Op zoek naar iets?

vuurwerk reykjavik nieuwjaar

Dit maakt Nieuwjaar op IJsland zo buitengewoon

1. Spectaculair vuurwerk

Reykjavik voorziet op oudejaarsavond niet in een officieel vuurwerk. Maar de tweehonderdduizend creatieve inwoners doen iets anders: ze nemen het feest in eigen handen! Kort voor middernacht komt de hele stad op straat voor een even uniek als onvergetelijk spektakel. Samen schieten de feestende inwoners liefst vijfhonderd ton vuurpijlen de donkere hemel in. Na het geknal gaat het feest tot in de vroege uurtjes door in de vele nachtclubs en pubs.

2. Het kampvuur van Brenna

Op oudejaarsavond lichten rond half negen ’s avonds tien kampvuren in Reykjavik op. Het Brenna-kampvuur is een middeleeuwse traditie die tot op vandaag standhoudt. Het ontstond toen de vissersmannen destijds hun huizen opruimden om het klaar te maken voor het nieuwe jaar, en de overtollige inboedel verbrandden. Vandaag ruimen de mannen niet meer op, maar de IJslanders houden het ritueel in ere door rond het kampvuur liederen te zingen en zo het jaar symbolisch af te sluiten.

3. Magische vuurwerkcruise

Van sommige zaken zie je pas vanop afstand hoe mooi ze zijn. Met kleurrijk vuurwerk is dat niet anders. Daarom kunje op oudejaarsavond met een optionele excursie inschepen op een boot in de oude haven. Op het water geniet je tijdens deze vuurwerkcruise van de magische sfeer aan boord. Je krijgt ook een drankje. En dan kan het aftellen beginnen, met het vuurwerk om middernacht als climax! 

4. Hip Reykjavik

Reykjavik is een van de populairste steden ter wereld om de kerstvakantie door te brengen, en dus vind je er heel wat speciale activiteiten. Zo legt de zoo van Reykjavik een speciale Kerstmistrein in. Op de vele ijspistes van de stad kun je professionele schaatsers bewonderen en ook zelf de benen strekken. Voor een panoramisch uitzicht over de daken van Reykjavik beklim je de 73 meter hoge Hallgrimskirkja, de grootste kerk van IJsland. Cultuurliefhebbers kunnen terecht in het National Museum of Iceland en het Reykjavik Art Museum voor hedendaagse kunst.

 

IJslandreizen stelde voor jou het perfecte pakket samen om nieuwjaar in IJsland zo intens mogelijk te beleven, vuurwerk incluis. Van 29 december 2017 tot 2 januari 2018 verwennen we je met de meest memorabele excursies, zoals Þingvellir.

Ontdek hier ons complete nieuwjaarspakket.