekanalen, de levada's, die je uitnodigen tot kilometerslange tochten door de ongerepte natuur. Ver weg van de toeristencentra en vol schitterende uitzichten op het weelderige landschap.